Witam kolegów mam pytanko: Ilu z WAS już założyło Zimówki? :cool:
Przymrozki już rano się pojawiły ! :x
Wersja do druku
Witam kolegów mam pytanko: Ilu z WAS już założyło Zimówki? :cool:
Przymrozki już rano się pojawiły ! :x
Jeszcze nie mam na pomorzu nie ma zimy :D
W Szkocji nie ma czegoś takiego jak zimówki :hah:
spadnie snieg to założe
tez sie zastanawiam nad zimowkami bo fakt przymrozki juz sa ale pewnie jak co roku bede marzl z grupka oszolomow w padajacym 1 sniegu jak co roku zreszta jak nie ma snow jakos nie mam motywacji poza tym mam ori 16 na zimowkach i wygladaja :razz: wiec unikam jak dlugo moge
Zimówki już mam i zagłosowałem ;)
No ja też nie czekam i jutro lub w poniedziałek zakładam..... przed Wszystkimi Świętymi będzie spory ruch u wulkanizatorów ....a pewnie zaraz potem już zacznie mrozić... więc nie czekam.... :cool:
Ja zaoże jak będzie zimno i śnieg :D
ANATOL w wawie zima to jest 3 cm sniegu na poboczach i suche ulice szkoda oponek :what:
ale w Polsce jest!!!Cytat:
Zamieszczone przez bosman
Niestety coraz rzadziej ale jednak
ja juz zalozylem ale, z powodu checi pomalowania 18' tek, i tak juz chyba zostana.. ;D
Ja też w zeszłym roku założyłem potem zgubiłem tę gwiazdkę od zabezpieczenia i nie miałem czasu się za to zabrać żeby odkręcić .... więc już mam :]
P.S. Dzisiaj o 4:30 było u mnie -5 na termoblacie to zimówki jak znalazł :D
Smigam na razie na lecie ale mam F1 więc jak tylko będzie poniżej 7 to zmienię na zimówki
ja juz zamowilem nowe Falkeny i czekam ;D
Jak spadnie śnieg to bunia idzie do garażyku ,a ja wsiadam w audi :)
Ja na razie przymierzam się do wymiany opon w Kangoo i mam do kupienia w dobrej cenie gumy FATE, które podobno są robione przez Continentala...
Słyszeliście coś o tej firmie...?
Fate kolo Continentala nawet nie stalo :D to chinska podroba stad i "dobra" cena...
Pozazdrościć takiej możliwości :D Ja musiałem rozstać się z A6 QATTRO żeby kupić E 38 :DCytat:
Zamieszczone przez Neuf
Oczywiście nie żałuję zamiany absolutnie ale sentyment pozostał :)
tylko stresik mały przed zimą bo małżonka nie przyawyczajona do prawie 300 koników i tylnego napędu ;( A to ona głównie użytkuje Bunię ;)
Kurde czemy nie robili 7i(d)x ;(;(;(
Ja założyłem 2 tygodnie wczesniej zimówki a to dlatego ze w 18 miałem z przodu łyse oponki. A na wiosnę prawdziwe wejście smoka czyli 20 cali. ;)
No ja się przymierzam do zmiany, ale nie wiem czy w tym tygodniu, czy po weckendzie zniczowym.
Czekaja na mnie klebery u kolegi w garażu, tylko odebrać i przełożyć.
ja niestety zostaję na 15".
Teraz mam orginal, takie jak tu: http://www.allegro.pl/item462439290_...w_e32_e34.html (jest to tylko zobrazowanie).
a zimówki też na 15" bbs bugati - z wyglądu takie same: http://www.allegro.pl/item483350991_..._3_bbs_15.html
Tylko nałożyc na nie gumy założyć na auto i jazda po śniegu
od dzis juz na zimowkach, w DE trzeba od 01.11. a pozatym mieszkam niedaleko Alp, wiec i w gory czas jechac powoli na deski :D :D
Jutro zmieniam u siebie oponki na zimowe. Temperatura jest coraz niższa, a na mokrym i zimnym asfalcie co chwila mryga mi asc. Poza tym wszystkie moje koła leżą w domu w Polsce, a ja bywam tam średnio raz na miesiąc... Nauczony własnym doświadczeniem wolę wcześniej założyć zimówki, żeby mnie już więcej nie zaskoczył śnieg.
