http://otomoto.pl/bmw-740-full-opcja...C31207528.html
Coś poradzicie? Ktoś oglądał? Mam zamiar pojechać obejrzeć ale dla mnie to szmat drogi.
Gościu podał mi VIN, siódemka prezentuje się ładnie. Brać nie brać ? ;D
Wersja do druku
http://otomoto.pl/bmw-740-full-opcja...C31207528.html
Coś poradzicie? Ktoś oglądał? Mam zamiar pojechać obejrzeć ale dla mnie to szmat drogi.
Gościu podał mi VIN, siódemka prezentuje się ładnie. Brać nie brać ? ;D
wygląda fajnie, lecz musisz do ceny doliczyć około 4,5 tys opłat.
Auto wyglada ladnie, przebieg oryginalny sprawdzilem w holandii, jak stan jak na zdjeciach to tylko brac
Po zdjęciach widać, że jest ładna. Może poproś sprzedającego o większą ilość dokładnych zdjęć. Wyposażenie też widać, że dobre. Tak jak dmisieekk napisał do ceny trzeba doliczyć opłaty o ile jeszcze nie zrobione plus ewentualny koszt LPG, jeżeli masz w planie.
Moim zdaniem warto się przejechać i sprawdzić. Do Białegostoku masz ok 430 km, ale droga jest elegancka i nie odczujesz.
Oczywiście gorzej jak się okaże, że tylko ładnie wygląda na zdjęciach, ale możesz spróbować się umówić ze sprzedającym, że jeżeli nie ma nic do ukrycia co do stanu samochodu i jest tak jak pisze, że bez wkładu itd., to jeżeli okaże się inaczej to zwróci Tobie koszt podróży.
gościu mówi, że ok 2,5 a u niego zamknę się w 3 i wróce na kołach.
Obawiam się, że wpakuję się na minę bo oglądam oglądam i chcę już być posiadaczem 7 ;D Cieszyc się nią jak Wy ;)
Dwa ogniska rdzy, mówił że dwa purchle jeden na tylnej klapie, gdzieś z dołu i lewe drzwi na dole, oraz sprawdził ją miernikiem, okazało się ze była malowana tylko pod listwą drzwi od kierowcy.
Piszesz o opłatach ??
Sama akcyza ponad 18% + tablice + ubezpieczenie
Ja bym na twoim miejscu pojechał, ale zdecydowanie z kimś ;) bo jak ty jesteś napalony to rzeczywiście może się to różnie skończyć, a zawsze warto mieć u boku kogoś kto trzeźwo spojrzy na to auto ;)
Rzucę okiem na nią może jak uda mi się wrócić w tym tygodniu do domu i będę miał czas wyskoczyć do miasta na jakieś zakupy czy coś wtedy napiszę co i jak (no chyba że sam Ci ją zwinę sprzed nosa;) )
ogniska rdzy w tych miejscach to normalka więc tym bym się nie przejmował. Co do opłat 3 tys z ubezpieczeniem to jakaś mega promocja, chyba że powoła rzeczoznawcę i urwie na akcyzie... Jeśli silnik i skrzynia jest w dobrej kondycji to tylko brać.
krzych edytuj posty i nie pisz jeden po drugim ;) A co do złego prowadzenia longa to pierwsze słyszę ;)
Większość chce longa, tak więc na pewno nie jest to prawdą ;)
Jak jest składany taki long z 3 innych to może i źle się prowadzi:pound:
Natomiast proponuje przejechać się autem w longu i zobaczyć co i jak, bo tak to ani my cie nie przekonamy, ani ty nam nie uwierzysz na słowo :bounce:
Zapewniam jednocześnie że jazda longiem to przyjemność i nie ma żadnych kłopotów z prowadzeniem.
No panie - long z v12 pod maska to jest "to co tygryski lubią najbardziej"
Przejedz się a przypuszczam ze będziesz miał nad czym dumać :)
Tylko jedna zasada auto w stanie dobrym i na silnik popatrz naprawdę dokładnie w tej v12 bo koszty napraw tanie nie są
natomiast long to klasa sama w sobie i nie wierz że się źle autem jeździ tylko dlatego że to long
5,4, 265 000 km, 1998 rok tylko tyle wiem, bo to jakiś kolega kolegi i jadę w ciemno, dam znać jak obejrzę zrobię fotkę. Wgl 5,4 dobrze na gazie ?
I był ktoś obejrzeć ten samochód?
JA niestety nie...
Zna koś coś w Białymstoku, gdzie mogę nie drogo sprawdzić auto ? Bo jak zadzwoniłem do serwisu bmw to powiem, że trochę drogo. Do tego wyskoczyła na zegarach kontrolka od silnika, dziś albo jutro dostanę fotkę tego oraz filmik jak silnnik cyka, kumpel mówił, że coś słychać, a że się niezna, muszę sam jechać i postawić sidemkę do sprawdzenia.
Silnik trzeba osłuchać na żywo i dotknąć, aby poczuć jak pracuje :)
Świeci się check engine, znajmomy zabierze auto i podepnie pod komputer, a na dniach jadę po niego ;) tylko jak teraz czytam co ta kontrolka może oznaczać i jest aż tyle opcji to się zastanawiam co to może być i jaki wariant byłby najdroższy. Czytałem o odmie, sondzie lambda, przyczyna może być słabe paliwo, świece, katy, pompa paliwowa itd więc wszystko może być przyczyną- czekam teraz na listę błędów, a może tylko jeden błąd ;D Lecz silnik pracuje równo, znajomy rozpedzał auto i puszczał gaz to można postawić szklanke z wodą na silniku i ani kropli nie uroni, skrzynia wrzuca/zrzuca biegi płynnie, autko dynamiczne, przy spokojnej jeździe też zachowje się spokojnie bez szarpnięć. Więc skąd ten błąd ? Liczę na waszą pomoc jak tylko pokażę wam błędy ;)
No to dawaj te błędy :)
Pewnie sonda za katalizatorem, u mnie też czasami pojawiał się czek i znikał. Właśnie od tej sondy
a chyba 100 dałem za sonde i wymienic nie problem.
