Witam mam mały dylemat bo chce założyc jakis nowy model tylnych lamp,jest ich tyle że nie wiem jakie założyć?może macie jakies propozycje?sa też diodowe co powiecie na ich temat sa wytrzymałe tzn. chodzi mi o te diody moga sie przepalic prawda?
Wersja do druku
Witam mam mały dylemat bo chce założyc jakis nowy model tylnych lamp,jest ich tyle że nie wiem jakie założyć?może macie jakies propozycje?sa też diodowe co powiecie na ich temat sa wytrzymałe tzn. chodzi mi o te diody moga sie przepalic prawda?
a my wlasnie rozmawiamy o tym na SB
te sa naprawde niezle http://www.allegro.pl/item455917641_..._e_38_740.html
naprawde ładne,a te diody mogą sie przepalic czy raczej nie? z montażem nie ma problemu tak?
Kolega Badstuff może więcej o nich powiedzieć ... ;D
Juz kiedys o tym pisalem.. Dioda nie moze sie przepalic. ;) W przypadku chinszczyzny :razz: moze wystpic jedynie problem z jej polaczeniem np zimny lut itd.Cytat:
Zamieszczone przez KAMELEONV
Dokładnie tak. No chyba że za duży prąd by poszedł, ale to raczej niemożliwe w gotowej lampie, a jedynie gdyby ktoś próbował zrobić takie sam - nie znając zasad sztuki :)Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
Chińszczyzna... hmm, a co w dzisiejszych czasach NIE jest "chińszczyzną"? Puścił Ci kiedyś zimny lut w kompie przed którym teraz siedzisz, nawigacji, telefonie komórkowym, kalkulatorze, aparacie fotograficznym, itp.
(zgoda - nieliczne topowe modele są jeszcze produkowane w Japonii, Finlandii czy USA - ale i tak mają mnóstwo chińskich podzespołów :] )
:hihi: Chinszczyzna w tym wypadku to raczej przenosnia! Jednak wykonanie lamp samoch. produkcji chinskiej nie grzeszy jakoscia. :razz: Co do sprzetu komputerowego, czy Audio to masz racje... Sa wykonane calkiem, calkiem.. I moze dzieki temu Notebook jest dzis dostepny dla przecietnego Kowalskiego tak jak np LCD 32" :viva:Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Spoko, chodziło mi ogólnie o pokutujące w PL przekonanie sprzed 20 lat - że chińskie = tandetne.
Tymczasem ten kraj (czy grupa krajów - bo przecież jeszcze Hong Kong, Taiwan, Macau...) dokonał od lat '80 niesamowitego postępu - i to również w dziedzinie wysokich technologii (!).
Identyczną drogę przeszedł zresztą trochę wcześniej przemysł japoński. Mało kto dziś pamięta, że po wojnie Japonia była biednym rolniczym krajem, który imitując technologie zachodnie i stopniowo je udoskonalając - już w latach '80 stał się światową potęgą.
Dokładnie to samo na naszych oczach dzieje się z gospodarkami Chin czy Korei.
... i KROPKA ;)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
wiec o jakosc lampek prosimy kolege ktory je ma ;)
neonki sa mega!!
Znam przypadek ze kumpel zmieniał na właśnie takie CHIŃSKIE i nie pasowały tz jak je przykrecił to nie licowały sie z tylnią klapą wystawały!!! Podciał je i dał silikon, ale dało mu to tyle, że ma teraz akwarium w bagażniku :hah: :hah: :hah: :what: :o :razz: Pozdrawiam go z tego miejsca !!!
tez znam wiele takich przypadkow..niestety :(
Cytat:
Zamieszczone przez ArekLand
No taki urok TANICH CZESCI, ZE TRZEBA JE PRZYSTOSOWAC :razz: Nie zawsze efekt koncowy spelnia Nasze oczekiwania -::
no to sie wypowiadam :)
z montarzem nie bylo zadnego problemu, jakosc jest naprawde niezla, neonki w nocy wygladaja wedlug mnie super, choc jak juz wczesniej bylo powiedziane mogly byc nieco dluzsze. Ja jesem z nich bardzo zadowolony :) gdyby ktos chcail obejrzec na zywo, mozna by sie gdzies zlapac :)
a nie paruja ci itp?czy sa dobrze "skrojone-spasowane" ? bledy ci jakies wyskakuja?
