-
wtryskiwacze....
witam mam maly problem z silnikiem a mianowicie gdy go odpale na wolnych chodzi ok....jednak jak sie rozpedzam troche szarpie np. przy 80km/h 2-3 sekundy pozniej 100 i czasami 120 a powyzej 130-140 jest ok wiec do tej predkosci 2-3 razy zatnie na chwile.....pozniej gdy silnik sie rozgrzeje jest to samo i dotego jeszcze na wolnych zaczyna nierowno chodzic....w serwisie podlaczyli kompa i wyszlo ze wtryskiwacz na 6 cylindrze....oczywiscie zaczne chba od wymiany tego wtrysku.....czy sa to takie same wtryski jak i w 5 czy 3 bo kumpel mechanik powiedzial ze te same tylko zeby od 3,0 d byly bo taki mam silnik.....tu znalazlem nowy pisze ze org i bosh co o nim sadzicie....i czy dam rade sam go wymienic???
-
Sam go nie wymienisz bez ściągacza. Objawy wskazują na lejący wtryskiwacz. W aso dali Ci taką diagnozę?
-
tak bylem w serwisie bmw i tak i wyszlo ze injektor na 6stym....DIAGCODE: D1350_D0000000_01_011
a ten sciagacz to jakis klucz rozumiem specjalny....mam znajomego mechanika pewnie ma cos takiego to mi pozyczy....
-
http://www.ebay.de/itm/110783198904?...84.m1423.l2649
zapomnialem link dodac do tego wtryskiwacza....
i jeszcze mi powiedzcie czy to sa te same wtryskiwacze co tez do 530 i czy czyms sie roznia....bo na necie gdzie niegdzie pisze ze sa takie same jak i od 3 i 5
-
masz tam listę aut do których pasują
PS
edytuj proszę posty a nie pisz jeden pod drugim jak powyżej - masz opcje EDYTUJ POST na dole więc proszę używaj tego
-
pozatym kolego to nie jest takie proste na kazdym wtrysku masz numer . Ten numer jest przypisany do danej korekcji dla danego wtrysku . Musisz miec sprzet zeby sobie zmienic ten nr . Po wymianie wtrysku . Nie wiem czy ogarniesz to inpa ... Napewno ogarniesz to Icomem
-
zanim zabierzesz się za wymianę jedź do znajomego mechanika niech zrobi Ci próbę przelewową i wtedy na 100% będzie pewien - aso bym nie ufał
-
tym bardziej ze probe przelewowa spokojnie mozna zrobic samemu .
-
a jak sie robi ta probe??czyli trzeba kompem pozniej to ustawic wszystko??
-
Nic nie musisz robić ani zmienić ,kup odpowiedni wtrysk ,pasuje od każdego 3.0d ,wstaw i ciesz się jazdą ,co do ściągacza jest zbędny ,wtryski wychodzą z oporem ale dasz radę .Daj nową podkładkę i tyle w temacie.
-
lukasz7 to kazdy mowi co innego :/ nic zrobie jak mowisz....
-
hej chlopaki wracam do problemu :/ wymienilem ten wtryskiwacz wkoncu i co najgorsze problem jest dalej tak jak by mniej bo juz po nagrzaniu na wolnych jest ok ale w przedziale 80 do 120-130km/h znowu zacina....gdzies slyszalem ze moze trzeba zrobic jakies zestrojenie jakos ta mieszanke i wtryski komputerem poustawiac....bo chcialem jeszcze kable zmienic ale jeden mechanik powiedzial ze to raczej nie to bo jezeli kable to by caly czas cos przerywalo a nie w tym przedziale 80-130...co wy na to robi sie cos takiego kompem jakas synchronizacja czy cos takiego?? bo jezeli nie to jaki moze byc inny problem??
-
nikt nic nie wypowie sie w tym temacie???
-
Edytuj posty a nie pisz jeden pod drugim. Jak ktoś będzie wiedział to na 100% odpisze.
-
Jakie błędy masz w sterowniku to podstawa ,zrób próbę przelewową ,opis zapożyczony masz tutaj http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=69&t=145228 ,prosty i tani sprawdzian .