No i lipa, dziś gościu zabrał bmw od sprzedawcy i pojechał do elektryka, a elektryk mówi, że nie da rady podłączyć.... bo nie ma opramowania... Znacie coś w Białymstoku, gdzie można sprawdzić auto ? Inaczej będę musiał jechać w ciemno ;(
Powiem ci że lepiej nawet zazpłacić więcej za sprawdzenie w serwisie i wiedzieć co się kópuje.. auto wygląda naprawde dobrze, ogromny plus to to że pochodzi z zachodu a to już
dużo!!! Radzę się spieszyć bo ci ktoś ją zdmuchnie z pod nosa..:courage:
Jutro po nią jadę, opiszę potem ci i jak, jeżeli kupię to wstawię fotki i będę już prawdziwym członkiem 7er ;P)
W okolicy Białegostoku takie coś znalazłem http://www.bmw-autobreczko.pl/o_nas/kontakt/lokalizacja , może jak będziesz jechał to przekręć do nich i się ustaw na oględziny.
Słuchajcie.... byłem zobaczyłem, zapłakałem... Gościu to młody gnojek, okłamał mnie co do stanu technicznego, wizualnego. Tylne szyby nie działały, brak roletki z prawej strony, boczek rozwalony, fotel kierowcy nie działał, porysowana, lekki wgniot, reflektor lewy zbity, ogólnie oba nie działały, miał mieć ogniska rdzy na lewych tylnych drzwiach na rancie u dołu, i lekki na tylnej klapie, a miał na każdych drzwiach i nie tylko , niektóre perfidnie podmalowane, ale co do blacharki - to miałem to w dupie bo by się zrobiło. Brak zamknięcia, od schowka na tunelu, tego drewnianego, odpryski na szybie ( może przecież dalej polecieć..) silnik jakoś tak dziwnie, cykał, przewiózł nas, dał w pizde, pojeździł wolno... widać, że się chłopak nie zna bo chciałem, żeby zrobił kickdown, a on zatrzymał auto przełączył skrzynie w tryb sport i zmieniał biegi ręcznie haha... Indywidual wygląda naprawdę łądnie, czara podsufitka, bananowe skóry ale to co on odwalił, kłamiąc już mnie zraziło. Do tego kontrolka silnik o której wiedziałem i jechałem z myślą, że go postawie u mechanika i jak to jakaś pierdoła to go biorę ale w tej sytuacji odpuściłem. Do tego przebieg kręcony bo ost. wpis w ksiażkę jest w 2009r. przy 260 tys km, a teraz ma niecałe 290 tys to przez 4 lata zrobił 30 tys km ?, gdzie wcześniejesze wpisy pokazują, że ktoś ostro jebał kilometrowke ?
Teraz interesują mnie te oferty :
http://allegro.pl/bmw-7-il-long-4-4-...773090600.html
Sprzedawca wydaje się być ogarnięty, gwarantuje, że auto prezentuje się jak na zdjęciach, że jest sprawne i mówił co było roboione, lekko podmalowany był...
http://allegro.pl/bmw-740-4-4-286km-...765645290.html
w tej jest trochę do zrobienia, tłumik, zderzak, coś tam jeszcze, gościu nie owija w bawełnę nawet zszedł trochę z ceny.
http://tablica.pl/oferta/bmw-serii-7...tml#cec69cc120
tutaj jeszcze nie dzwoniłem.
Jeżeli mógłby ktoś podjechać bo ma blisko i któreś autko obejrzeć, byłbym wdzięczny, właśnie szukam rzeczoznawczy w google, bo wole żeby chłop podjechał i za 100 zl sprawdził autentyczność opisu auta, zrobił dodatkowe zdjęcia, sprawdził lakier elektrykę i techniczne sprawy niż mam znowu jechać i wracać wkur.... Szukam auta przede wszystkim sprawnego, wiem, że to nie jest nowe auto, pewne rzeczy zawsze trzeba zrobić, ale nie tak jak w białymstoku, że szyby neidziałaja, check engine, odpryski naszybie, leflektory itd itp a miał byc stan idealny... Nauczyłem się, że stan idealny dla każdego to coś innego ;D Szukam auta, które bedzię tylko dla mnie, nie na sprzedaż do końca ;D
Odnośnie pierwszego linku to było omawiane. Ktoś był oglądać i był podobnie załamany jak Ty. Przewertuj forum, pewnie znajdziesz posta.
Mnie najbardziej wizualnie odpowiadałaby opcja z 3 linku :) Ale wiadomo wizualnie na fotkach a w realu to dwie różne rzeczy :) Dzwoń tam i pytaj co i jak :)
Akurat przebieg ci sprawdzilem i napewno jest oryginalny, w holandii jest system ze przy kazdym przegladzie trzeba zarejstrowac przebieg, majac dostep do bazy mozna sprawdzic i to zrobilem, przez ostatnie 3-4 lata naprawde malo jezdzila, jezeli chodzi o stan auta to nic dziwnego, ladne sztuki w Holandii chodza kolo 6k euro, a za 3k to niestety trupa mozna kupic albo po lekkiej stluczce.
Dawno temu ktoś pytał o tego longa ?
tydzień, 1,5, może 2.