Poniżej foty mojej pierwszej E30 na prawie łysych letnich 16"... Musiałem wtedy jechać na próbną maturę, wychodzę z mieszkania a tu taki bałwan. Śnieg, gołoledź.... na 5 biegu przy 60km zrywala przyczepność na asfalcie ;/ Potem jeszcze 150km do domu w ciągłej koncentracji :o Już więcej nie będę zwlekał z wymianą opon.
http://img207.imageshack.us/img207/6089/zima1sv4.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/745/zima2yj7.jpg
Ja dzisiaj zmieniłem, ale mam ogromne obawy przed zima ze względu na moje obniżenie. Nie wiem jak to będzie cholerka. mam nadzieje że jakoś dam rade i zima będzie łagodna. :(
Ja nadal lato ..
Co do obniżenia , coś czuje ze będe musial podkręcać do góry ..
Pamietając śniegi rok temu to chyba bym nie ruszył nigdzie ..
Blee a może się uda i nie będzie tragicznej zimy :>
ja mam juz nowiutkie zimowe opony ...
215/65/16... duzo gorzej wyglada niz 235/60/16...poprostu szytki :?
zaluje ze nie kupilem 235/60/16... :sad:
Spoko Krzychu ja też na takich zimówkach będę ganiał więc nie będziesz sam :)
Na Wszystkich Swietych, wykonalem wtedy konczący okres letni "LANSIK" ;D ;D ;D a juz od tygodnia zmieniłem na zime oczywiscie org alu BMW na 16. i czekamy na opady? :D
Ja własnie dziś zrobiłem przekładke.
Ja od 3 listopada śmigam na zimówkach 235/60R16
Zrobiłem sobie jeszcze wczesnego mikołaja i kupiłem na zime
takie felgi jak ma teraz "7ka" i mega mi się podobają :D
http://felgenkatalog.auto-treff.com/ - Styling 61
My z Wojtkiem właśnie wróciliśmy z przekładki ..... ;D
ja nadal lato ;D
Ja też ;D U nas tak szybko nie wymieniają dopóki nie spadnie pierwszy śnieg :P
od tygodnia na zimówkach ale nie wiem jak zagłosować :)
no ja w końcu w piątek założyłem zimówki.
Teraz mam na aucie goodyear ultra grip 6 205/65 r15
Deczko przyleżałe, więc w pierwszych kilometrach były głośne, ale już się uspokoiły. :)
Nadal letnie - w ciagu dnia na dolnym slasku temperatura bez slonca dochodzi do 9 stopni ;D
Czekam na pierwszy snieg.
A ja wskakuję w zimówki w tym tygodniu tylko mam obawy o ile teraz się obniży po założeniu balonów ;D (235/60/16) pewnie jeszcze ze 3 centy oj ciekawe jak to będzie...
Niestety w Krakowie jest zimno, w dzień ok. 3 st C, więc na zimówkach jest troche lepiej niż na letnich.Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
Ale koła sam zmieniasz?, bo przy pierwszym śniegu (jeśli zechcesz wyważyc koła) to w serwisach oponiarskich będą kilkugodzinne kolejki :/
obie betki juz w zimowych kozakach od dzis :)
w Poznaniu w nocy pada śnieg z deszczem i pizdziajewo straszne :(
a ja AUTOR tej ankiety - jeszcze na Letnich. Po Niedzielnym Spocie 23.11 pod Rawiczem dopiero zmienie. Mam nadzieje, że śnieg mnie nie spotka. W sumie to nie obawiam się śniegu, ale tej [glow=red:7307dc014e]soli[/glow:7307dc014e] co może mi FELE zniszczyć !