Witam
Czy do m5 e60 można LPG założyć?
Czy jest to typ silnika jak w Audi TFSi FSi ...i nie mozna?
Wersja do druku
Witam
Czy do m5 e60 można LPG założyć?
Czy jest to typ silnika jak w Audi TFSi FSi ...i nie mozna?
Nie dość , ze M5 to jeszcze G-Power podrasowana do 660 koni :P http://www.autocentrum.pl/newsy/nowo...-autem-na-lpg/
Tutaj ktoś zakładał do M5 E60 gazownie: http://lpg-forum.pl/wybor-instalacji...t24877-15.html
mozna ale po co to termicznie strasznie obciązony silnik d otego niezbyt trwały już na pb dokładanie mu lpg to szukanie kłopotów wg mnie
każdy gaz to profanacja, gaz do zapalniczek!!!!!... i to te najlepsze są na benzyne...
jak nie ma bezposredniego wtrysku to nie ma najmniejszego problemu
Eee napewno da rade i będzie chodzić :D sam zastanawia się nad zmianą na E39 M5 w LPG :D
też bym włożył lpg pisze tam gdzies o spalaniu bo nie widziałem?
mnie jak by było stać na taki samochod i instalacje to tez bym zalozyc bo po co placic 2x za wache a przy takim spalaniu szybko by sie zwróciło
Jak już się dowiedziałeś: M5 to "dyabeu" a LPG to "zuo" ;D
Coś jeszcze chcesz wiedzieć? :-P
Tuczi, czyli diabeł lubi zło, więc lpg w M5 jest ok. Swoją drogą widziałem bardziej wypaśne fury na lpg i jakoś lipy ni ma :D
Ja nie widzę problemu w założeniu gazu, ale jest inny....
Koszty utrzymania M5 E60 są na tyle duże że koszty benzyny można właściwie pominąć. Ważne aby nowy właściciel z tym się liczył.
Te silniki padają bardzo szybko, a koszty napraw astronomiczne, same vanosy to jakieś 30-40 tys, hamulce komplet koło 8000zł itd itd
Bezi co Ty znowu wymyśliłeś? Nie masz dość problemów z Porsche?
M5 jest fajny ale jako auto weekendowe. Silniki po 100Tkm padają jak muchy, a koszt jest zajebisty.
Poza tym takie M5 we Wrocku to Ci spali z 35l gazu ;)
Prosiak sprzedany :D :D :D :D
Więc tak sobie szukam i podpytuję.
krzywy191...tak Cie lubię...ale jak masz takie opinie to powiem jedno... żenada. Wolę e60 M5 w LPG niż Twoje e38 i X5 razem wzięte.
Bezi Ty to musisz lubić zap... :D że w ///M celujesz
7er nie chcesz już?
Biedny nowy nabywca :D
Aha Bezi a to był przypadkiem ktoś z forum Subaru? Bo na prowizję czekam :D
Jak chcesz fajne E60 to celuj w 545i albo 550i w M-Pakiecie. Gaz wejdzie bez problemu i dużo tańszy w utrzymaniu ;) a jedzie też fajnie
Przepraszam, ze sie wtrace do dyskusji, ale moze W220 S600Biturbo? Osiagi na poziomie e60-koszty eksploatacji podejrzewam podobne.
