http://allegro.pl/bmw-740i-individua...704677542.html
Witam
Oglądał może ktoś te auto? Sprzedawca dość rzetelnie opisał auto (ma trochę mankamentów poza widocznymi) .W sobotę jest plan by to zobaczyć...
Wersja do druku
http://allegro.pl/bmw-740i-individua...704677542.html
Witam
Oglądał może ktoś te auto? Sprzedawca dość rzetelnie opisał auto (ma trochę mankamentów poza widocznymi) .W sobotę jest plan by to zobaczyć...
popraw link bo nie działa
Super wyposażenie, za tą kase tylko brać jak silnik i skrzynia OK, zderzak to drobny wydatek...
Lubie takie individuale, nawet jak sa dorobione ;)
Po dokładnym zweryfikowaniu jestem na NIE. Pozdrawiam
p.s. mimo wszystko jak wrócicie z ogledzin chetnie przeczytam opinie fachowca
Zdaj jutro relację jak wrócisz :)
Jednak nie pojedziemy zobaczyć auta. Nie będzie czasu na jego odbudowę, szukamy dalej, drożej, w całości. Info jakie posiadam o tym aucie od właściciela.
Auto przywiezione ze Szwajcarii, tam zakupione od firmy ubezpieczeniowej jako delikatnie mówiąc "nie nadające się do użytkowania" bo jest po kolizji. Jest niby oclone w Niemczech i do kraju przyjechało na lawecie jako auto z UE. Jest normalnie do wszystkich opłat. Auto poza widocznymi uszkodzeniami z przodu i z tyłu według właściciela prezentuje niezły stan do majsterkowicza, w celu jego odbudowy. Zderzak przedni do wymiany, przesunięty pas ok 1cm w tył, maska raczej też bo jest zagięta i po gradobiciu. Z tyłu zderzak do wymiany, zagięta wnęka bagażnika w miejscu koła zapasowego. Auto mocno w koło pordzewiałe, głównie drzwi, na poszyciu i rogach, błotniki chyba też. W sumie właściciel podsumował że raczej prawie wszystko do malowania. Autem wiele nie jeździł, na myjnie i z powrotem ale twierdzi że motor zapala i chodzi cicho, skrzynia również pracuje "idealnie". Głośny wydech, chyba nie ma katów, ale nie był pewien. Do auta są dwie książki przeglądów, druga jakaś ze spalin, dwa klucze. Zawieszenie i hamulce ok.
Auto niema niva, skóra klasy nappa niby w idealnym stanie (według właściciela).
Mam gdzieś vin rozkodowany, jak ktoś naprawdę chce to wyślę na prv,
Cena jaką udało mi się uzyskać przez telefon to 10.5 tyś PLN. tyle za te auto musi dostać sprzedający.
Odpuszczamy go sobie, nie mamy tyle wolnego czasu by go odbudować, te informacje po wnikliwych pytaniach otrzymałem od właściciela.
Coś nowego na oku?
Na razie nic, ale patrzymy już raczej na rynek D, nie dysponuję zbytnio czasem by wyjechać na parę dni za granicę... puki co.
Tak jak myslałem. Autko na części a nie do odbudowy. To żaden zabytek nie jest . Katy to chyba już tylko w Polsce wycieli a nie w Niemczech czy Szwajcarii. Bolo taki doświadczony fan BMW a na takie złomy patrzysz? Przecież wiesz dobrze ile ładna E38 kosztuje. Powodzenia
Szczerze to tam już też nic ciekawego w e38 nie ma, a jak już jest to cena oohhhohohoho Jak to w DE Niemiec tanio dobrego auta nie sprzedaje no chyba ,że turas albo jugol ale to już takie rodzynki jak u nas w PL hehehe
Bolo tu mam coś dla Ciebie. http://allegro.pl/bmw-e38-728i-sprow...tml?source=mlt Cena jak za 728 z 1996 roku w ładnym stanie normalna czyli wsiadać do auta i jechać oglądać. (felgi oczywiscie i wydechy out) Miałem dwie 728 i ten silniczek to jedna z kilku perfekcyjnych rzeczy jakie udało się zrobić inżynierom BMW. Ja przynajmniej szczerze polecam.
Proszę moderatora o zlepienie tych trzech moich postów jeden pod drugim bo ja nie umiem Dzięki
Edytuj posty !!
Akurat te auto wpadło mi w oko z powodu wydawało by się niezłego pochodzenia Swiss, jednak jak już widzicie tam tez zdarzają się ruiny, po drugie miałem tam tylko 300 km autostradą tak więc... ale już po temacie. Patrze teraz po rynku niemieckim i faktycznie szału niema, gdzie są te auta? Co do 2,8 wiem, że dobry motor, mam taki w e39, zainteresowany stwierdził, że za slaby jak na e38, po drugie znajdź mi takie co ma bardzo dobre wyposażenie i silnik m52b28TU.
