-
BMW E65 kodowanie AUX
Witam! Czy ktoś ma może informację (lub potrafi to zrobić odpłatnie) czy w moim BMW E65 730D rocznik 2006 czerwiec można dokodować AUX tak żeby po podłączeniu kabla z tyłu do kontrolera systemów audio CD można podłączyć nośnik muzyki, jeden gość dokodował mi na ekranie pozycję AUX ale jest ona nie aktywna może źle coś zrobił?, znalazłem w internecie coś takiego i chciałbym żeby działało to u mnie: http://www.youtube.com/watch?v=s4imynuJ2Oc , kabel podłączyłem i nic żadnej reakcji!! Vin mojego auta: DS70956 ! Pozdrawiam Dariusz Jurczak tel: 508760614
-
-
Ale tu nie uzyskuję żadnych informacji na moje pytania i bolączki. Dalej oczekuje na pomoc lub info.
ModEdit:
Proszę nie krzycz.Jeden "!" w zupełności by wystarczył.
-
Witam. Dalej oczekuje na pomoc w związku z AUX w BMW E65, nikt nie potrafi mi pomóc?
-
Skoro masz w menu pozycję "AUX", ale jest nieaktywna, to wina leży po stronie urządzenia, które podpinasz raczej. Może masz źle podpięte z tyłu ASK ...
-
Z tego co się dowiedziałem to AUX powinien dać się aktywować nawet jeśli nie jest podłączone żadne urządzenie.
-
No nie wiem, analogicznie dzieje się z CD, DVD, CDC. Jeśli nie ma płyty w napędzie, to pozycja menu jest nieaktywna ("wyszarzona"). Podobnie z AUX... Zweryfikuj jeszcze prawidłowość podpięcia pinów z tyłu ASK. A jakie urządzenie podpinasz ?
-
Telefon Samsung Galaxy S3.
-
kiedy podpinasz samsunga pod kabel, to na wyświetlaczu telefonu nie wyświetla się żaden komunikat ? Może coś w ustawieniach telefonu masz przestawione i telefon nie wykrywa zajętości gniazda ...
A zestaw AUX masz oryginalny dedykowany do E65 ?
-
Z telefonem jest wszystko w porządku, obejrzyj ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=s4imynuJ2Oc , chcę żeby tak to u mnie działało.
-
Czy ktoś wie czy po naklejkach na radiu można stwierdzić jaki jest w środku soft bo może moje ma soft bez AUX?
-
Pewnie można, ale wejdź w ukryte menu i-drive i wszystko odczytasz z monitora:
1) Z głównego menu, przyciśnij i przytrzymaj pokrętło przez około 6-10 sekund.
2) Obróć 3 kliknięcia w prawo i 3 kliknięcia w lewo.
3) Obróć 1 kliknięcie w prawo i 1 kliknięcie w lewo.
4) Obróć 1 kliknięcie w prawo i przyciśnij przycisk.
powodzenia
-
Po lifcie e65/e66 ASKi z początku produkcji nie obsługiwały jeszcze AUX.
Nie wiem jednak dokładnie od którego momentu się to zmieniło.
-
A czy ewentualnie można to jakoś technicznie zmienić.
-
U mnie nie ma na wyposażeniu i nie ma możliwości dokodowania tak twierdzi ASO.
A czy istnieje możliwość zmiany softu na młodszy w tym aucie tak żeby można doposażyć wtedy AUX a może wystarczy zmiana tego kontrolera który jest teraz na wyposażeniu 9110850 na taki który jest z 2007r nr: 9150992 i wtedy będzie miał już nowszy soft?
-
Co do rozważań od kiedy montowany był aux mogę tylko podpowiedzieć, że u mnie aux'a brak. Data produkcji 28.04.2006
-
To czy AUX był już w aucie czy nie, nie jest wyznacznikiem tego czy ASK go obsłuży bo były nawet auta z 2008 gdzie ASK to potrafi jednak nikt nie zamówił tego jako wyposażenia dodatkowego i kabel nie został podpięty.
-
AUX od 09.2006r ale radia chyba wszystkie obsługują?
-
Posiadam radio po lifcie i chciałbym doposażyć w aux, czy może mi ktoś podpowiedzieć pod jakie piny mam podpiąć kabel aux w radiu?
EDIT:
Już wszystko wiem .
-
Witam po raz kolejny , próbowałem zakodować sobie funkcję aux w module MMI, E65 z 2006r, opcja ta pojawiła się na wyświetlaczu lecz nie idzie jej uaktywnić....czy oprócz tego jeszcze powinienem coś zrobić ?
Pozdr
-
Odkopię temat, bo akurat dzisiaj chciałem to zrobić u siebie. Też mam polifta z 04.2006 i u mnie niestety również AUX nie działa. Problemem jest ASK, oprócz tego, że musi być poliftowy (co jest normalne w poliftowym aucie) to jeszcze musi mieć HW nr >=15. U mnie jest HW nr 13 i niestety nici z AUX. HW 15 były montowane od 09/2006.
-
Witam. Mam pytanie nie moge dodac FA do wyposażenia. Mam ask po lifcie z końca produkcji e65. Jakie jest fa dla aux? +NAUX nie wchodzi albo cos robie zle. Blad "following feature is invalid for fa: +NAUX" ktos pomoże? Wogule w jak zczytam plik trc z ask to tam nie ma nic o aux.
-
Nie ma klucza dla AUX w E65. Wytyczną był zapewne rocznik.
Najprościej kodować ręcznie.
Z tym, że opcje związane z AUX są w MMIGT jak dobrze pamiętam, a nie w ASK
-
Czyli sam ask to nie wszystko. Jeszcze mmi jest potrzebne. A dlaczego nie dzialaja mi przyciski am fm i mode? Dodam ze poza tym wszystko dziala.