dlaczego żenada? dlaczego tak piszesz jak mam odmienne zdanie od ciebie? ja poprostu nie lubie smierdzącego gazu, i wszystkich wyjebanych. silników przez gaz, a dalaczego? co zodziennie od 6lat grzebie sie wlasnie przy silnikach i autach, z tego zyje i wiem w jakim stanie jest silnik ktory od kilku lat jezdził na gazie, wiecznie są problemy. Ja może nie wszystko ale wiekszości jak ktos przyjezdza z problemem ze silnik nie rozwija pełnej mocy lub jakas tam kontrolka sie swieci i widze LPG to odsyła z kwitkiem, bardzo bardzo duzo warsztatów tak robi wiec robie i ja, a jak juz kupiłem sobie V12 to wiedziałem ile to pali i leje bez bulu a nie przerabiam na inne ALTERNATYWNE paliwa, Jak bmw fabrycznie zamontuje gaz to wtedy ja tez. A jak poczytasz tutaj na forum ze cos kumus szarpie lub się silnik grzeje to 99% auto jest na LPG. A wiec suma: ja mam żenujące zdanie bo nie lubie LPG i tyle, nigdy swego auta nie przerobie na gaz z zapalniczek, dla mnie żenada to podjechać "kajenką" pod dystrybutor LPG.
Mój uniak ma 11 lat zwyklorza i trzyma ciśnienie po 10 bar na cylu ;) , ja tam lubię gaz ale zgodzę się że do klasyka to on nie pasuje, ale do powszechnej fury o którą jest jeszcze łatwo to tylko gaz wrzucić Po co oszukiwać samego siebie i jeździć na PB, i co kupisz jakiegoś używanego 5 latka wycałujesz go pojeździsz drugie 5 lat i opychasz bez skrupułów a co przez te 5 lat ile oszczedzisz jeżdząc na LPG i do tego gówno mu się od niego stanie ;)
Pierwsza E32 z gazem okej niech już będzie marudziłem ale jak się ogarnąłem że mogę tak tanio popierdzielać 3.5 to aż silnik nie stygł a obecną krówką bez lpg z czego się na początku cieszyłem wleje za 100 zł i mam koło 17 litrów PB więc co? niestety nie pojeżdżę zbytnio i 7er wychodzi mnie jak z taxi ;p 1zł/ 1km :P
Więc podsumuje każde nowsze auto tylko z LPG jak nie ma to natychmiast założyć, Klasyk? Lepiej jak nie ma LPG ale jak ma to też na nim jeździć życia już i tak autu nie uratujesz i tak, A jak nie ma to też nie zakładać bo po co.
ps. Przebieg mojego 7era od początku roku wyniósł 400km, myślę że do końca roku wyjdzie koło 1000 na ciól mi lpg do niedzielnego auta :D ale do użytkowego a i owszem w 3 miesiące 16 tyś kilometrów aż boje się policzyć ile bym przepłacił jeżdząc nim na PB :D
Przypominam , że temat dotyczy E60 M5 , a nie wyższości gazu czy benzyny.
Koniec OT. Tomek chce gaz to sobie wrzuci i po sprawie. Ktoś chce jeździć na benzynie to niech jeździ.
Dla kogoś obciachem jest tankowanie gazu, dla innego chodzenie w skarpetkach i klapkach.
Dlatego proszę o skończenie OT ;)
wracam do tematu, Ciekawi mnie w jakim stanie bedzie to auto za 10 lat? ktos tu pisał ze do nowego auta szybciutko gaz. Chciałbys drogi forumowiczu kupić swoje wymarzone 18 letnie e38 ktore od 16lat jezdziło na gazie? dlaczego kazda gazeta pisze ze najlepiej kupic auto bez gazu i samemu wstawic?
A dla mnie żenujące jest jeżdzenie takim autem jak Ty. I tyle .
Może w Białymstoku i Łomży są tacy instalatorzy LPG że sie świecą kontrolki. Mi sie nigdy nie zapaliła i nigdy nie miałem problemów z LPG, może przez to że był dobrze dobrany i zainstalowany.
I na tym zakończymy OT
Edit:
Nie interesuje mnie co będzie z tym autem za 10 lat. Ja co 2 lata zmieniam auta. Jak juz mam auto to dbam, naprawiam i itp. Co mnie to co za 10 lat? Jak telefon sprzedam czy nawet dom...mam nie spać po nocach i sie martwić czy auto po 8 latach od sprzedaży komus działa? Kilka lat temu sprzedałem swoje mieszkanie. Zaraz zadzwonie do kupca i sie spytam czy mu sie może rury nie zatkały bo nie dbałem przed sprzedażą.
