Jutro jade zmienic auto ... Najprawdopodobniej bedzie to wlasnie tato z topika . Ma ktos jakies informacje na temat tego auta i tego silnika ?
Wersja do druku
Jutro jade zmienic auto ... Najprawdopodobniej bedzie to wlasnie tato z topika . Ma ktos jakies informacje na temat tego auta i tego silnika ?
Miałem S60 z tym silnikiem. Ogólnie to szału nie będzie :D Zależy co chcesz wiedzieć... jeśli chodzi o awaryjność to można powiedzieć że jest zerowa
Miałem S80 z tym silnikiem, jak cena dobra a auto Ok to można brać. Minus to napęd ;/
Będzie brakowało miejsca w porównaniu z E65
Zmieniasz z E65 na S80? Co się popchnęło do tak drastycznego kroku?
Juz nic mnie nie pcha . Ogolnie auto katastrofa . Z wygladu nawet ok . Ale dzis sie tym przejechalem . MASAKRA silnik diesla chodzi jak w ciagniku , glosno w srodku , wypas w porownaniu do e65 mozna powiedziec ze zerowy . A komprot jazdy pez porownania gorszy . A zmienic chce koniecznie na diesla dlatego szukam roznych alternatyw .
No ja Ci powiem technics, że przy zmianie z e65 na coś innego będziesz miał nie lada kłopot, bo mało jest aut dorównujących komfortem i osiągami naszym 7
No a np 730d?
Ale tu w szwecji straszne ceny za bmw w dieslu plus auta do 2005 to podatek straszny . Ogolnie chyba zostanie moja slicznotka. Ale spalanie kusi . Ogladalem jeszcze skode oktawie 2009 rok hehe to mnie zona wysmiala .
Musisz odpowiedzieć sobie do czego Ci potrzebne auto, jak ma to być tanie jeżdżenie to niestety owa Skoda nie jest złym rozwiązaniem. Nijak do BMW ale mało połyka i taniość w częściach i naprawie.
Gdybym ja miał zejść "niżej" to tylko E39.
Te Volvo to taki lepsiejszy Ford Mondeo
Podatek jest pewnie nie do ominięcia, taki przepis i nic nie zrobisz. Ale jak nie masz gazu, to zawsze możesz zamontowac i jakieś oszczedności bedą. Zamiana własnej buni na jakieś inne wozidło szemranej marki to wg mnie gorsza opcja jak troche dopłacić i mieć to co się lubi...
W szwecji nie ma lpg . Tu jest tak rozwiazane zeby wszyscy placili mniej wiecej tyle samo . Jak masz diesla to podatek jest ogromny a jak masz benzyne podatek jest mniejszy ale za to pali wiecej . U mnie nie ma tragedi ogolnie ja nawet nie place za benzyne bo za dojazdy do pracy i z pracy placi moj szef . Ale fajnie bylo by z tej kasy cos do kieszeni schowac a jak jezdze 7er to wychodze na zero a mowa tu o kwotach zedy 3 tys zl miesiecznie ...
No ale skoro ci płaci ileś za 7er to na jakiej podstawie ? faktur? rachunków? przebiegu?
to jak kupisz coś co będzie paliło mniej to on przecież chyba idiota nie jest i też będzie ci płacił mniej - chyba że ja coś złe rozumiem?
czy obojętnie czym jeździsz czy TIR czy smart płaci ci tyle samo?
Placa za kazde 10 kilometrow 18.5 korony . to tylko moja sprawa czym jezdze. Jezdzac 7er wychodze na 0 . Jak mial bym diesla polowa tej kasy zostawala by w kieszeni mojej . A teraz bardzo duzo jezdze i wiem ze przyszle 4 miesiace bede mial po 120 130 km dziennie.
Jak kupowalem 7er to jezdzilem metrem . Teraz ostatnio tak sie zrobilo ze jezdze .
Masz paliwo do 7 za free i myslisz nad jazdą innym samochodem? :)
Masz lepiej od conajmniej połowy z nas :)
P.S. Rozumiem fakt szukania oszczędności, ale ja został bym przy 7 :)
EE nie przesadzajcie :D Ostatnio zrobiłem 1000km skodą octavią i stwierdzam, że to mega fajne auto.
Typowy dupowóz - nie wzbudza żadnych emocji i jest nudny do bólu ale mega praktyczny i wygodny. Pali też mało .
Wszystko zależy do czego ma być auto. Jeśli auto ma wzbudzać u Ciebie emocję to sprzedałbym E65 i kupił jakieś maseratti albo coś podobnego..... i tak w miare tanio wyjdzie tankowanie :D a ile emocji i przyjemności :D
To zależy. Uwierz mi, że gdybym miał wybrać samochód , którym musiałbym jeździć kilkadziesiąt kilometrów dziennie , w korkach itd to wybrałbym Skodę. ;)
Jak oszczędnie to tylko skuter, tyle że tu trasa nie miasto
Prosiłbym o zakończenie przepychanki patriotycznej.
Temat nie tego dotyczy.
Kojene poty nie na temat będą usuwane.
Ja dodam tylko od siebie, że Polska, w Polsce itp piszemy z dużej Litery.
To tak a propo patriotyzmu ;)
Kolejny wpis OT będzie nagrodzony paseczkiem!!!