No własnie co z błędami jest cos takiego?
Ja nie mam neonow , ale mam diody pozycja+ stop nic nie paruje nic nie wystaje
Efekt mega :)
błędów brak :)
:) zapowiada sie ciekawie
Tylko ze ja nie chciałem ryzykować właśnie kupna shitu , stad pojechalem sobie kawałek od wrocławia do sklepu i na miejscu je montowałem z zastrzeżeniem ze jak kupa nie biore a jak spoko biore :)
Z allegro jednak bym sie bał
:/ trzeba bedzie sie rozejrzec po okolicy
Parowac nie paruja, sa spasowane dobrze, a co do bledow niestey nie odpowiem gdyz poprzedni wlasciciel jakies patenty z lampeczkami robil i od poczatku wywala mi bledy. Jak chcesz Krzychu to mozemy sie jakos umowic i 4 sruby odkrecic i zalozyc u Ciebie, wtedy sprawdzisz co i jak z bledami.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
p 5 listopadzie prawdopodobnie bede w Polszy...mysle ze spot nieunikniony ;D
Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
:viva: :viva: jestem za!
znalazlem podobne do ori..
http://cgi.ebay.de/BMW-7er-E38-ROT-W...d=p3286.c0.m14
kurde mam bol... :razz:
mam do kupienia za 180 euro nowe ori krysztalki bialo-czerwone...
w podobnej cenie sa neonki... chyba made in china :/
troche tansze okolo 50 euro sa LED-y (takie jak ma trolu) tez chyba chinskie..
:/ co wybrac...?
Kryształki już miałeś...
LED-y do mnie osobiście nie przemawiają, nie lubię tego efektu oddzielonych "koralików".
Wrzucaj neonki - zawsze to coś świeżego. Ponadto widziałem u badstuff'a - efekt jest naprawdę git :cool:
Michal masz racje i jestem na nie bardzo chetny.....lecz ja sie obawiam troche takich sytuacji.. :
parowanie lamp
bledy w kompie
spasowanie lamp
nie wiem jak to wygladalo u badstuffa...ty widziales...jak to wyglada z bliska..jak to sie ma z tymi sprawami co napisalem...nikt nie zrobil zdjec tych lamp z bliska?mialem nadzieje nha jakas foto-relacje.. :(
Może się wkońcu uda spiknąć to zrobie foto ...narazie czas nie pozawala 8/
W zasadzie martwić należy się tylko o spasowanie lamp do karoserii. Sprawdzanie błędów można w przypadku lamp LED wyłączyć w module świateł (tak jak i dla dokładanych xenonów)
Nie przyglądałem się jakoś mega-wnikliwie - ale z tego co widziałem było git, nic nie parowało i nie odstawało.
W ogóle wydaje mi się że trochę tu przesadzamy z tymi obawami/dyskusjami o jakości chińskich lamp... Ostatecznie to tylko kawałek plastiku i gumy - jaka filozofia zrobić to w miarę dobrze...
Znalazłem jakieś zdjęcia zrobione przez Prezesa - na spocie Warszawa-Zachód przed wakacjami. Mało tego, ale może pomoże. :)
wieklie dzieki Michal... te fotki sa juz o wiele lepsze...
i juz mniej jestem chetny na nie bo... w momecie kiedy zapala sie stop.. te neony traca efekt a diody wygladaja ja swiecidelka na choince... :/ juz teraz jestem glupi..ale powoli zastanawiam bardziej nad ori...
zgadza sie to nie jest nic nadzwyczajnego ale....sporo moze sie przytrafic.. jak wlasnie parowanie,lub bledy kompa lub spasowanie..moze zalezy to od szczescia..Cytat:
Ostatecznie to tylko kawałek plastiku i gumy - jaka filozofia zrobić to w miarę dobrze...
ogolnie te lampy nie sa zle..sa naprawde fajne...ale tak jak powiedzialem diody psuja efekt!!