Witam, potrzebowałbym jakis dobry rejestrator samochodowy, ale taki zeby mial czujnik ruchu i diody IR, zeby rejestrowal wszystko co sie dzieje wokół auta. Chce dopaść sąsiada na gorącym uczynku. Co polecacie?
Wersja do druku
Witam, potrzebowałbym jakis dobry rejestrator samochodowy, ale taki zeby mial czujnik ruchu i diody IR, zeby rejestrowal wszystko co sie dzieje wokół auta. Chce dopaść sąsiada na gorącym uczynku. Co polecacie?
Ja zamówiłem sobie MIO 358 ale jeszcze go nie mam - z tego co patrzyłem na necie to przyzwoicie nagrywa i nie jest jakiś przesadnie duży - i ma czujnik ruchu.
Zapytaj ratovnika ,on jest specjalistą w tym temacie :biggrin1:
ja posiadam Mio 358 i jestem bardzo zadowolony z niego.
Od wczoraj testuję Mio 358, jakość nagrania nawet w nocy przy złej pogodzie jest OK.
Ja mam takie coś i też tak polecam:
http://i1246.photobucket.com/albums/...ps61087970.jpg
Bez żadnych przyssawek i innych dupereli :)
Potwierdzam, działa wyśmienicie! :D
dzieki za odpowiedzi, ja bym wolał jednak z przyssawka bo czesto zmieniam auta, chyba sie zdecyduje na MIO 358
Mio 358 nagrywa w bardzo dobrej jakości, trzeba dać którąś stówkę, ale jak ktoś może sobie pozwolić to warto.
Ostatnio porównywałem dużo modeli dostępnych na Allegro i stwierdziłem, że chyba większość jak nie wszystkie do +/- 150-200 zł nagrywają tak samo.
Czy to model za 80 zł czy za 180 zł ja osobiście przeglądając filmiki na YT wielkich różnić nie widziałem.
Chodzi raczej o sposób montażu i wygląd.
Jak chcesz FullHD to kupuj GoPRO :)
a jest tam chociaż funkcja nagrywania w pętli?
W GoPro ogranicza Cię pojemność karty. Jeśli masz ją pełną to przestaje nagrywać.
W gopro (przynajmniej wersji hero3) jest funkcja pętli.
Można ustawić pętlę 5, 20, 60, 120 minut lub maksymalną pojemność karty.
Ograniczeniem dla nagrywania w pętli jest ilość klatek na sekundę - maksymalnie 60 np. przy rozdzielczości 720p.
Gopro ma też zasilanie zewnętrzne, np. z gniazda zapalniczki. Jest nawet firmowy ZASILACZ.
Niestety najpewniej trzeba rozpruć bok kasetki/obudowy żeby mieć stałe zasilanie.
Gopro hero3 (black edition) ma też tzw. funkcję wifi - dzięki której można zdalnie, za pomocą pilota, robić zdjęcia lub rozpoczynać i kończyć nagrywanie filmów.
Ale czy nadpisuje - tzn w kółko nagrywa. Mi w pewnym momencie wpisuje, że karta pełna ...
Nadpisuje. Jak skończy się pamięć na karcie to zaczyna zapisywać na najstarszym pliku. Ustaw nagrywanie w pętli np. na 2 min., później sformatuj kartę, wyłącz i włącz.
To jakaś tajemna kombinacja co uruchamia nadpisywanie ?
Hmm nie ma nazwy :)
a z allegro jakiś link?
nie widziałem na allegro. Jest na dx.com
a ja widziałem tydzień temu po 199pln, teraz już nie mogę znaleźć
ooo dzięki