Proszę o informacje na temat podświetlenia drzwi od strony wewnętrznej. Pod listwami jest jakas szyna led. U mnie to nie świeci. Kwestia zakodowania?
Jak jest u was?
e65 po lifcie
Wersja do druku
Proszę o informacje na temat podświetlenia drzwi od strony wewnętrznej. Pod listwami jest jakas szyna led. U mnie to nie świeci. Kwestia zakodowania?
Jak jest u was?
e65 po lifcie
Gizmo u mnie świeci i już tak miałem......efekt super. A jak się to uruchamia to nie mam pojęcia.
Ale podświetlenie startuje gdy otworzysz drzwi, czy jak?
Zapala się dopiero wtedy kiedy włączysz światła tak jak całe podświetlenie i ledy w suficie i światło w podłokietniku.
A masz małe ledy w podsufitce??? Niedaleko lusterka wstecznego. Możliwe że listwa była w każdej 7er ale nie w każdej była aktywna....
Sprawdź po vinie czy masz pakiet oświetlenia ambientowego.
Pokażcie zdjęcia bo nie wiem o czym mówicie??
gdzie ta listwa led pod tymi listwami miedzy klamka a listwa?
Adasio, ta listwa jest pod srebrną plastikową listwą w kształcie łuku. Jak zajrzysz pod spód, to zobaczysz taką przeźroczystą. Zdejmowałem kilkakrotnie boczek, ale nie zwróciłem uwagi, jak to świeci. Tam pewnie jest podobnie, jak w przypadku ringów. Jest jeden lub dwa ledy i światło jest rozpraszane na całej długości listwy.
To muszę lecieć sprawdzić :)
bo sam nie wiem że takie coś mam hahah
Tak jak pisze euro_tuned...Ja u siebie to mam i chyba w tym pakiecie są : małe diody koło lusterka, diody z tyłu w słupkach i podświetlenie listwy drzwi.
To ja mam diody w tylnej listwie tj koło półki i nikt takich nie ma jak ja
Jutro sprawdzę u siebie co i jak i dam cynka
Ja mam , nie jestes sam ....Jeśli tam są diody to w drzwiach też powinny być.
Sprawdze jutro
Czyli co? trzeba dokodować???
Wątpię aby trzeba było kodować... ADASIO jak masz diody to zapewne w drzwiach też wszystko jest tylko nie świecą z powodu usterki albo przepalonych żaróweczek bo ledy to z tego co pamiętam nie są ....
Adasio musi Ci nie działać bo w nocy na pewno byś zauważył bo to wyraźnie i fajnie świeci......
Psia mać...jak sie schyliłem to faktycznie świeci, ale tak mizernie ze nigdy tego nie zauwazylem.
Tak jak ktos pisal, tam jest światłowód, który naświetla się na początku...
no i u mnie też pewnie świeci ale lipnie bo mam na maks skręcone oświetlenie wnetrza
Moglby ktos wstawic zdjecie tego podswietlenia? Tak aby swiecilo na 100% jasnosci.
Nawet jak jest na max to świeci delikatnie bardzo... To nie jest taki efekt aby cały boczek był podświetlony ;)
No tak koledzy nie myślcie że to świeci jak neon reklamowy.....jednak jak jedziemy ulicą gdzie nie ma latarni i jest ciemno to daje super poświatę....Spróbuje zrobić zdjęcie ale nie wiem czy wyjdzie bo mam tylko SGS 3.
Ja mam , ale ciut słabo daje , w vinie wzmianki brak
Fajny efekt to dawało zawsze. W F02 już nie mam czegoś takiego niestety. Małe ale cieszy.
To w końcu jest podświetlenie wnętrza czy na zewnątrz? :)
pisze w temacie przecież że WEWNĄTRZ :tsk:
w każdym boczku jest żaróweczka .Ona podświetla te listwy plastikowe cos jak nasze ringi.Zeby dostać sie do tej żaróweczki trzeba zdjąć boczek.Może by wsadził ciut mocniejsze te żaróweczki żeby lepiej światełko dawało po boczkach.Ciekawe jak by to wyszło.
Pierwsza rzecz ktorza mnie chyba najbardziej urzekla podczas gdy wsiadlem do E65 pierwszy raz w zyciu w 2006r. - zreszta mam tutaj na mysli ogolnie podstwielenie calego wnetrza wowczas calos zrobila na mnie super wrazenie :)
Tam są zamontowane LED-y,więc to raczej prosta operacja.
Sent from my iPad using Tapatalk.
Pozdrawiam Andrzej.
Foty,foty,foty,pany foty bo u nas tego niema. [e38]
Trudno będzie zrobić,ponieważ to podświetlenie jest widoczne dopiero w całkowitej ciemności.
Czyli w pewnym sensie odpowiednik podswietlanych klamek w E38-fajna sprawa.Mogleś zrobic zdjecie bez lampy, lepszy efekt bylby.
lampa na ulicy świeciła
Wreszcie mi się przypomniało by sprawdzić :)
Oczywiście mam i ja ten gadżet ale z powodu ze u mnie oświetlenie wnętrza skręcone jest na mini nigdy tego nie zauważyłem bo świeci tak jak by nie mogło :)
Dziś włączyłem maks i w garażu wreszcie to działa jako tako czyli jak jest ciemno :rockon:
Fajna sprawa natomiast aby dawało to jakikolwiek efekt to albo na maks podświetlenie - wtedy jak dla mnie razi jak cholera albo mocniejsze żarówki aby przy min mocno swieciło
Ogólnie nie będę się tym bawił bo za dużo roboty aby to poprawiać a za mały efekt końcowy
czy ktoś wie czy da się to aktywować bo u znajomego widać te "światłowody" ale nie świecą.
Myślę że światłowód jest w każdym 7 ale nie każde ma to podłączone... była to dodatkowa opcja w połączeniu jeszcze z kilkoma diodami w 7er.
ja np mam w lampce diody i w boczkach i na zewnątrz klamki ale tam raczej żarówka bynajmniej tak barwa.... ale w półce z tyłu już nie.... ale w boczkach jest normalnie przezroczysty neonik a na początku jego jest nasadzona oprawka z diodą LED gdyby dali z dwóch z stron efekt był by lepszy albo mocniejsza dioda... najszybszym i najlepszym sposobem jest wlutowanie diody mocniejszej efekt będzie naprawdę niezły.
dzisiaj sprawdzałem jednak świeci tylko słabo.