JW. Idzie to aktywowac w e38 99r?
Wersja do druku
JW. Idzie to aktywowac w e38 99r?
A co to wogóle jest?
W nowych autach w trakcie awaryjnego (gwa³townego) hamowania, zaczynaj± pulsowaæ ¶wiat³a awaryjne.
Nie swiatla awaryjne, tylko swiatla stop i pozycyjne tylne. Tak zeby z daleka bylo widac ze pojazd przed toba hamuje.
Ciekawe czy mam taki co¶ w phaetonie :P idzie to jako¶ zobaczyæ/sprawdziæ czy tylko wizualnie pojazd jad±cy za nami, mo¿e to zobaczyæ?
MC1 bylem o kolegi podlaczyc sie na kompa i powiedzial mi jak to dziala, cytowal wpisy z jakiegos forum bmw, i napisane bylo ze 3 stopy +pozycje tylne migaja, tak zeby najwieksza powierzchnia lampy byla widoczna. Ja osobiscie widzialem taki bajer w citroen ds4 i tam faktycznie ledowe awaryjne migaly szybko.
Mo¿liwe ¿e w BMW jest jako¶ to pokombinowane (w wiêkszo¶ci samochodów podczas awaryjnego hamowania zapalaj± siê ¶wiat³a awaryjne).....Ale skoro ju¿ hamujemy to i tak pal± siê nam "stopy"(nie w butach hehe) ¶wiat³a postojowe te¿ wiêc jakby dodatkowo zapali³y siê jeszcze awarie to by³oby jeszcze wiêcej powierzchni do ¶wiecenia. No ale ok. mo¿e i tak byæ. Pzdr.
MC1 zgodzê siê z Tob± przerobi³em kilka nowych aut(nie BMW) i w wiêkszo¶ci o ile by³ taki asystent hamowania to tylko i wy³±cznie zapala³y siê awaryjne ¶wiat³a i na zegarach ¶wieci³o siê jak przy awaryjnych
Szuka³ kto¶ tej opcji...? :)
W e38 chyba niema, dziwne, kolega aktywowal to e36 1.8i !!! Myslalem ze w e38 to raczej bedzie.
koduj±c dodatkowe rzeczy w mojej E38 (video in motion, dzienne DLR, kierunki przy zamykaniu itp...) go¶æ powiedzia³ ¿e dokodowa³ mi co¶ w stylu ¶wiat³a awaryjnego hamowania.
Oczywi¶cie z oczywistych powodów sam sobie tego nie sprawdzê. Ale powinno byæ to pulsuj±ce ¶wiat³o czerwone przy za³±czeniu ABS i gwa³townym hamowaniu.
Jak kogo¶ znajdê do pomocy to sprawdzê czy to dzia³a.
Szuka³em w ncs i nie znalaz³em ¿adnej z opcji która mog³a by byæ czym¶ w formie BRAKE FORCE DISPLAY(http://www.youtube.com/watch?v=VQ2DfNpdNPY tu jest fajny filmik jak to dzia³a), przynajmiej w tym który jest u mnie LCMIII C18. Co ciekawego jest z ¶wiat³ami stopu to wspomaganie postojowych.
aktywowa³?
uaktywni³?
Bez znaczenia zapewne na co dzieñ.