Witam
Mam problem zapaliła mi się w e65 4.5 kontrolka od silnika (czek) auto sprawuje się normalnie ale mnie to trapi, macie może jakieś pomysły co to może oznaczać? lub jak to skasować? dzięki z góry
Wersja do druku
Witam
Mam problem zapaliła mi się w e65 4.5 kontrolka od silnika (czek) auto sprawuje się normalnie ale mnie to trapi, macie może jakieś pomysły co to może oznaczać? lub jak to skasować? dzięki z góry
Taka żółta kontrolka w kształcie silnika?
Oznaczać to może wszystko, od pierdoły po poważna awarie bez podpięcia pod komputer nie jestem w stanie pomóc
masz może auto z USA?
jak tak to masz tu objawy - http://7er.pl/showthread.php/33509-B...-related-fault
Jak to to samo to wiesz co masz robić
auto jest europejski, dzięki
Ale masz taki komunikat?
Jeśli tak to jest coś ze spalinami - miałem to samo błąd po iluś razach sam w końcu zniknął, nic nie było uszkodzone i nie było naprawiane
Bardzo często powodem jest lewe powietrze,walczyłem z tym dość długo ( chyba z tydzień) aż znalazłem pęknięcie w wężu gumowym przy przepływce.
Sent from my iPad using Tapatalk.
Pozdrawiam Andrzej.
e65 to takie magiczne auto , czasem ma błędy które same znikają ;)
dzięki koledzy z rady zobaczę co będzie jutro, może rzeczywiście samo zniknie :) jak nie to będę zmuszony coś z tym zrobić
Jeśli masz taki komunikat, jak w wątku który wkleiłem, błąd zniknie, jak nie masz lub masz inny sprawa wygląda poważniej
To w takim razie nie jest ten temat i bez diagnozy komputerowej się niestety nie obejdzie bo powodów może być wiele
koledzy byłem ka kompie i wyczytało błąd nr 2738 jak skasował to jakiś czas było dobrze ale po jakimś czasie powrócił. Miał ktoś do czynienia z takim błędem o tym nr??? doradźcie coś bo nie wiem co robić
Hmm mnie sam nr nic nie mówi - może inni są bardziej obeznani w temacie
masz jakieś objawy nieprawidłowości podczas jazdy? coś się z autem dzieje?
dobrze żebyś miał screeny tego co komputer wyrzucił bo tak będzie ciężko coś zdiagnozować po nr błędu
Błąd odczytu O2 na tylnym sensorze lambda na katalizatorze.
ADASIO auto chodzi idealnie nic się nie dzieje tylko ten błąd się świeci :(
BEZI jeżeli mogę zapytać to po czym stwierdzasz że to sonda?
po numerze błędu.
Bezi więc radzisz wymienić sondy na nowe?
Ja tylko powiedziałem czego dotyczy błąd.
Co do naprawy niech sie wypowiedzą fachowcy.