Stoi jakiś czas w necie. Co nowe ogłoszenie to 2tyś mniej. Lampy po zdjęciach widać ,że różne. Vin auta WBAGL63422DP50855. Czy możecie się podzielić swoimi radami.
Pozdrawiam MIRO
http://allegro.pl/bmw-745ia-zamiana-...484890187.html
Wersja do druku
Stoi jakiś czas w necie. Co nowe ogłoszenie to 2tyś mniej. Lampy po zdjęciach widać ,że różne. Vin auta WBAGL63422DP50855. Czy możecie się podzielić swoimi radami.
Pozdrawiam MIRO
http://allegro.pl/bmw-745ia-zamiana-...484890187.html
autko z USA czyli zaleca się sprawdzić pochodzenie (Carfax) żle nie wygląda, brakuje mi w niej wentylacji foteli oraz dociągania drzwi te opcje są bardzo przydatne, sprawdzenie uszczelniaczy i rury to podstawa w tym silniku :)
Szkoda, ze nie ma dociągania. Naprawde fajna opcja i nie widze następnego auta bez tego :D Tak jak kolega wyżej: wersja usa, wiec trzeba duuzo sprawdzić.
dealer25 a który silnik w e65 nie wymaga sprawdzania rury i uszczelniaczy? Jak to jest jeszcze z tym rozrządem? Jak go sprawdzić. Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem.
Smoku napisałeś ze trzeba duuuużo sprawdzić. Możesz mi doradzić na co bardziej zwracać uwagę w razie czego?
Dzięki w ogóle chłopaki za zainteresowanie.
Ogólnie wystarczy wejść w dział e65 i tam masz wszystko to co musisz wiedzieć przed zakupem.Każdy silnik benzynowy pomijając 3.0i ma te bolączki. Uszczelniacze, zostaw auto na jałowym biegu na jakieś 5 min i dodaj gazu-jak nie przykopci to uszczelniacze są jeszcze ok albo są zalane mineralnym olejem ;/ ( jeśli nie były nigdy wymieniane to prędzej czy później będziesz musiał to zrobić). Rura- jak nic nie wycieka z przedniej części silnika to jest ok albo wyciek jest na tyle mały że zdąży odparować (ogólnie przy kupnie ciężko to zdiagnozować). Dobrze by było jak by kiedyś był wymieniony olej w skrzyni wraz z miską. To masz rzeczy które na dzień dobry mogą uczynic Ci 10 Tys zł. PS. Lampy z przodu auta już nie są US. z tego co widzę.. Z przodu czujniki parkowania z tyłu brak, coś tu było ulepione..
Co do rozrządu to nie słyszałem o jego awaryjności. Jest na łańcuchu więc raczej nie strzeli.
Co do rozrządu to niestety coraz więcej aut trafia na serwis -koszt wymiany 7 tys zł. Nie ma nic wiecznego, a to akurat się zużywa i to dość mocno... nie wspominając już o tych którzy zapominają o wymianach oleju ;)
Jest to wersja angielska, wiec oprócz tego co chłopaki wyżej napisali ze strony mechanicznej (przede wszytkim zawiecha/skrzynia/silnik) to tak jak kolega Jakub już zauwazyl: auto jest poskładane... Z tylu brak czujnikow - duzy znak zapytania dlaczego , lampy z przodu były wymieniane- tak samo. Niestety większość aut sprowadzanych z zagranicy jest "do odratownia" i na handel za smieszne pieniądze. Nie skreślam zadnego auta, ale pamiętaj o wzmożonej czujności, sprawdzeniu historii i podpięciu komputera. Pozdrawiam.
Przejęzyczenie ;)
Jak to moge sprawdzić w tym Carfaxie. Nigdy z tym nie miałem kontaktu ,nawet o tym nie słyszałem. Ile to kosztuje,co i jak? Może mi ktoś to naświetlić ? Proszę.
Mam VIN auta. WBAGL63422DP50855 Czy mógłbym dodatkowo prosić o rozkodowanie?
