witam mam pytanko w jakiej sieci działa telefonik w 7 ? Albo jak mozna zdjąc simloca z niego zeby chodził w polskiej sieci ? jesli wiecie to piszcie ! pozdrawiam i czekam za odpowiedzią
Wersja do druku
witam mam pytanko w jakiej sieci działa telefonik w 7 ? Albo jak mozna zdjąc simloca z niego zeby chodził w polskiej sieci ? jesli wiecie to piszcie ! pozdrawiam i czekam za odpowiedzią
mój w kazdej polskiej ;)
Rejestrując sie na forum zaakceptowałeś regulamin a wiec i jego pkt 5
W związku z tym zapraszam do działu: "przedstaw się..." http://forum.7er.pl/przedstaw-sie-i-...demke-vf14.htm
To powinien być Twój pierwszy post! :cool:
ok juz sie przedstawiłem
Ja założyłem kartę mobilkinga, bo ta sieć przy każdym doładowaniu nawet za 10zł przedłuża możliwość rozmów o trzy miesiące. Chciałem zrobić klona swojej karty ale Orange nie ma tego w swojej ofercie.
to zależy kolego jak karte wkładasz dobrze w tą ''centrale'' w bagarzniku to kżda sieć działa z tego co wiem:)Cytat:
Zamieszczone przez wojtas98762
Zgadzam się, wkładając kartę SIM do centralki w bagażniku, działa każda
ja karte wkladam w pod sluchawke i tez kazda siec dziala
A ja jak włożyłem pod telefon to było "check kaart" a jak włożyłem w bagażniku do takiej dziwnej szczeliny to telefon już w ogóle się nie włącza - tylko przy wciśnięciu guzika on/off słychać delikatny trzask w głośnikach :/
Ja wkładam do centrali do tyłu i działa w każdej sieci
ja miałem podobnie okazało się, że zle włożyłem i oprócz tego musiałem dobrze odtłuścić tą karte ;) wystarczyło że lekko dotknąłem palcem i juz nie działała, trochę dziwne, prawda ?;)Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Mnie działa pod słuchawką w każdej sieci :)
gdzie jest ta szczelina "centralka" na kartę w kuferku??
u mnie po lewej stronie jest mała klapka w tapicerce(jeszcze przed zmieniarką i cztnikiem navi) odchylając ją w głębi znajduje się mała czarna skrzynka z otworem płaskik, to jest toCytat:
Zamieszczone przez nicolas
Telefony w samochodach nie mają SIM-LOCKA bo nie kupujesz auta u operatora tylko u dilera - tak jest z każdą marką i nie ma znaczenia gdzie włożysz kartę - działa tak samo :D
W tej chwili karty klonuje na pewno plus i kosztuje to jedynie 10 zeta na miesiąc.
Inna sprawa, że temat był już omawiany i wystarczy użyć magicznej opcji SZUKAJ...
u mnie w podłokietniku nie działa
U mnie wszystkie sieci działają , karta wkładana pod słuchawką.
Witajcie podłącze się pod temat bo może ktoś mi pomoże mam centralkę w przednim schowku pasażera podaje typ Nokia Type NME-2A po włożeniu karty telefon świruje co to może być ?? widziałem już kiedyś u kogoś taki zestaw i działał normalnie mogę przesłać zdjecia gdyby miało to w czymś pomoc
a u mnie nie działa ani w aucie ani w bagażniku wyskakuje komunikat sim karte prufen i nie wiem co to może być jeżeli ktoś miał taki przypadek to pomóżcie dzięki.......
Mam ten sam problem więc przyłaczam się do proźby, pomocy.Cytat:
Zamieszczone przez lockbud
A co tam jak wszyscy to wszyscy ;D
Ja też podnoszę ponownie rękę bo też mam ten sam problem :P
Na forum jest w ogóle ktoś kto już to solidnie opisywał gdzie jaki problem siedzi i jak go naprawić? Wybaczcie za pytanie ale wyszukiwarka na tym forum jest gorsza niż ta na allegro ;D
Czy teklefonik działa w Playu?
