Jak tytuł podpowiada :) gdzie wpiac kable od ae jak juz wszytsko zamontowane i gotowe ?
Wersja do druku
Jak tytuł podpowiada :) gdzie wpiac kable od ae jak juz wszytsko zamontowane i gotowe ?
W pozycje się wepnij
Wpinasz się tam gdzie masz gniazdo od żaróweczki pozycyjnej. Jeden kabelek z jednej strony, drugi z drugiej i powinno zaświecić...
Jaki masz kolor auta a jaki kolor ringów?
Ciemną zieleń auto i ringi białe
I mnie ostatni natknęło na żółte ringi do titana :)
nie moge odkrecic lamp ... od spodu trzymaja je t20 torx wkrety i nie moge do nich dotrzec wkretakiem nasadowym z koncowka t20 :(
jakis inny sposob ?
Bardzo prosty. Weź cienki dlugi torx taki a la śrubokręt i podejdziesz tam bez problemu.
Nie jestem pewien czy torx 20 tam jest, wydaje mi sie ze mniejszy no ale spróbuj...
Filmik z demontażu lamp produkcja własna... tam pokazuje jak wykręcić te wkręty...
https://www.youtube.com/watch?v=hHEa...e_gdata_player
filmik spoko :) ale ja mam lampy po lifcie i jest tam znacznie mniej miejsca... mam takie same t20 nasadowe i dupa nie moge okrecic ich...
No ja tez mam teraz polift lampy. Ja zajrze do schowka jutro rano i zobacze te mocowanie ktore mi zostało z poliftowych lamp bo musialem podmienić z mocowania starych lamp i ci zrobie jakieś zdjecie zebys widzial jak to podejść...
Mozesz powiedziec ktore ringi kupiles? SMD czy te z balastem?
Teraz po tej operacji z pierwszego filmika mam polift lampy:
https://www.youtube.com/watch?v=UdgExQsgpcM&feature=youtube_gdata_player
mcdziubek: nie zrobiłbym 80% tych czynności co Ty. Sorry ale to jest film instruktarzowy ? Sprawiasz wrażenie jak byś rozbierał cudze auto. Wciskasz śrubokręty używając żywego błotnika jako dźwigni niszcząc powłokę lakieru w tym miejscu, wycągasz kierunkowskaz zaskoczony że będzie tam wtyczka, szarpiesz reflektorem jak byś działał po omacku itp itd. Jedyne co można z tego wyciągnąć to miejsca gdzie są śruby montażowe. Gdybym zobaczył kiedykolwiek że ktoś moje auto w ten sposób rozbiera to bym mu dał w ryj :)
eh...musialbym miec plaski torx t20 srubokret zeby tam dotrzec...poza tym nie moge zdemontowac prawego kierunkowskazu lol... lewy wyszedl bez problemu a pracy siedzi jak przyklejony...
koncowka torxa utknela mi pod lampa lol :) i musze czekac na nowy zestaw kluczy :P
ringi z balastem
Hm. Pieknie to opisales. Moze ty wykonaj taki filmik i pokaz nam wszystkim zainteresowanym co potrafisz i jak sie to powinno robic. dziękuję za twoją wielką troskę o mój lakier na listwie ale zapewniam cię że nic się mu nie stało, może trochę po omacku ale pierwszy raz usuwałem kierunkowskaz, pierwszy raz usuwalem lampe więc nie mam nic sobie do zarzucenia także czekamy na filmik twojej produkcji :p
Dzięki Bezi ale nie doczytałeś mojego posta. Nikomu tutaj nie groziłem personalnie a pisałem hipotetycznie o jakimś tam mechaniku i to zupełnie w przenośni bez żadnej ofensywy personalnej skierowanej ku mcdziubek. Zwrot "w ryj" miał na celu tylko i wyłącznie przedstawienie reakcji chyba 99% użytkowników samochodów gdyby zobaczyli że ktoś robi coś takiego z ich samochodem. Sam zapewne zareagowałbyś w dokładnie ten sam sposób widząc jak ktoś tak traktuje Twój samochód.
Jakoś My obaj to odczytaliśmy dobrze i na luzie poniekąd :)
Witam!
Pomysl na podpiecie ktory moze Cie zainteresowac:
Zakladajac ze masz przekaznik dwu stykowy , czyli dwa sterowania do odpalenia ringow proponuje standardowo jeden pod plus z postojowek.
Kolejny mozesz smialo przeprowadzic do kabiny (min. jest dziurka na wprost nog kierowcy) dwa plastiki do zdjecia, i tam w lewym dolnym slupku przy drzwiach polaczysz sie z plusem od zapalania swiatla wewnerznego
Osobiscie to podpiecie wzbogacilem o uklad podtrzymujacy napiecie za 14 PLN i w momencie gasniecia swiatla w srodku gdy wieczorem juz zostawiam auto mam tania wersje comming/leaving home, dodatkowe 25 sekund swiecenia do regulacji.
Moze glupie pytanie, co to za ringi z balastem?
Poozdrawiam
domyślam się, że koledze chodziło o CCFL z przetwornicami,
gdyby ktos sie zastanawiał jakie kupić ? http://7er.pl/showthread.php/13644-R...VS-CCFL-Opinie
hehe no trochę drastycznie to wygląda , no ale to tylko instruktaż "żywiołowy" można powiedzieć :) no ale ukierunkowywuje działanie autora ;) a to poniekąd jego sprawa , nie chcesz wg. tego nie rób :) Ci co robią sami przy samochodach wiedzą ze czasami naciąga się nawet książki typu "sam naprawiam" i niektóre etapy można pominąć.Póki nie ma uszkodzenia a jest zrobione to 2 razy szybciej niż powinno to chyba nie jest źle nie ? Ci co oddają auta na warsztat , i odbierają to też do końca nie wiedzą co tam się działo , jak grzali palnikami śruby itd. liczy sie efekt końcowy :) a taki otóż jest na filmiku . Pozdro
Ruszyło sie cos w temacie?
Zrob zdjęcia jak ci wyszło i wklej.
Chętnie sam u siebie zamontuje.
Widzialem w innym temacie ze te filtry kabinowe wymieniłeś. Gdzie zakupiłes te filtry?, czy wyciąłes z wkladu do okapu? Na ebayu było ale aukcja sie zakończyła.
Ja zawsze do wymiany ringów odkręcam zderzak 5 minut 4 śrubki i masz fajny dostęp do tych śrubek pod lampą , nie wyciągaj całego zderzaka tylko go trochę wysuń do przodu .