Witam właśnie jestem po zakupie felg do e65. I terz nie wiem jakie oponki by pasowały. Czy ktoś się orientuje albo ma w swojej to podpowiedział by mi rozmiar. z góry dziekuje. Felga to 21" i 10,5 wszystkie 4 takie same.
Wersja do druku
Witam właśnie jestem po zakupie felg do e65. I terz nie wiem jakie oponki by pasowały. Czy ktoś się orientuje albo ma w swojej to podpowiedział by mi rozmiar. z góry dziekuje. Felga to 21" i 10,5 wszystkie 4 takie same.
Daj fotki felg co do rozmiaru to nie wiem, niech sie inni wypowiedza ;)
285/30/21 lub ewentualnie 295/30/21
zakladasz felge 10,5 na przod? az jestem ciekawy jakie ET maja te felgi.
Załącznik 6367
et 35. Kolega ma w e39 10" na przodze i weszły wiec u mnie tez powinny.
fajne felgi, zapodaj jakies zdjecia jak juz beda na aucie;)!! sam nad takimi kiedys stalem i zastanawialem czy nie wziasc do swojej....
Ja mam z tyłu 285/30/21.
tylko problem w tym ze wszystkie cztery mam 10,5 cala i na przod przydaloby sie węższa oponka
Z przodu mam 245/35/21. W sumie nie wiem jakiej szerokości mam felgi.
teraz nie wiem a jak bym dal 295/35/21 na tyl to bylo by dobrze??
295/35/21 to jest rozmiar z x5. Zalozysz i beda ci kola obcierac po bokach przy skrecaniu bo sie nie bedzie miescic w nadkolu. Tak samo z tylu - na wybojach metalowe brzegi nadkola beda ci zjadaly opone
kolego napisane masz jak wół kilka postów wyżej co należałoby założyć do twojej felgi, to wymyslaj znowu sobie rozmiary i pytaj sie czy dobrze...
245/35/21 na przod dobrze by sie komponowalo z 285/30/21 na tył ale pod warunkiem ze z przodu mialbys felge 8-9,5 cali, a z tylu felge 10,5. Ty masz wszystkie 4 felgi jednakowe 10,5. wiec wypada zalozyc wszystkie 4 opony jednakowe 285/30/21 lub 295/30/21.
z tyłu nic nie bedzie obcierac bo i tak musze wyregulowac wszystko dystansami a wszystkich 4 nie założe takich samych bo walce 285 na przod to masakra. trzeba zrobic ladny naciąg. a pytam się bo może ktoś inny ma jeszcze jakis pomysł !!
Osobiście uważam że dwie pierwsze są za szerokie, naciąg Cie może ewentualnie ratuje aby nie obcierały boki opony, choć nie wiem czy to pomoże, a wygląd opony przy naciągu jest najefektywniejszy przy mniejszej feldze, bo przy 21" nie będzie już tak widać tego owalu opony. Fajne felgi, podobne do WORK rezax II, tylko że nie mają środka w chromie. Joł!