Witam pomozcie jak aktywowac telefon w bmw e 38 co potrzeba karta sim czy cos prosze o pomoc
Wersja do druku
Witam pomozcie jak aktywowac telefon w bmw e 38 co potrzeba karta sim czy cos prosze o pomoc
masz seryjnie telefon to wlacz kartke playa starter (nie abonament).
Karte sim dużą, niewylamana po zakupie, wielkosci karty bankomatowej, wklada sie do centralki ktora jest w bagazniku za tapicerka, chyba z lewej strony, takie +prostokatne czarne pudelko ze szpara na karte i chyba z takim malym wycieciem u góry na palce zby mozna bylo chwycic przy wyciąganiu. Telefon wlaczalo sie na klawiaturze guzikiem chyba z narysowanym koleczkiem z kropka.
Dzieki panowie dzis sproboje uruchomic telefon dzieki pozdrawiam
uruchomilem telefon dzziala na t-mobile bez zadnych problemow a wczesniej chodzil na oreng
Witam
Odgrzeję temat
Panowie nie wiem gdzie u siebie w aucie mam tę centralkę, może ktoś mi to wytłumaczyć dokładnie.
Będę wdzięczny :)
W bagazniku po lewej stronie, musisz otworzyc materialowa oslone.Centralka to taki duzy czarny prostokat.
Dzięki za info. Po lewej stronie mam zmieniarkę czyli koło niej gdzieś tak....? :)
No tak, trzeba ten boczek otworzyc i bedzie w glebi na samej gorze http://img259.imageshack.us/img259/231/dscn5211hh1.jpg
Jesli masz taka dluga sluchawke w podlokietniku to tez tam mozesz wsadzic karte.U mnie dziala tak bez problemu.
gdy rozmawiam przez słuchawkę i chcę przenieść rozmowe na zestaw głośnomówiący to co mam zrobić?, bo gdy odkładam słuchawkę na miejsce to automatycznie odłącza rozmowe, czy macie jakiś trik który pozwoli na przeniesienie rozmowy że słuchawki na zestaw głośnomówiący?
wciśnij guzik na kierownicy powinien przenieść rozmowę na głośnik
Dzięki impex a wiesz może jaką kartę tam trzeba włożyć i z jakiej sieci.
Ja wlozylem zwykly starter z Plusa i dziala super- nie mozesz tylko wylamywac karty z tego duzego plastiku.
kolego dokladnie za zmieniarka po lewej stronie przy samym blotniku prostokatna i wejscie karty jest biale
Dzięki koledzy jeszcze raz :)
Pozdrawiam
A ja znalazłem przeniesienie rozmowy ze sluchawki na loud speaker. Podczws rozmowy wciskasz mute na telefonie i w ciagu 6 sekund odkladasz słuchawkę. Wtedy słychać rozmowe juz na głośnikach.
Witam
Podepnę się pod temacik również próbowałem uruchomić tel u siebie w aucie kupiłem dwa startery z pleja i z hei po włożeniu tych kart w czytnik pod słuchawka a następnie do centralki w bagażniku nic nie świeci itp jedynie co się dzieje to po naciśnięciu guzika z rysunkiem kulka z kropka w środku słychac tylko pojedynczy sygnał w głośnikach i tyle. pozdro
U mnie w po lifcie kartę wkładałem pod słuchawka na środku podłokietnika miałem kartę multi sim plusa.
W mojej liftowej jest w podłokietniku nokia 3110 więc wchodzi mała karta sim standardowo pod baterie