-
problem z lampami!!!
Witam wszystkich forumowiczów .... Rozebralem lampę zeby zrobic sobie black helle !! Wszystko szło super , do momentu kiedy złożyłem wszystko do kupy i po paru godzinkach zauważyłem szron na lewej lampie (parowala) wiec po przeczytaniu paru postów, stwierdziłem ze musze kupic nową uszczelke tez tak zrobilem jeszcze raz złożyłem wszystko do kupy z nowa uszczelka i nic dalej paruje . Wszystki dziurki w lampie ktore sluza do odparowywania lampy sa drozne . Nie mam juz pomyslu ?? Jakies sugestie ???
-
Uszczelkę posmaruj sylikonem i po sprawie miałem to samo.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
-
Zgadza sie.. ja to samo mialem po zalozeniu ringow.. troche silikonu na moja stara uszczelke i przestala parowac :)
-
Tak tylko ja mam nową uszczelke. Slyszalem ze niby lepiej zrobic wazelina techniczną ?
-
Może przy tej temperaturze stwardniala uszczelka i źle się spasowała z kloszem lampy.
-
Moze przed zalozeniem podgrzej uszczelke np. suszarka, zeby byla miekka, posmaruj wazelina i dopiero złoż...
ps. moze masz minimalnie wyszczypany kawalek plastiku lampy wlasnie przy kloszu albo sam klosz moze sie odszczypal?
-
Sam juz nie wiem rozbiore to poraz kolejny i zobaczę .... wszystko skladalem w domu + 20 stopni wiec uszczelka powinna być ok
-
Posmaruj sylikonem bo po tylu latach plastik lampy mógł się trochę zdeformowac i nawet nowa uszczelka tu nie pomoże. Daj sylikon na szkło i przyłuż do uszczelki i wszystko skręć.Miałem podobny problem i bez sylikonu się nie obeszło.
-
Witam chciałbym odnowić temap ponieważ lewa lampa znow zaczęła parowac , a jest zlozona na sylikon nie mam juz na te lampy pomyslu
Mial juz ktoś tak moze ???? Pomocyy.!!!!
-
U mnie lewa parowala bo kruciec chłodnicy był pęknięty i nie miałem tej przykrywki od lampy i dostawalo się tam trochę płynu. Zauważyłem to całkiem przypadkiem jak silnik był gorący i podnioslem maskę. Może tobie zacieka od tylu woda?
-
No wiesz co raczej nie ma takiej opcji , jak otworze maskę to wszystko jest suche , wszystko sie zaczęło po tym jak rozebralem lampę a przed tą operacją bylo wszystko ok