http://otomoto.pl/bmw-740-okazja-740...C31371699.html
Cena śmieszna ale fotek wielkie g... widać poza tym, że z drzwiami tył od strony pasażera coś nie tak.
Wersja do druku
http://otomoto.pl/bmw-740-okazja-740...C31371699.html
Cena śmieszna ale fotek wielkie g... widać poza tym, że z drzwiami tył od strony pasażera coś nie tak.
Tak na szybko, to wnętrze styrane, kierownica wytarta maksymalnie, przód chyba przerobiony na lifta.
No właśnie podobno 300tys autko takie tanie bo zostawione w rozliczeniu miał wymieniane drzwi po obcierce a na zdjęciu to drzwi są niedomknięte. Facet twierdzi ze skrzynia i silnik ok. mam 500km i nie chcę się wtopić.
Jak nie chcesz wtopić to zacznij oglądać ogłoszenia prywatne od 20 tysięcy. To co wysłałeś to zwykły składak, cały przód zmieniany, DSC się swieci cały czas więc pewnie też do roboty. Odpuść bo później będziesz płakał
Czasami po zakupie tak zmęczonych aut po jakimś czasie i właściciel będzie zmęczony naprawami. Ale z ciekawości jak ktoś ma blisko to może zerknąć dla potomnych i dać znać co i jak :RpS_cool:
Tylko że ja wolę kupić autko za 10 i tchnąć w nie drugie życie niż wierzyć na słowo komuś kto je sprzedaje za 20, że wszystko jest tip top:) a poza tym mam sporo czasu i jestem mechanikiem ale wtopić się totalnie to bezsens:(
braknie tych 10tyś do odratowania
Znajdzie się i przy okazji lubię się bawić ale jak 10 nie starczy to będzie tzw. klops
Ale przyznam się szczerze bez bicia że dts i podwyższonych obrotów na ciepłym silniku nie zauważyłem a to dość mocno mnie ostudziło:)
Powiedz gościowi aby wysłał Ci fotki z domkniętymi drzwiami;) Skoro jest po "lifcie" to raczej był dzwonek . Z tego co wiem to auto nie znane na forum wiec właściciel nie jest to fan 7er. Przeliftowane na handel?!
Ja swoja kupiłem w gorszym stanie a porobiłem i śmigam- odpukać w niemalowane. Ale ja mam silnik 3.0 i manual...
A tu za małe pieniądze i pełnia szczęścia nawet lpg(ciekawe jakie). Czyżby święty Mikołaj zawitał wcześniej w tym roku?:)
Pogadaj z nim , powiedz ze przyjedziesz z kimś kto się zna i czy weźmie odpowiedzialność za stan auta a w razie czego odda kasę za paliwo jak kondycja nie bedzie się zgadzała z zachwalaniem.
Bierz mierniki, kompa i znajomego fachowca. We dwóch jest mniejsze napalenie kupującego :)
Rób foty, notuj wszystko i daj nam znać co w trawie piszczy :)
Jeszcze się zastanawiam czy jechać zobaczę co powie na moje przedstawione argumenty na starcie:)
VIN: wbagf61030Dg40078 może coś ktoś o niej powiedzieć?
Co do tych drzwi to sam nie wiem, skoro są niedomknięte to raczej na całej długości powinno być to widać. A na zdjęciu widać tak jak by dół drzwi był zamknięty, a w środkowej części niestety nie.
Wnętrze moim zdaniem nie zachęca do dalszych oględzin.
Składanie Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGF61030DG40078
Kod typu GF61
Typ 740I (EUR)
Typoszereg E E38 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M60/2
Pojemność skokowa 4.00
Moc 210
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor OXFORDGRUEN METALLIC (324)
Tapicerka STANDARDLEDER/BEIGE E36 SANDBEIGE E (N6SN)
Data prod. 1995-02-07
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego
S457A KONTURSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel kontur. el. z pamięcią
S464A SKISACK Worek na narty
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S499A KOPFSTUETZEN IM FOND ELEKTRISCH Zagłówki w siedzeniu tylnym elektryczne
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional
S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.
właśnie dzwoniłem odnośnie tej pojemności bo w aukcji jest 4.4 i to pomyłka bo kobieta wystawiająca aukcję nie ogarnęła że są dwa warianty 740
No i rok prod. trochę przesadzony ;) a to kwestia odczytu z DR ;) Pewnie 1 rejestracja w 96 roku, no ale jak by nie było auto jest z 95.
Ja uważam, że czasem za tą cenę są lepsze egzemplarze, bo wydaje mi się, że ten konkretny to konkretna mina, sądząc oczywiście po fotkach. A 500 km to nie 100, a jak masz jechać tylko w celu krajoznawczym bo zapewne tak by było, to ja bym odpuścił i szukał dalej.