Ale rozumowanie.
A dla mnie jest żenadą jezdzić autem na LPG
i na tym zakończmy OT
(ale widać Bezi ze cisnienie ci skacze jak ktos ma ine zdanie na temat LPG)
Pisaliście, że silniki powyżej 100tkm szybko podają i remonty są drogie. Przeglądam sobie ogłoszenia i widać w nich dość dużo aut z przebiegami 150, 180 a nawet ponad 200 tkm, mam takie pytanko: czy takie auta będą już w większości przypadków po generalce silnika ? Czy w/w usterkowość zależy od stylu jazdy, szczęścia ;) ?
Jeszcze jedna docinka i jeb.... po paseczku :D
Mati no co poniektórzy się nie zmienią.
Pytałem się o opinie na temat LPG i konkretnego silnika. A że ktoś mi piszę że żenada to do mnie nie mniej pretensji.
No więc lepeij nie szukaj M5 jak chcesz LPG.
:D
koniec tematu szukaj innego auta :D
Zobacz sobie np RR Sporta- mega auto i silnik 4.4 spoko znosi gaz ;)
tequila1909 tego nikt nie naprawia, za duże koszty - wstawia się drugi silnik.
To jak w e46 M3, trudno znaleźć samochód w którym nie był wymieniany silnik :D
Co do LPG to żyjemy w takim dziwnym kraju gdzie są ludzie którzy uważają że LPG to obciach, tymczasem kupują do swoich "igiełek" używane opony bo szkoda na nowe :D
Cóż... jeśli kogoś bardziej obchodzi to co ktoś obcy sobie pomyśli na stacji, niż bezpieczeństwo własnej rodziny to jego problem.
Jeśli chodzi o kwestie techniczne uderz tutaj:
http://lpg-forum.pl/
Tu masz wątek o E60 M5, są nawet zdjęcia instalacji:
http://lpg-forum.pl/wybor-instalacji...hilit=m5%20e60
Bezi łatwiej chyba opinie otrzymasz na forum poświęconych M5 czy też ogólnie bmw serii 5.
Ja powiem od siebie tyle jak Cie stać na M5 to kupuj załóż gaz i jazda, za 2 lata auto sprzedaż i po sprawie.
O i to sa dobre opinie.
Dzięki.
Można zamykać temat.
Edit:
W sumie sam mogę :faint:
Dobrze gaz znosi tez silnik 5.7 hemi :> Moze warto w tę strone zwrocic swoja uwage kolego bezi ? :D
A swoją drogą Bezi, Porshe, aż takie problematyczne było?
Problematycznie straszne nie było.
Ale 2 lata minęło i pora na zmiany.
Rozumiem :D swoją drogą bardzo dobre podejście, ja po półtora roku sprzedałem A8, straciłem na niej po tym czasie od zakupu 500zł, i pokupiłem teraz Phaetona :)
I jakby to mirek handlarz określił - "Panie to nie passat, to pejton - LEPSZY!" :D
Bezi ... M5 i Gaz :) ?
Widziałem skutera na gazie a teraz zobaczę M5 na gazie i w mieście będzie polewka ... jeszcze większa niż z pędzlem malowanej :D
Ale tak na serio to szedł bym w kierunku myślenia Evana (w końcu to dobry chłopak)
545
http://otomoto.pl/bmw-545-C29154517.html
550
http://otomoto.pl/bmw-550-i-367km-C29800953.html
Zaletą M-mek jest to że jest ich sporo z małym przebiegiem w porównaniu do np. 550 lub wcześniejszej 545.
Nie ma co tu pytać o M5 na gazie bo nikt na forum nie używa więc opinii miarodajnej nie dostaniesz. Kup montuj a zobaczysz jak za jakiś czas na PW będą pytać co i jak :)