-
kolego lukasz mialem blad na 6 wtryskiwaczu i go wymienilem to po co mam robic ta probe przelewowa jak wiem ze on teraz jest dobry a na pozostalych zadnych bledow nie bylo....a taki byl blad DIAGCODE: D1350_D0000000_01_011
i powiem ci ze przeczytalem cala ta rozmowe i dalej nie wyjasnili co oznacza ze tak lal....wtryskiwacz popusty....mniej paliwa podaje....czy cilinder??? chodzi mi o ten filmik z youtube tam
-
Niestety tak to jest jak sie cala diagnoze robi tylko na podstawie bledu.
Korekcje na cylindrach sprawdzono? Test przelewowy? Masz ten sam wtrysk? Wtrysk mozna spokojnie w DE na rachunek dac do regeneracji, cena to jakies 150€
-
jak sie robi ten test na korekcje cylindrow....a wtryskiwacz wymienilem na zregenerowany z roczna gwarancja....wiec on raczej powinien byc dobry....i co wkoncu ten test przelewowy ma za zadanie wykazac??
-
Test przelewowy to badanie wtryskiwacza na przelew jeżeli za dużo przelewa to dany wtryskiwacz powinien iść do regeneracji (tak w skrócie) ,to tani sposób na wstępna diagnozę .W linku jest filmik jak to wykonać trwa to nie dłużej jak 30 min badanie + rozbiórka i skręcanie,nie zapomnij zacisnąć przewodu przelewowego przed trójnikami .Zakładasz rurki na przelewy, podciągnij je gdzieś do góry zapal motor i po około 1 minucie sprawdź jaka znajduje się ilość paliwa w rurkach ,znaczne odstępstwo w ilości kwalifikuje wtrysk do naprawy,jeżeli napełniają się równomiernie i wolno to wtryski są ok .Jednak prawidłowe badanie to pod obciążeniem ,najlepiej wyjąć wtryski pozostałe i dać je na stół koszt 25-50 zł szt z wydrukiem oczywiście w PL.
-
Ja swoje wtryski miałem jeszcze kodowane, tzn. wpisywane przez kompa do sterownika. i na koniec test na kompie. tak wyglądał wpis
http://imagizer.imageshack.us/v2/800...0/560/c8g2.jpg
-
no wlasnie tez takie bylo jedno z moich pytan czy trzeba kodowac bo slyszalem ze trzeba i moze problem jest bo nie jest z kompem skafigurowany....a co do wyciagania wtryskow to mam juz za swoje auto stalo 2 tyg najpierw w bmw walczyli 4 dni nie dali rady wyciagnac pozniej w ATU 1 dzien i tez nic (niemcy straszne lewusy) ja umiem duzo zrobic tylko nie mialem klucza odpowiedniego...po tym tygodniu zabralem auto poprosilem znajomego dorobil mi klucz zaplanowany przezemnie plus tydzien psikalem odrdzewiaczem gdy dostalem klucz nakrecilem i po 15-20 uderzeniach wyszedl.....to tak apropo
dodam ze w bmw chcieli pol silnika rozbierac i od dolu wybijac wtrys...i mi powiedzieli okolo 2 tys euro :) teraz moge im swoj klucz odsprzedac :) dlatego boje sie tam teraz jechac z jakims ustawianiem kompem bo nie wiadomo co wymysla i czy wogole zrobia....tragedia
-
i to jest właśnie druciarstwo koledzy!!!! kupiłeś sobie e65 w dizlu. chciałes jeździć z klasą ale w cenie vw passata tdi. sam chcesz naprawić auto chociaz komkpletnie się na tym nie znasz. wydasz więcej kapusty u mechanika który będzie poprawiał po tobie błędy. po co od razu śmigasz do aso. zapytaj pana google gdzie w twojej okolicy jest warsztat boscha czy delfiego który regeneruje wtryskiwacze. zostawiasz auto nawet i na tydzień . odbierasz naprawione z gwarancja ze nic wiecej się nie stanie. a tak tu do kolegi mechanika tam na diagnoze do aso ile cie skasowali??? 150 czy 200?? bo nie wierzę ze za darmo !!!! jeszcze troche pojeździsz z tym wtryskiem i wypali sie tłok . i bedzie kolejne 730d na allegro za 30 tys zl
-