Z tego co się orientuję darmowo sprawdzisz tylko część historii, za opłata dokładnie będzie to opisane..Nie wiem dokładnie bo nigdy nie robiłem tego.
Kolego miro zaloguj się na bezwypadkowy net załóż temat podaj VIN za darmo ci wyciągną wszystko co się da. Ja tak auta z USA sprawdzałem i nigdy się nie zawiodłem.
link do strony http://www.bezwypadkowy.net/
A za opłatą możesz skorzystać z tego linka http://allegro.pl/oryginalny-raport-...479552669.html
Dzięki chłopaki za każdą radę. Jutro jadę ją oglądac.Auto było kiedyś na 7er http://7er.pl/showthread.php/14436-W...rdecznie/page2
Daj znać co i jak-jestem ciekaw.
Składanie Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGL63422DPXXXXX
Kod typu GL63
Typ 745I (USA)
Typoszereg E E65 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik N62
Pojemność skokowa 4.40
Moc 245
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)
Tapicerka LEDER NASCA FLANELLGRAU (U6FA)
Data prod. 2001-11-21
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S248A LENKRADHEIZUNG Podgrzewanie kierownicy
S268A LM RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG BMW LA wheel, star spoke 95
S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego
S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących
S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional
S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe
S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP
S691A CD-HALTERUNG Mocowanie CD
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe
S925A VERSANDSCHUTZPAKET Ochronny pakiet wysyłkowy
S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA
Składanie Wyposażenie seryjne
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S229A DYNAMIC DRIVE Dynamic Drive
S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie
S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa
S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny
S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny
S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie
S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów
S470A KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX System Isofix
S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów
S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu
S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S645A RADIO-STEUERUNG US Radio v
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach
S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport
S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski
S992A STEUERUNG KENNZEICHENBEFESTIGUNG Sterowanie mocowania tabl. rej.
Dzięki. Jade jutro na oglądanie. Wstepnie rozmawiałem. Poci sie dynamic drive.Czasami trzeba dolac oleju czy płynu do tego ustrojstwa. Hhmmm zobacze i dam znać. Czy to czesta usterka?
Owszem - popatrz gdzie się poci i skąd leci płyn
często leci od dołu prawie pod zderzakiem - małe pękniecie na BC powinien być czerwony przechylony samochód jeśli jest uszkodzenie w DD, po usunięciu usterki trzeba zrobić test DD ale to już nie kłopot
ADASIO prosze bardziej łopatologicznie bo nie ogarniam wszystkiego :)
test DD wygląda tak:
http://www.youtube.com/watch?v=SuH0ZMQ2E3k
robi się go po zakończeniu prac i usunięciu usterek przy DD przy pomocy komputera
natomiast co do ubytki płynu z układu to u mnie leciało z przodu na wysokości dołu zderzaka bardzo lekko i uciekało powoli ale trzeba cały układ przepatrzeć gdzie ucieka :cool:
no nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć?
Ni no to jo rozumia że trza przepatrzec tylko to przechylone auto,pęknięcie ,BC to mnie zamuliło.
sprawdź skrzynie biegów czy nie szarpie, czy wszystkie głośniki w Logic7 grają ( soobwofery) czy nie wyświetla się komunikat "recharge battery" (padający akumulator lub alternator), napewno coś znajdziesz a to argument do zbicia z ceny, dla mnie podstawa to sprawdzić uszczelniacze ( wyzej Jakub napisał jak masz je sprawdzić) jutro czekamy na relacje
Tym komunikatem bym się nie martwił... komunikat wyświetla się po jakimś czasie gdy jest spadek napięcia na postoju... E65/66 bierze tyle prądu że po kilku min wyskakuje ten komunikat. Z tego co się orientuję z ładowaniem nie ma nic wspólnego , u mnie się pojawia a ładowanie mam takie jak powinno być. Było kiedys opisywane tu na forum. Jeśli nastąpi spadek napięcia podczas pracy silnika, wtedy odetnie wszystkie systemy od ABS po ręczny esp i co tam jeszcze jest.