Dla porównania na szybko :
http://allegro.pl/bmw-e38-730ia-lpg-i3702478956.html
http://otomoto.pl/bmw-740-m60-C30972750.html
Wizualnie uważam, że o wiele lepiej, a i wnętrza wyglądają na bardziej zadbane.
Dajcie spokój Panowie, auto za 8 koła i jechać tam z miernikiem lakieru!? Jeśli silnik chodzi ok, skrzynia również, jedzie w miarę prosto to nic tylko brać :)
Silnik i skrzynia musi jednak siedzieć na karoserii, która nie była składana z kilku innych samochodów, bo takie połączenie mimo dobrze działającego silnika i skrzyni nie wróży długiego żywota :)
Właśnie dzwoniłem do serwisu bmw i w jednym za sprawdzenie historii zawołali 90zł i czekanie do poniedziałku, a w drugim z Warszawy miła pani opowiedziała troszkę o aucie za darmo w 20s od podania 7 ostatnich znaków vinu. Na prawdę nie rozumiem skąd takie rozbieżności.
Ogólnie właściciel nie był mistrzem serwisowania bo w Polsce zrobił to raz zaraz po sprowadzeniu ale przebieg wydaje się być realny bo zrobił to w 2011r i auto miało 260 a teraz 306tys.
Tak samo jak w jednym ASO trzeba kupić paczkę pinów do wtyczki (25sztuk) a w drugim ASO można zamówić np. 3 sztuki bez problemu :)
I jak historia o aucie? Jakieś konkrety...
Nic niepokojącego nie ma:) tylko eksploatacyjne sprawy.
Szczerze to na historię eksploatacji bym patrzył z przymrużeniem oka. Nie ma znaczenia czy ktoś wymieniał płyny eksploatacyjne, jakieś klocki itp. w ASO czy np. sam :)
No jasne ale fajnie wiedzieć:)
Z tyłu to na bank nie chodzi o niedomknięcie.... Góra równo sa , dołem też a środek odstaje.... Auto jakieś zmasakrowane, zmęczone, ulepione itd.
Ale historia jest ;)
Okaże się wszystko. Jutro opiszę co i jak bo podskoczę zobaczyć jednak.
ok, rób dokładne foty, notuj wszystko i napisz w temacie. Zweryfikujemy wspólnie :)
I opcja ciekawa bo mogę zostawić swoją ibizę przy okazji za jego dopłatą jeśli auto będzie w porządku.
Robi się ciekawie. Ile warta Ibiza?
Ok 11 tys 2002 rok.
To sprawdź dokładnie to e38.
Obiecuje:) zarówno ja jak i ojciec mechanicy więc zrobię wszystko co w mojej mocy:)
Dokumenty też bym dokładnie przejrzał.
Masz kompa na podpięcie?
Podszedłbym do tematu z dużą ostrożnością, skoro tak ochoczo chce przyjąć Twoje, droższe auto.
Typowy przypadek, jak nie może się sprzedać własnego auta. Szuka się byle co na zamianę, aby szybko pozbyć się tego drugiego auta.
juby nie podniecaj się tym, że gość ci jeszcze dopłaci, coś w tej transakcji jest na pewno nie tak. To, że twoje auto jest z 2002 roku o niczym nie świadczy, ponieważ drugie auto to 7er, i segment tych dwóch aut to dwie różne historie,
Dlatego tak jak pisze No_Name dużo ostrożności z tym BMW, i sprawdź dokładnie co się dzieje z tymi tylnymi drzwiami, bo zdecydowanie z nimi jest coś nie tak.
Chyba bym musiał na łeb upaść żeby jechać po takiego wytyranego kondona 500km. O masakra....
O której jedziesz go oglądać? :)
Już byłem, auto nadaje się do wysmarowania smalcem może go psy wpierdo... byłem można powiedzieć że przy okazji bo musiałem Kraków zahaczyć a to rzut kamieniem.
Problem z drzwiami to odkręcony zawias żeby dało się je w ogóle zamknąć, drzwi nie w kolorze po stronie pasażera, nie działa centralny nie otwiera się bagażnik choć podobno jest jakiś patent, ale nie udało się to ani temu debilowi ani mi. Auto było tłuczone dość mocno na wysokości słupka od strony pasażera na tylnym błotniku widać nieudaną naprawę szpachlarsko- lakierniczą. W baku susza totalna odpalanie i jazda tylko na gazie. Ogólnie "wyjeb" totalny jednak trzeba przyznać że silnik i skrzynia ok.
Ogień :flame:
A dla mnie nasuwa się tylko jedna myśl ;)
" A nie mówiliśmy " ;)
Niech szuka jelenia gdzie indziej, bo to co opisałeś juby moim zdaniem kwalifikuje ten samochód tylko i wyłącznie na graty.