Co do tego ogłoszenia co wysłałeś to:
- auto przed liftem
- manualna klima - ochyda
- bez navi
- najgorsze stołki jakie wkładali kiedykolwiek do bmw
- silnik na jednym vanosie tylko
- dalej nie zaglądam bo ten egzemplarz to porażka jeśli chodzi o wyposażenie
Jak dla mnie powyższe ogłoszenie z 728 jest po prostu do bani :)
OK ja to wiem ,tylko chodzilo mi ile trzeba zapłacić za zadbany egzemplarz (zakładam że tak jest)w oryginalnym lakierze mimo ci.latego wyposażenia.
Ciężko bedzie full z fajnym motorem w idealnym stanie. Jeżeli się taki trafi to pewnie będzie szczęście niesamowite ale cena też może być odpowiednia.
Takie autka jeszcze w Belgi ewentualnie możesz dostać u jakiegoś rolnika.
ratovnik Ty sprzedaj bolo swoją bo ty masz i tak ciągotki do E65 i bedzie po temacie. Bolo kupi ładne e38 z V8 a Ty rozejrzysz się za E65 i bedzie i wilk syty i owca cała :)
Edytuj posty !!!
hahaha niestety tyle kosztuje zajebiste E38 od zajebistego gościa hehe
Na poważnie Bolo zerknij tu http://allegro.pl/bmw-e38-740d-lift-...tml?source=mlt
Jutro na autobana i sru!
Gdyby moje E38 było na sprzedaż to cena oscylowałaby w górnej granicy. Ale nie jest :)
Fajne to 740 d ,może by nawet można szczimać to niebieskie wnętrze .
Jo myśla ,że w konsku to bydzie piyknie wyglądać. :)
miro, może się po prostu wymienicie autami i każdy bezie zadowolony :)
ale kto z kim???????
No np z ManiacDriftingiem haha
Szerze to nic z tego nie rozumiem. Wyjaśnijcie mi to bo sie OT zrobił
Ratovnik jest pewnie po duzym drinie.
Bolo szuka auta, miro chce się pozbyć, więc się wymieńcie i po sprawie :)
Pełna abstynencja od picia :)
Widza, że humor dopisuje,fajnie...
Już mam coś na oku, jak to rozeznam to napiszę co i jak... na razie moi ludzie działają...
Dawaj Bolo Atmosfera Sprzyja na oglądanie ogłoszeń.
Jak szukasz gdzieś w okolicy Katowic to z przyjemnością pomogę :)
Nic już w Polsce, jak już będzie temat w miarę dogadany to napisze...
Obstawiam Drezno :)
Swego czasu widziałem kilka fajnych ogłoszeń od czeskich kolegów :)
ja moze swoja bede sprzedawac
To dawaj ogłoszenie w dziale i linka do aukcji. Zerkniemy ;)
widziales przeciez moja ratovnik :P felgi mam od ciebie :P
To zanim sprzedasz trzeba jakiegoś spota ogarnąć :)
Jak tam poszukiwania autora wątku?
Odświeżę trochę temat, auto które miałem na myśli w niedzielę sprzedało się w ciągu 3 godzin, w poniedziałek o 7 rano jak się dodzwoniłem za pierwszego to było, mimo błagań privat nie chciał przytrzymać auta do wtorku. O 9.30 się sprzedało....
Z nudów zajechaliśmy do Polkowic zobaczyć te e38 o którym mowa w temacie.
Tak więc na początku powiem że, właściciel bardzo fajny człowiek nie mam absolutnie żalu że tam pojechaliśmy bo faktycznie i rzeczowo opisał auto.
Auto z daleka robiło dobre wrażanie, stało przynajmniej prosto, jednak
- auto mocno zardzewiałe moim zdaniem nie do odbudowy dla siebie. Pogniłe głównie drzwi na rogach, od środka pod masą uszczelniającą, spody, nadkola itd (naprawdę mocno)
- uderzone w przód, przesunięty pas, połamane mocowania chłodnicy, wloty itd.
- uderzone w tył zagięta wnęka koła zapasowego, klapa martwa
- silnik zrobił już swoje, ale i tak o niebo lepszy niż w Radomiu, chodził równo ale po rozgrzaniu słychać było vanosy, z inpy błąd termostatu, rozjechane adaptacje z powodu braku katalizatorów i nieszczelnego wydechu,
- skrzynia przełączała dobrze
- świeciła trakcja inpa - kalibracja servotronica, abs ok
- środek, naprawdę był fajny jak był nowy, teraz mocno zniszczony, klawisze na drzwiach powylatywane skóra już popękana i widać było czarne paski, drzewo całe pozadzierane,zagłówek kierowcy przecięty w pól ! jeździła kobita z dużą klamra we włosach i zniszczyła zagłówek. Ogólnie środek mocno zniszczony.
Jechaliśmy na stacje zatankować, kiera przestawiona, hamulce zapowietrzone, zawieszenie wybite.
- błędów mnóstwo od wszystkiego, spowodowane to było kolizją (czujniki pdc światła, wentylator klimy, itp) skrzynia czysta,
- wtryski już nie najlepsze !
Ogólnie auto zamęczone, zakatowane...
Właściciel chce je "odbudować" i później sprzedać więc proszę się wystrzegać w przyszłości....
Ja już swoją perełkę znalazłem, lecę po nią w sobotę... :biggrin-new:
Daj jakieś foty zwiastujące co kupujesz... :)