czy ktoś ma namiary na regeneracje przekładni najlepiej z wrocławia lub okolic. jak bedzie potrzeba to dalej też.
Wersja do druku
czy ktoś ma namiary na regeneracje przekładni najlepiej z wrocławia lub okolic. jak bedzie potrzeba to dalej też.
http://www.autoserwiszuku.pl/
Polecam
Tak w Prosiaku mi ciekło. Zrobili, zregeneroawli i działa.
Dali gwarancję na wykonaną usługę.
Możesz całe auto podwieźć lub sama przekładnię.
właśnie tylko ciekło a ja mam do wiekszej regeneracji.
Domel, udało Ci się coś znaleźć we Wrocku lub okolicach ?
Moja przekładnia coraz bardziej puka. Będę musiał coś z nią zrobić.
gadałem z gościem w Szewcach wylot na Oborniki. Zajmuje się też regeneracją i w e65 nie do dostania jest ta część z zębami a jakieś napawania i dorabianie zębów ponoć sie da zrobić żeby dobrze na dłużej było. Kupiłem u niego przekładnie całą po sprawdzeniu używaną. Rozbiera i weryfikuje w jakim używki są stanie.
czy w tych modelach zdazaja sie wycieki z magla? Ubywa mi plynu ze wspomagania, kapie centralnie na srodku zaraz jak jest przod silnika. Czy tam przypadkiem nie znajduje sie magiel? Po niedzieli tam oblukam dokladnie
A masz Dynamic Drive? Może jeszcze kapać ze stabilizatora DD. On jest pod przodem silnika.
Jaro5, w jaki sposób można kasować luz w przekładni w E66?
U mnie jest taka sytuacja, że jak przytrzymam do góry lewą stronę listwy, to przy lekkich ruchach kierownicą słychać pukanie od strony przekładni.
Mam DD wlasnie. Mi przekladnia chodzi ok, byla robiona 2 lata temu.
Kasujesz sruba regulacyjna, zalezy od silnika jakasz V8 to dostep po opuszczeniu przednich sanek. W 3.0d dostep jest chyba lepszy.
Odnosnie regeneracji, robilem za ok 1800 zl, nic nie cieklo zostala wymieniona listwa. Kilkadziesiat tys. przejechane i jak narazie nic nie stuka.
Dzis oblukalem u siebie co mi kapie, magiel mokry i z niego leci. Robiony byl 2 lata temu wiec o kant dupy rozbic te regeneracje. Ma ktos namiary do kogos kto ma magle na podmianke? Jak wyjac magiel?
Do skasowania luzu w V8 nic nie trzeba rozkręcać.Odpowiednia nasadka nr,17 na specjalnym przegubie i kilka przedłużek do nasadki,Ja użyłem przegubu z udarowego kpl.,jest na kulce i ma większe możliwości płynnego kręcenia pod kątem.Taki zestaw wkładasz od góry i przy odrobinie polotu robisz to bez problemu.Ja doszedłem do takiej wprawy że raptem 20s i po temacie.Żadnej kontry tam nie ma.Ja z 8-10 razy sobie podkręcałem po dosłownie 1mm żeby kiera nie przycinała się i nie oddawała stuków.Mam nalatane 190 tyś i do regeneracji jeszcze jej daleko.A ide o zakład że 50% ludzi oddało do regeneracji te maglownice nie wiedząc że można je podkręcić delikatnie i jest dalej sprawna w 100%.
Zgadza się łysy,ja mam v benzynę i tam jest inaczej jak u ciebie.
Jakas metoda na wymontowanie magla w V czy trzeba sanki wyciagac?
Wg serwisówki trzeba zdjąć sanki....
Mówisz ogólnie czy konkretnie o maglu z e65/e66?
Z tego co wiem to magla dla aut z DD (e60 z DD, e65/66) nie zregenerujesz nigdzie bo BMW sobie zastrzegło pewne części których ZF nikomu nie może sprzedać.. Z tego względu jest tylko opcja kupienia zregenerowanego w ASO. Regeneracje gdziekolwiek indziej zakończą się tak jak u Fazi'ego..
Panowie a skąd dokładnie dobiegają skutki przy uszkodzonej maglownicy, czy występują na nierównej nawierzchni?
O matko... tak występują na nierównej nawierzchni.
U mnie puka najbardziej przy bardzo małej prędkości na nierównościach jak auto się toczy bez gazu. Przy szybszej jeździe nic nie puka. Pojedyncze puknięcia słychać na tych plastikowych szpiczastych progach zwalniających.
Właśnie u mnie są objawy przy niewielkiej prędkości na nawierzchni lekko nierównej. Jak są duże dziury to jest cisza. Tak jak piszecie wyżej skręcenie tej śruby może pomóc?
jak znajdę link to wrzucę, ale nie chcę robić reklamy innego forum :D
Było dokładnie opisane której części ZF nie może sprzedać nikomu innemu jak BMW do magli dla aut z DD (e60/e65 na pewno)
Wg serwisowki to czasami i silnik trzeba wydlubac, ale sprytny mechanik poradzi sobie.
Sprobuj na poczatek wymienic laczniki stabilizatora.
Jaro patrzylem z ciekawosci i u mnie dostep do sruby zaslania poduszka silnika :)
Ja swojq robilem w Hydrosystem, maja oni certyfikat Dekry, stara listwe dostawem z powrotem...
To teraz mogę napisać, że ja też robię w Hydrosystem Toruń.
Panowie, mechanik sprawdził moją przekładnię i twierdzi, że jest już dokręcona na maxa. Jak teraz przeprowadzić diagnozę, aby być pewnym, że stuki są właśnie z przekładni?
A dokręcał ją że wie że jest na maxa podkręcona ?? Jak ci płynnie chodzi kiera i odbija sama na zakrętach to zawsze można spróbować jeszcze podkręcić.Ciekawa teoria mechanika.
Próbował dokręcić i twierdzi, że bardziej się nie da. Mówi, że jest na maxa.
Czy napewno probowal, byles przy tym. Masz benzyne wiec chyba bardzo duzo nie masz nalatane.
Jak naprawde nie da sie dokrecic to maglownica do wymiany/regeneracji.
Na maxa to można tak dokrecic że kierą nie ruszysz.To jest m=na MAXA
Nie byłem przy tym. Twierdzi że próbował dokręcić coś w rodzaju jakiejś nakrętki o ile dobrze pamiętam. Dacie radę podesłać zdjęcia tej śruby?
Odgrzeje kotleta. Po raptem 1.5 roku maglownica robiona w Hydrosystem zaczela stukac, dokrecenie sruby na krotko pomoglo. Mocniejsze przykrecenie stukala mniej ale kierownica nie wracala. Ogolnie ta firma tez nie potrafi od E65 maglownicy naprawic. Kontakowalem sie z nimi i dostalem odpowiedz ze "slimaka" nie wymieniaja, czyli on sie nie zuzywa ;-) wg tej firmy.