Witam. Zdemontowałem bak paliwa z E38 i potrzebuję wylać z niego resztkę paliwa. Odwracam bakiem w każdą stronę i paliwo nie wylatuje. Czy da się to zrobić inaczej niż ciśnieniowo?
Wersja do druku
Witam. Zdemontowałem bak paliwa z E38 i potrzebuję wylać z niego resztkę paliwa. Odwracam bakiem w każdą stronę i paliwo nie wylatuje. Czy da się to zrobić inaczej niż ciśnieniowo?
wrzuć zapałkę hehe, a tak poważnie to przerabiałem temat baku w e38 i tak całkiem do zera się nie da, ja, zdaje mi się, że przez odpowietrznik z przodu z lewej strony wylałem prawie wszystko do wiadra ale pokombinuj może znajdziesz lepszy sposób
Jeśli chcesz go przygotować do spawania to i tak będziesz zalewał wodą.Odkręć ten biały plastikowy korek (na górnej części baku) włóż przez niego wąż z wodą.Drugą pokrywę odkręć z nakrętek i puść wodę.Paliwa się pozbędziesz i przy okazji wypłuczesz go dokładnie.
Chyba ,że chcesz odzyskać kilka litrów to musisz się pobawić w "machanie" zbiornikiem ;D
NIe nie, absolutnie nie chcę nic odzyskiwać. Chodzi właśnie o przygotowanie do spawania. Tylko, że przecież po zakończeniu spawania i tak będe musiał zbiornik całkowicie opróznić z wody przed zalaniem benzyny. Po odkręceniu nakrętek z drugien pokrywy woda całkowicie przeleci "na przestrzał" ?
ja lutowałem zbiornik, i polecem ten zabieg, i dodatkowo klej epoksydowy na to, wodą nie musisz zalewać, i jest to naprawione tak samo dobrze, pod warunkiem że masz dużą lutownice, ja mam 2,8 kv
Hmm... A to nie jest przypadkiem zbiornik stalowy? Stal z cyną chyba słabo się łączy. Chyba, że o czymś nie wiem. Lutowałeś to normalnie cyną i kalafonią? czy dodawałeś jakiejś chemii typu borax?
Zator to jest zupełnie inne lutowanie tzw na twardo.
Chodzi o lutowanie palnikiem?
Nie palnikiem, nie ma sensu, bo równie dobrze acetylenem mogę spawać, lutowałem to dużą lutownicą i zwykła cyna + borax i całkiem nieźle wyszło, wszystkie te małe dziurki ładnie zalane, dodatkowo całość pokryłem klejem epoksydowym i już z pół roku jest ok
Czyli jednak cyną. Po nałożeniu lutu potem to pokryłeś jeszcze klejem zgadza się? Lutownica kolbowa tak? 500W wystarczy?
Jakiego kleju używałeś?
niestety żadna metoda zupelnie nie opróżni jedyny sposób to wymyć wodą i rozpuszcalnikami
na koniec ropą całość
potem szamponami np ludwik aby odtluścić
potem wszystko wylać odchylając wlew bo w nim jest zaworek zwrotny ktorego trzeba zablokować wyleci wiele ale i tak trzeba machać
potem spawanie epoksyd gumy i bedzie sczelny
a przed gumami polecam poliuretan
Dzięki za info.