MAM PYTANKO JAKA SKRZYNIA SIEDZI W MOJEJ BMW E38 5.4L 95ROK
JEŻELI JEST TO MODEL 5HP30 CZY MOZNA WŁOŻYĆ TAKĄ SAMĄ Z AUTA NP:4.4LITRA KTÓRA POSIADA TE SAME OZNACZENIE 5HP30 ???
Wersja do druku
MAM PYTANKO JAKA SKRZYNIA SIEDZI W MOJEJ BMW E38 5.4L 95ROK
JEŻELI JEST TO MODEL 5HP30 CZY MOZNA WŁOŻYĆ TAKĄ SAMĄ Z AUTA NP:4.4LITRA KTÓRA POSIADA TE SAME OZNACZENIE 5HP30 ???
opcja "szukaj" i wszystkiego się dowiesz było wiele razy o skrzyniach
my musimy mieć A5S 560 Z która potrafi przenieść 560Nm i wydaje mi się że 4.4 nie posiada wystarczającego przeniesienia by można ją dać do 750.
takie mocne skrzynie są też w 740d jak się nie mylę
Do 750 pasuje tylko skrzynia z 750 i zadna inna (byly 2 typy OZ i PZ i one sa zamienne). Oczywiscie mozna zamontowac inna 5hp30 ale nie bedzie pracowac poprawnie.
740d ma skrzynie o innym oznaczeniu (UB) i napewno ma inne sterowanie.
A co sie stalo z twoja skrzynia ? Sporo czesci moze byc wspolne ze skrzynia z silnika 4,4.
Pytałem u jednej osoby ze zgorzelca coś mi tam hałasuje jak by jakiś silniczek pan powiedział mi że scieraja się jakieś tarczki nie wiem co robić naprawiać wymieniać skrzynia przekłada normalnie ale nie wiem czy się lada moment nie posypie
Tarczki sie wymienia. To normalny zabieg jak wymiania tarczy sprzeglowej w manualu tyle ze automat ma ich wiele w koszach i kosztuja po pare zl/szt.
opisz może bardziej co hałasuje w jakich okolicznościach i jaki to dźwięk itp.Cytat:
Zamieszczone przez MICRO_GAMES
może to nie skrzynia??
wymieniałeś przecież olej u siebie może zły itp.??
Tak pozwole się podpiąć do tematu,u mnie chyba tez coś chałasuje w skrzyni chodz nie zwsze jest to taki metaliczny dzwiek jak powli przyspieszam,jak stoje na N i dam gazu to nic cisza czyli raczej to coś w skrzyni ale jednak nie zawsze tak robi,czy to moga tez byc te tarczki,i jeszcze jedno od paru dni troszke szarpie przy zmianie na biegach,albo tez jak puszcze gwałtownie gaz ale nie jest to az tak mocno,moga to byc jakies poduszki?
miałem coś podobnego w mercedesie jak mu dałem po garach i nagle puściłem pedał gazu to redukował bieg na niższy i walną sobie dość mocno ale nic więcej się nie działo jeździłem tak z 4 lata i po wymianie oleju nic się nie zmieniło więc zostawiłem to być może nie miało to związku ze skrzynią asb tylko wałem dyferencjałem itp. do tego miałem też mocne szarpnięcie w momencie właczania na "D" może szpece się wypowiedza co to mogło być bo do dzisiaj mnie to ciekawi
Wez auto do dobrego fachowca. W trojmiescie to powiedzialbym Ci gdzie jechac ;) Pytaj chlopakow ze swojej okolicy.
ile może kosztować wymiana tych tarczek objaw jest taki jak u ciebie
KAMELEONV
bardzo podobny a ten hałas jest coraz bardziej natrętny
ps: tak wymieniałem olej i wiem że kupiłem dobry (esso) wcześniej przed wymianą nie było tego słychać lecz mocne buczenie przy 80-100km/h powyżej i niżej cisza dlatego zaczełem od wymiany oleju nie mam już tego okropnego buczenia ustało całkowicie huczenie dochodziło z podłogi .
lecz teraz mam lekkie szumienie jakby jakiegoś silniczka dowiedziałem się od mechanika przez telefon że wcześniej nie dwała rady jakaś pompa w skrzyni ale on nie ma czasu aby do niej zaglądnąć (zgorzelec) teraz nie wiem gdzie z tym uderzyć .
