Witam
Proszę was o wycenę i ocenę tego samochodu : http://otomoto.pl/bmw-740-long-stan-...C30920654.html. Wystawiłem go bo potrzebuję pilnie gotówki. Wydawało mi się że cena jest adekwatna do stanu ale jeszcze nikt nie dzwonił. Czy zdjęcia są Ok ?
Wersja do druku
Witam
Proszę was o wycenę i ocenę tego samochodu : http://otomoto.pl/bmw-740-long-stan-...C30920654.html. Wystawiłem go bo potrzebuję pilnie gotówki. Wydawało mi się że cena jest adekwatna do stanu ale jeszcze nikt nie dzwonił. Czy zdjęcia są Ok ?
kolego na taki samochód i w takiej cenie trzeba fascynata , nie ma co się oszukiwać... Ciężko będzie sprzedać, są dwa wyjścia albo chcesz sprzedać i wystawiasz za odpowiednią cenę albo chcesz trzymać..
Jak dla mnie cena jest ok ale jak napisał dmisieekk na tego furacza trzeba fascynata.
To Jaka waszym zdaniem jest odpowiednio dobra w miarę wysoka cena za którą ten samochód mógłby się sprzedać ?
Auto jest ciekawe. Wczoraj go oglądałem na alle , ładne. Do całości nie pasuje brudna wykadzina bagażnika oraz plak gdzie popadnie pod maską. Jak foto nie było by tak prześwietlone lampą to wyglądało by o niebo lepiej. Do pełni szczęścia progi poliftowe.
Po pierwsze gumy zamiast dywanów to zle wygląda zwłaszcza na zdjęciach. Cena kosmiczna nawet fascynat tyle nie da. Ja 2 lata temu sprzedałem moja 730d z 2001 roku z duza navi itd. Była naprawdę lalka też a takich kolach. Po 3 miesiącach trafił się konkretny kupiec pierwszy który wogole przyjechał i wziął za niecałe 26 tys
Autko wygląda z zewnątrz bardzo ładnie -mi się podoba. A to że to przed lift to idzie dla mnie na +, większe problemy z e38 były w poliftach ...
Może 19.900Pln ?może będą dzwonić :)
myślę że kolega na spokojnie sprzeda auto za około 22-23 tys ale niestety już nie w tym roku a na wiosnę...
Ja swoje e38, też long, ten sam rocznik i silnik, podobny przebieg, również LPG, jasne skóry, felgi 18" styling 32, z bardzo fajnym wyposażeniem, z niedawno robionym rozrządem i amorkami z przód, dałem dużo mniej... A nie kupiłem szrota, samochód sprawdzałem sam a troszkę ogarniam temat i dla pewności zaprowadziłem go do dwóch innych mechaników, elektryków i elektroników żeby sprawdziła to osoba, która nie podchodzi do tego emocjonalnie :D co prawda w najbliższym czasie szykuje się na małe wydatki, ale to części eksploatacyjne, klocki, tarcze, końcówki drążków. Wiadomo, zawsze coś NIE eksploatacyjnego się znajdzie co należałoby zrobić i na pewno to zrobię, ale po kolei :) pozdrawiam i życzę powodzenia w sprzedaży.
No chyba jak nie spuścisz z ceny to będziesz musiał czekać, nie ma się co oszukiwać nie dostaniesz za to auto tyle ile włożyłeś, a tak poza tym to piękne auto
pod maską to nie plak a taki środek do plastików. No wnętrze po prostu nie chciało mi się sprzątać. A wyprać to nie problem. Nie wiem z jednej stroni mi strasznie szkoda a z drugiej kasa mi jest potrzebna.
Kolego w aukcji napisałeś że silnik po remoncie tzn? Skrzynia też... Ciekawi mnie czy te podzespoły były już w tak kiepskim stanie że bez remontu się nie obyło?