kolego akurat umiem duzo sobie sam zrobic a tu tylko siegam informacji na ten temat....w bmw akurat nic nie zaplacilem bo nie podolali zadaniu i zabralem od nich auto bo chcieli mi caly silnik rozebrac....sam wymienilem ten wtrysk gdzie tu bym pewnie zaplacil jakies 400-500euro i o jakiej gwarancji mowisz....mam gwarancje na wtrysk....sam go wymienilem i teraz szukam dalej co moze byc nie tak.....a pozatym lubie sam sobie pogrzebac przy aucie bo nie jestem leniwy i nie musze oddawac auta do mechanika....jeszcze mi sie to nigdy nie zdazylo....do bmw tylko oddalem z tego wzgledu ze nie mialem klucza oni mieli i co z tego jak nie dali rady....sam dorobilem klucz i sam to wymienilem z czegos takiego mozna byc dumnym a nie z tego ze sie spi a auto ci ktos robi. a tak naprawde nie wiesz do konca jak ci zrobia itd....ja jak zrobie mam pewnosc ze bedzie dobrze. juz nie raz mialem przypadki jak cos spieprzyli i sie wykrecali ze to nie przez to np silnik padl bo zle cos wymienili itd. i zapomnij o kase zwrotnej....wiec nie musisz sie wymadrzacz....bo nie o to w tym temacie chodzi ktory zalozylem....i to czy sie znam czy nie to nie wazne bo kolejne auta ktore mam sam naprawiam i sie ucze je naprawiac caly czas....trzeba sie rozwija a nie stac w miejscu :D a kase dla mechanika wole przeznaczyc na inne ciekawsze cele :) pozdro dla leni :DDD bez urazy ale nie lubie nie potrzebnych komentarzy!!!!!
p.s. druciarstwem to moze byc szpachlowanie i malowanie nadkola albo klejenie zderzaka poxipolem
w de kolego mechanik bierze 100e za h a nie 50 pln jak w pl.....trzeba tez miec czasem w glowie a nie tylko w kieszeni....zamykam ten temat...opisze usterke jak ja naprawie dla majsterkowiczow....
-
Bosh nie udostępnił jeszcze lini technologicznej do regeneracji wtryskiwaczy piezoelektrycznych.
-
bylem w bmw zrobilem termin i maja mi wgrac ten wtryskiwacz bo podobno po wymianie zawsze trzeba tak robic....zobaczymy co tym razem wymysla.....
-
Powodzenia
Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
-
bylem w tym bmw wgrali mi ten wtryskiwacz i usuneli bledy....auto mi wiecej palilo niz komp pokazywal i po wgraniu raczej nie wiele sie zmienilo :/ pytalem czy jest mozliwos jakos ustawic te wtryski czy cos takiego jak to sie robilo w innych autach ale to chyba benzyniaki....to moj pierwszy diesel i za bardzo nie wiem jak to tu dziala i co jest odpowiedzialne za wieksze spalanie :/
a ile wasze diesle pala?? mi na kompie pokazuje 11,4 praktycznie samo miasto robie przy sredniej predkosci 27-28 to co na kompie wyswietla....a z tego co tankuje wydaje mi sie ze jeszcze wiecej pali...to normalne....??
-
3 załącznik(ów)
wlasnie zrobilem ten test przelewowy i jest spora zbierznosc :/ w 1 i 2 pokazalo najwiecej 3 i 5 mniwj i 4 i 6 najmniej w kazdym mniej wiecej po rowno.....i co z tym fantem nazlezy teraz zrobic jak mam sie do tego zabrac....podpowiedzcie cos....:////Załącznik 6796Załącznik 6797Załącznik 6798
panowie czego moze byc to wina?? macie jakies pomysly...moze ci co mowili o tym tescie maja cos do podpowiedzenia
-
1. sprzęgło hydrokinetyczne może być objawem teletania budą.
2. odłącz przepływkę i przejedź się sprawdź czy problem zniknął.
-
a co z tym testem ktory zrobilem i ze sa trzy rozne poziomy napelniania NO?? jaka jest tego przyczyna?? dzisiaj sprawdze ta przeplywke
nie mialem czasu jeszcze sprawdzic tej przeplywki ale podlaczalem po wymianie wtrysku pod kompa i teraz juz blad nie wyskakuje.....czas sprawdzic chyba ta przeplywke....
dzisiaj jezdzilem z odlaczona przeplywka i dalej to samo....a po podlaczeniu do kompa juz niema zadnych bledow....ma ktos pojecie jak sie teraz do tego zabrac :/??????
-
chlopaki i jak macie jakies pomysly???
a moze to byc problem np skrzyni biegow??
czy nie macie juz zadnych pomyslow i mam uwzac temat za zamkniety???