ps> mam też wrażenie że kick down nie działa właściwie stoje na prostej pedał w podłoge i leci jak rakieta a czasami zbiera się innaczej wolniej i nie ma tego strzała w tył wiecie oco mi chodzi
acha ile mogą kosztować wraz z robotą te tarczki i czy możecie kogoś polecić w okolicach wałbrzycha
Witam
Mam tez problem ze skrzynią przy zimnym silniku. Ten dziwięk przypomina dzięk jakby łożyska oporowego jakby było wyjechane "świszczy " ten dzwięk dochodzi z okolic połączenia silnika ze skrzynią nie wiem czy to moze być łożysko czy sprzęgło hydro-kinetyczne jak odpalam silnik najgłosniej słychac to świszczenie, przycieranie powyzej 2 tys obrotów
po rozgrzaniu silnika i skrzyni ten dzwiek ustaje,cichnie tak jakby po rozgrzaniu skrzyni cichnie ale nie dokonca i tak pozostaje Uwage chce zwrócić tez ze przy zmianie biegów na moment ustaje a co by wskazywało na łożysko ale pewny nie jestem . Ostatnio też niewiadomo z jakiego powodu włączył mi sie tryb awaryjny skrzyni i jak przełączałem z P na R to az zrywało samochodem tak wyglądało jakby skrzynia nie wysprzęglała przy zminie biegów z P na R a na dodatek coś pukało mi przy wale napędowym jak sie okazło był to przegób na wale napędowym ktróry łączy sie z mostem
Skrzynia z 4,4L to 5HP24 ;) (calkiem inna jak 5HP30)Cytat:
Zamieszczone przez MICRO_GAMES
5HP30 wystepowaly jeszcze przy silniku M60 4,0L :]
Witam
Wyciągał ktos z was osobiście skrzynie przy 750 ?? lub innym
Zastanawiam sie nad wyciągnięciem ale nie wiem czy jestem wstanie odkręcic wszystkie sruby bo jest ich ok 12 a do górnych nie wiem czy dojde
Prosiłbym o instrukcje wyciągnięcia skrzynia jak, co pokolei
Pozdr
Najpierw proponuje od góry porozłączać wszystkie mechanizmy od lewarka ( u mnie jest manual w automacie to może są jakieś kostki które wypina się od dołu - tego nie wiem . Wyrywałem skrzynkę u siebie - może nie 5.4 ale podejrzewam ,ze podobnie rozwiązane - śrubki powykręcasz - jak wsadzisz głęboko łapkę - ale aby tam dojąć - na wstępie wywal wał i wydech ( u mnie wg. obliczeń skrzynia miała wyjść bez wyciągania wydechu .. w praktyce zabrakło 1cm ) później opuść skrzynkę na jakimś lewarku i wtedy dojdziesz do wyżej zamocowanych śrubek. Gdy już będziesz miał czyste pole czyli bez wału , wydechu i całości zamieszania od góry wywalasz śrubki i we 2-3 ściągasz skrzynkę - troszkę ciężka może być więc załatw se pomoc :) powodzenia
Dzięki własnie najbardziej boje sie ze moge miec problem z górnymi śrubami
aha i jeszcze chce wymienic odrazu olej, ale tak sobie myśle ze olej ze skrzyni jest chłodzony
poprzez chłodnice i jak pozbyc sie zurzytego oleju w tych przewodach ??
Na moje oko jak odkręcisz przewody to chyba olej dziurką wyleci :)
Cytat:
Zamieszczone przez doogg
Instrukcja w niemieckim, ale z obrazkami... :D
http://rapidshare.com/files/16774455..._A5S_560Z_.pdf
dzięki przyda sie na pewno
Witam
Dawno sie nie odzywałem ale to z braku czasu
Skrzynia wyciągnieta Namęczyłem sie nie poczebnie bo zapomniałem odkręcić sprzęgła chydrokinetycznego i nie mogłem wyciągnąć skrzyni ale poszło,troche oleju tez ale bede wymieniał,zaryzykuje.Mam pytanie czy w skrzyniach automatycznych 5hp30 jest łożysko oporowe gdyz jak juz pisałem wczesniej coś mi świszczało na zimnym silniku przy obrotach ok 2 tys. Myslałem ze to łożysko oporowe ale skrzynie wyciągnąłem i nic takiego nie widze .CZy ktoś miał podobny problem .Zaznacze ze ten okropny świst ,jęczenie trudno to opisać było tylko mocno słyszalne na zimnym silniku a jak juz sie rozchodził to ustawało ale moje wyczulone ucho i tak to słyszało. Czy to moze jakieś tarczki jak pisaliście ?? Ja ma silnik 5.4 , skrzynia automat 5HP30 i ten dzwięk ewidentnie pochodzi z okolic połączenia silnika a skrzyni biegów
Koledzy macie namiary na kogoś kto by wymienił te tarczki w skrzyni w okoloicach wałbrzycha (dolnyśląsk) nie moge namierzyć nikogo kto regeneruje automaty
za pomoc z góry dziękuje
pisz do bossa ze zgorzelca ;)
dzięki trolu ale już ze zgorzelcem próbowałem bez owocnie dostałem taki namiar z grzeczniści od sebka ale nikt nie odbiera telefonu od początku listopada :( może jakieś inne namiary please
ja stawiam na sprzęgło hydrokinetyczne...
ja stawiam na sprzęgło hydrokinetyczne...
Cytat:
Zamieszczone przez Adammeg
A ja na dział PRZEDSTAW SIĘ -------------->
Witam
Możecie mi powiedziec czy przy wymianie oleju trzeba odkrecic całą miske by dobrze wyczyscic resztki oleju i ewentualne opiłki ?? Jestem przed wymianą oleju i chce sie maksymalnie do tego przygotowac . Słyszałem ze przy wymianie oleju wymieniacie filtr oleju , Gdzie on sie znajduje w skrzyni 5HP30 A co myślicie o dodaniu ceramizera do skrzyni . Ostatnio te ceramizery zrobiły sie bardzo popularne
POzdr