Silnik to była przewidziana i przemyślana inwestycja z powodu brania oleju oraz zużytym ślizgom. Skrzynia to osobny wątek bo samochód nigdy nie palił gumy czy jakieś mega ostre ruszanie a i tak z dnia na dzień skrzynia przeszła w tryb awaryjny. Ze 100tys jeszcze ma jeździć. Silnik zalany 5w40, nowe pierścienie, panewki korbowodowe, rozrząd cały z napinaczem, pompa wody, planowanie głowic, wszystkie nowe uszczelki i uszczelniacze na sam silnik poszło około 5tys a skrzynia 2tys.
Z zawieszenia przy tym remoncie wymieniony został wąs SWAG i jego końcówki. Poziomowanie działa, po zimie miałem zamiar zmienić stabilizatory ale to nikłe koszta. Doprowadzenie lakieru do ładu też pochłoneło troszkę czasu i sianka. Dużo zdjęć, dokumentacji jest do wglądu co moim zdaniem znacznie podbija wartość. Nie wiem zobaczy się może coś innego wymyśle i jej nie sprzedam. Puki co wrzucę kilka filmików z pracy silnika i jazdy.
Ja bym jednak szukał alternatywy na zdybcie sianka w inny sposób a LONGa sobie zostawił ;)
No chyba, że się znudził ;)
Remont skrzyni w kwocie 2 tys zł to nie wiem co tam było robione... Sam olej , miska śruby oraz serwis to już masz sporo kasy a napisałeś że to był remont...Remont to raczej nie ale wskrzeszenie jej do życia owszem. Gdybym szukał e38 to myślę że odezwał bym się do Ciebie i pewnie z kasą też byśmy się dogadali.
Niestety w Polsce w większości przypadków o sprzedaży decyduje cena a nie stan sprzedawanego samochodu. Przykład mam na sobie, gościu miał samochód w świetnym stanie i o tym doskonale wiedział i dlatego wystawil cenę na grubo. Jak mówił nie miał żadnych telefonów, dopiero opuścił z ceny 10 tysi i nagle telefony się rozdzwoniły i miał trzech klientow ktorzy chcieli ją kupić....natychmiast.Ja byłem najszybszy :-) i mam ją piękną. Także myślę że mimo tego że masz bardzo dobry samochód to musisz przemyśleć cenę. Pzdr.
Skrzynia była na gwarancji a 2tys zł kosztowały same tarczki cierne montaż i 50% robocizny.
Ok , nie zmienia to faktu że jednak cena przy której miał bys jakiś tel od potencjalnego nabywcy to dla mnie około 20 tys.
Może by tak założyć osobny dział odnośnie wyceny aut... :) Myślę, że byłoby zainteresowanie :)
ratovnik ja bym zostawił to w spokoju-na moje oko było by to miejsce spinek, kłótni itp. Ostatnio na forum były wyceny aut nawet jak ktoś o to nie prosił i jak to się kończyło ..? ;)
Trochę w tym racji jest. Ostatnio jest parę spinek ;)
Autko ladne moze sie podobac duzo napisales o tym autku ,notabena ja szukalem e 38 kupilem 2 tygodnie temu oczywiscie 97 rok i dalem bagatela 7000 tysiecy jaja ale tak autko bardzo ladne z gazem tez w bardzo bogatej wersji tyle ze popielata skora ,ja tez mam e 36 cabrio igielke na sprzedaz to model dla kolekcjonera 1 wlasciciel od nowosci serwis pelny tylko bmw niemcy ma bardzo bogate wyposazenie navi i inne i coz mi sie nie spieszy ze sprzedaza ale mi sie autko podoba powodzenia
może będą.
życzenie sprzedającego vs wartość rynkowa w tym momencie gra główną rolę. auto nie wygląda na fotkach na perełkę. listwy drzwi do wymiany (krzywe i odstają), polift z przodu, diody z tyłu. progi lakierowane. wymiana hamulców od V12 - brzmi jak kombinacja. co to jest remont kapitalny? dlaczego skrzynia na gwarancji naprawiana?
celowałbym w ok. 20 tys - 3 tys za powyższe.
oczywiście powyższe to opinia oczami kupującego :) ja rozumiem, że tutaj pasjonaci piszą i te zmiany są być może zrozumiałe, ale klient potencjalny z poza forum przeczyta to ogłoszenie jak powyżej.