Działa :)Cytat:
Zamieszczone przez damp
Pod sluchawką trzeba przedmuchc sprezarką kurz i powinno zadzialac, przynajmiej u mnie tak zadzialało i do tej pory czyta wszystkie karty. Nie wiem jak to ktoś u mnie zrobił ale menu telefonu mam po polsku :)
Mam za to inny problem z telefonem bo przy przekreceniu zaplonu telefon zaczyna dzialac ale jesli przekrece dalej i uruchomie silnik tel sie restartuje i raz sie wlaczy a raz nie. Miał ktoś taki przypadek?
Tak jak wszystko na tym swiecie telefonia komorkowa idzie takze do przodu.
W serii e38 telefony a takze czytniki te z przodu i z tylu byly z czasem dostosowywane do standardow GSM.
Pierwsza sprawa to to ze e38 z poczatku produkcji a moze i nawet po lifcie nie nie obslugiwaly dwoch standardow GSM 1800 i 900 (niewiem teraz ktory jest nowszy).
Nastepna sprawa to to ze same karty sim takze z czasem sie zmienily.
Pierwsze karty byly zasilane napieciem 5 Volt nastepne 3 Volt a dzisiejsze 1,8 Volt.
Dla przykladu - e38 rocznik 1997 nie obsluguje nowszego standardu GSM wogole (niewiem teraz czy to 1800 czy 900).
Czytnik przedni czyta tylko stare sim´y 5 Volt.
Czytnik tylny czyta 3 Volt i 1,8 Volt.
Z czasem sie to zmienialo i mozliwe ze po lifcie i pozniej nawet przedni czytnik czyta juz wszystkie sim´y.
Ja mam auto z 1995r z oryginalnie założonym telefonem. Działa w nim karta z Playa, a wcześniej z Heyah. Obie kupione w ciągu ostatnich paru miesięcy. Karty instalowałem w tylnym czytniku, ponieważ z jakiegoś powodu przedni ich nie czytał (jakieś komunikaty wyskakiwały). A jeśli chodzi o porównanie tych dwóch sieci, to zdecydowanie Play ma lepszy zasięg i lepsze połączenie można otrzymać. W heyah często przerywało rozmowę i potrafiło rozłączyć. Dodam, że wszystko miało miejsce we Wrocławiu. Pozdrawiam!
Uzywajac karty Play w e38 z 95 roku nie uzywasz ich prawdziwych nadajnikow bo leca na nowszym GSM tylko sieci PLUS ktora jest udostepniona jako ROAMING bez dodatkowych kosztow.Cytat:
Zamieszczone przez exit14
Stare GSM to 900 Mhz a nowe 1800 Mhz. Po lifcie telefon działa w obu częstotliwościach stąd podwójna antena. Po lifcie z przodu idzie każda karta. Ja używam mobilkinga bo to 10 zł na 3 miesiące. E-39 małżonki jest z 1997 r. i tam telefon obsługuje tylko 900 Mhz, karty działają wszystkie ale w czytniku bagażnika.
Dołaczam się "sim karte prufen" problem nie do przejścia... z przodu z tyłu... Spróbuje jutro prostym sposobem powietrzem w spray'u. Chyba, że ktoś już rozwiązał ten problem.
To ja Ci powiem - masz Polską karte SIM :DCytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Cytat:
Zamieszczone przez karwad
I to wystarczy aby mieć całe menu telefonu po polsku???????
W sumie tak :) Przynajmniej już w paru przypadkach wystarczyło ;)Cytat:
A u mnie nie mogę wejść w menu, praktycznie nie dziala nic oprócz odbierania i wybierania numeru
ale bez karty tez mam menu po polsku...Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Pewnie ostatnio była wsadzona polska karta. Jak się wyjmie polską kartę to polskie menu zostaje :)Cytat:
Damias dobrze Ci napisał :) Tak właśnie jest :)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
potrzebuje instrukcje obslugi telefonu w bmw, ma ktos moze po polsku albo co najmniej po angielsku???albo jak ustawic polskie menu, ba sama polska karta sim nie wystarczy?
pozdro
A przedstaw się na początek w odpowiednim dziale to może będzie łatwiej :) Pkt 5 Regulaminu się kłania.Cytat:
Zamieszczone przez bawaria-ms
Damias a Ty chyba masz nowszy model niż mój ?
Końcówka '97.Cytat:
Zamieszczone przez PrzemoS