Dziś tam jade! Wieczorem napisze co i jak. Dzieki chłopaki. Bede tu dzis zaglądał, to jak by co to prosze dalej o dobre rady. Pozdrawiam
Jak by co to dzwoń 888-688-169 może coś pomogę ;)
Dobra. Dyma nie puscił,jakies delikatne stukanie w prawej głowicy,logic 7 akurat się zawiesił,opony tragedia(dosłownie) ,Lakier tragedia,przód i prawa strona umęczona w szpachli (masakra) ,Wyciek juz mnie nawet nie interesował Właściciel bardzo miły. Dzięki chłopaki. Szukam dalej. :(
Mnie to nawet ze zdjęć i z opisu już się nie podoba.No i ze stanów, a z tamtąd zawsze coś????
Ale już się przekonałeś to nie ma co pisać na ten temat.
Szukaj ze Szwajcarii
Miro wpadnij do Bydgoszczy to się nie zawiedziesz , a nie tam będziesz po Polsce jezdzil :D
Skwituje to jednym zdaniem - PIERD.... o SZOPENIE !!!
jaka to różnica czy ktoś dba w USA czy w Szwajcarii czy w Bangkoku??? A jak nie dba to tak samo w USA jak i w Szwajcarii - bzdura na resorach
Takimi sobie głowy stereotypami nabiliście i tak klepiecie dalej jak stare baby na targu a prawdy w tym tyle co w tym że Polska reprezentacja w piłce nożnej na kolejnym mundialu będzie mistrzami świata :cool::D
To tak jak typ kupił A3 2000r z niemiec za 2 tyś euro z uszkodzonym sterowaniem pompy wtryskowej stwierdziłem że przepłacił, powiedział że zadbane, odprarłem że nie bardziej niż w pl, i za tą kase kupił by już u nas zarejestrowaną i sprawną... ;/ DEBIL
Smoku napewno bym tak z miłą chęcią zrobił i to z zamknietymi oczami ale na Twoją brakuje mi troche kasy. Dalej wierzę w cuda :)
Dzis jade oglądac tą http://otomoto.pl/bmw-745-shadowline...C26998625.html
Dam znac co i jak.
ADASIO nikomu nie chodziło kto jak dba tylko wiemy co najbardziej sie opłaca wozić ze Stanów...Auta po konkretnym dzwonie, powodzi, tornadzie ściągnięte z drzewa itp. Auta z mienia przesiedleńczego jak Twoje to jest znikomy procent tych które wpływają do PL -CAŁE-. MIRO auto z linku na dzien dobry ma jedną lampę bi-xenon a drugą zwykłą... Ja nie mam nic przeciwko na auto pokolizyjne , malowane czy tam z delkatnym szpachlem-takie mamy realia ale jak widzę taką sztukę to dziękuje już na starcie. Kupili by bixenon żeby to wyglądało to nie trzeba więcej zarobić-typowe myślenie handlarza.
Auto z USA jest najlatwiej sprawdzić w jakim stanie przypłyneło. Wystarczy VIN i okolo 120zł za jedno sprawdzenie lub okolo 150zl za pięć róznych vin-ów. Dostaniemy daty każdego przeglądu, stłuczki, wypadku, czy zalania oraz co najważniejsze kiedy opuściło USA i do jakiego państwa zostało wysłane. Wszytko to na stronie Carfax
http://www.carfax.com
przykładowy raport:
http://www.carfax.com/phoenix/vehicl...ge&language=en
Dzięki Jakub. Ty to masz bystre oczęta. Ja tego nie zauważyłem na zdjeciu. Teraz sie przyjrzałem no i faktycznie. Lewy rozumiem jest bi. Dzieki po raz kolejny :)
Jedź i sprawdź bo może tylko lampa była uszkodzona i wsadzili zwykłą-najbardziej optymistyczny scenariusz aha to nie jest shadow line. Bladyatl na allegro płacisz około 50-60 zł i masz to też sprawdzone wszystko.