Z listwami masz jak najbardziej rację. A co do po lifta jeśli ktoś będzie chciał przed liftowy przód to dodam mu błotniki i lampy i będzie przed lift. Mi osobiście podoba się tak jak jest. Diody z tyłu były jak ją kupiłem i tego nie zmieniałem choć lampy do polifta mam. Hamulce od 750 spisują się rewelacyjnie a zabieg miał na celu polepszenia bezpieczeństwa. Remont kapitalny czyli : wymiana panewek korbowodowych, pierścienie , napinacz rozrządu i rozrząd, głowice 2x, uszczelniacze, uszczelki, pompa wody, układ dolotowy i wydechowy uszczelki , cylindry do honowania. Skrzynia poszła na gwarancje gdyż kosz od forwardu uległ uszkodzeniu a był na gwarancji.
Ja rozumiem ze trzeba byc milym, bo grzecznie podchodzisz do tematu, ale wg mnie to jest mega ulep i za 13tys nawet bym po niego nie pojechal, nie ma czegos takiego jak remont silnika i nikt tego nigdy nie zlozy tak jak fabryka i za max 30 tys bedzie to samo co przed remontem albo gorzej, piszac ze skrzynia po remoncie dajesz do zrozumienia ze auto bylo zajechane. Niestety ale w przypadku tego auta, jego sprzedaz jest mozliwa tylko w przypadku gdy przemilczysz pewne kwestie alo poprostu sklamiesz, bo czytajac ogloszenie i dodajac dwa do dwoch, wychodzi nam mega ruina podpicowana plakiem. Nie bede juz komentowal dywanikow czy brudu w bagazaniku.
nie no tekst z remontem silnika, to motoryzacyjny żart roku. nie ma czegos takiego? to mechanicy ktorzy się tym zajmują muszą być strasznie rozczarowani... w Fakcie w dzialem motoryzacyjnym takie niusy sprzedają? 30 tys km to wywróżyli z tarota czy z kuli szklanej?
po to producent robi manuale serwisowe i podaje momenty każdej śrubki, wymiary kontrolne każdego kanału, zawora, luzu, informacje co jest jednorazowe i trzeba wymienić przy każdym "rozkręceniu", żeby naprawy silnika były możliwe, a złożenie go można było zrobić od linijki dokładnie jak fabryka. co więcej - remontuje sie silniki wsadzając do nich mocniejsze komponenty (odpręża się je pod turbo, kuje korby i tłoki) i jezdzą setki tys km...
No dobrze Miśku i na ile to wystarcza? kilka pierdniec turbo i pali olej jak 20sto letnia Astra, wszytsko gowno warte i taki remont jest jedynie opcja doraźna.
Fajnie! Wyceniam auto i je kupuję! Więc... daję 100zł xD, albo, co może Cię zainteresować... mogę wymienić się za klapki kubota! :P
A tak na poważnie, to chyba jednak za wysoka cena. Wiadomo, człowiek wkłada kasiorę i chciałby żeby się zwróciło...
ale ja jakbym miał taką kasę to wolałbym chyba jechać po 7er do Niemiec.
Miśku? znamy sie? Pączusiu?
na ile wystarcza co? silnik? remont czego dokładnie? góry? dołu? a na ile wystarcza skrzynia? która skrzynia? w której wersji? na ile czego wystarcza? w jakim stylu jazdy? jakiego typu trasy? krótkie odcinki? na którym oleju?
tego nie da sie określić, co nie zmienia faktu, że remont to normalna naprawa, jeśli dobrze wykonana, to pozwala się cieszyć silnikiem drugie tyle co przed remontem....
inaczej: kto Cię tak zraził do remontów? co uważasz że klęknie po 30 tys km? załóżmy że robisz głowice, bo przez zawory nie trzyma ciśnienia, obrabiasz gniazda, zawory, nowe uszczelniacze idą + komplet uszczelek i oringów nowych. pierscienie i gładzie idealne. Co pada dokładnie po 30 tys km, że to tylko doraźna naprawa wg Ciebie?
i skąd wziąłeś turbo i Astrę w tamacie o M62?
No a jak zainteresowanie kupujących? Dzwonią, pytają, są chętnie czy jak?