Witam.
Mam takie pytanko jak ustawić zawory w BMW E32 730i 89r jakie trzeba zastosować przerwy na ssącym i na wydechowym.I ogólnie jak to sie robi bo pierwszy raz będe chciał je wyregulować.Najlepiej będzie jak ktoś ma jakieś zdjęcie jak to robił.
Wersja do druku
Witam.
Mam takie pytanko jak ustawić zawory w BMW E32 730i 89r jakie trzeba zastosować przerwy na ssącym i na wydechowym.I ogólnie jak to sie robi bo pierwszy raz będe chciał je wyregulować.Najlepiej będzie jak ktoś ma jakieś zdjęcie jak to robił.
wiem tylko jakie mają być luzy na zimnym silniku-najlepiej-ssący i wydechowy 0.30 a regulacjie robił mi znajomy
Ja również zamierzam po raz pierwszy ustawić zaworki w M30B30 , warto sie tego nauczyć w końcu... :)
Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś instrukcje jak co po kolei , od czego zacząć itd... za fotorelacje byłbym juz super wdzięczny :D Pozdrawiam wszystkich fanów 7er :)
W M30B30 luzy powinny wynosic 0,30 ssace i 0,35 wydechowe, natomiast w M30B35 wszystkie zawory (ssace i wydechowe) ustawia sie na 0,20. W krotce bede robil regulacje w M30B35 wiec cala "operacja" bedzie opisana na forum.
to życze powodzenia ja tak miałem zrobione to silnik chodził jak sieczkarnia! Dane z książki serwisowej:" silnik zimny 0.30mm,silnik ciepły 0.35mm.W razie zbyt małych luzów zmieniają sie fazy rozrządu,cisnienie sprężania jest niedostateczne,zmniejsza się moc silnika i jego praca jest nieregularna.W skrajnych przypadkach może nastąpić skrzywienie zaworów,nadpalenie grzybków lub gniazd zaworów.Jeśli luz zaworów jest za duży praca rozrządu jest hałasliwa zmieniają sie fazy rozrzadu.silnik ma mniejsza moc z powodu niedostatecznego napełniania cylindrów,a praca silnika jest nieregularna."
735Pawel ale u Ciebie widnieje opis że masz 750?
Dlaczego twierdzisz,że w 3.5m30,luzy powinny być mniejsze?W m30b30 i m30b35 wałek rozrządu i dzwigienki zaworowe są identyczne,więc nie wiem skąd ta rozbierzność,według książki obsługi luzy powinny wynosić 0.30mm(ssące,wydechowe,zimny silnik)Cytat:
Zamieszczone przez 735Pawel
Ja nie powienem zabierać głosu , bo nie mam w tym doświadczenia ale również wszędzie słyszałem że wlocie i na wylocie w M30B30 przerwa powinna być 0,30 na zimnym silniku , jeśli coś poprawcie mnie :)
735Pawel , z góry dziękuje bardzo za przyszłą relacje ( może i ze zdjęciami ?? :D:D ) z regulacji zaworów w twoim 7er :cool: Jeśli znajdzie sie na forum , myśle że nie tylko ja na tym skorzystam...:) Pozdrawiam
Ja wlasnie jestem po regulacji zaworow i jako ze jezdze na gazie to reguluje je troszke luzniej o ok. 0,05. Dla zainteresowanych podam do informacji ze kupilem to autko 4 dni temu i poprzednik myslal ze tam sie nic nie robi. Jak zdjalem gore to luzow w ogole nie bylo na zaworach siedzialy ciasno jak szlag i telepalo motorem jakby dieslem. Teraz chodzi elegancko i rowno.
Pozdrawiam
wg bentley'a sam naprawiam -> 0,30 na zimnym; 0,35 na ciepłym (ponad 80C)
ja u siebie ustawiałem 0.30 i wszystko pięknie śmiga
klucz 10 i szczelinomierz w dłoń, ja do tego jeszcze nałożyłem grzechotkę z dużym kluczem(juz nie pamiętam nr) do kręcenia, wszystkie świece out i do pracy
trochę czasu i cierpliwości potrzeba, ale efekty są więcej niż zadowalające
przu ustawianiu zaworow trzeba pamietac o tym zeby krzywka walka byla dokladnie na przeciwko punktu styku z dzwigienka zaworowa aby pomiar luzu byl w 100% prawidlowy . kolejnosc ustawiania zaworow jest oczywiscie dowolna wiec aby sie za mocno nie nakrecic przekrecamu walek obserwujac ktora dzwigienka jest luzna i zarazem odpowiadajaca jej krzywka lezy po przeciwnej stronie obwodu walka zaznaczajac wyregulowana dzwigienke markerem lub zarysowujac ja delikatnie np. srubokretem walek mozna przekrecac na 3 sposoby .... strzalami rozrusznika (z odlaczonym kablem cewki aby nie zapalil motor z odkrytym deklem zaworowym i nie zachlapal nam oczu olejem ) , przekrecejac kluczem wal korbowy lub podpychajac auto na biegu (manual) . luz 0.3 . szczelinomierz ma wchodzic dosc ciasno lecz nie za ciasno . pamietajmy o tym aby srubki trzymajace mimosrody regulacyjne nie byly przykrecane zbyt mocno gdyz latwo zerwac w nich gwint wiec nalezy robic to z wyczuciem . przy okazji sciagnietej porywy zaworow nalezy sprawdzic czy srubki mocujace rurke natryskujaca olejem walek sa dokrecone (czesto same sie odkrecaja) oraz czy dziurki w tej rurce natryskuja olej dokladnie miedzy krzywkami walka rozrzadu . czesto niedoswiadczeni mechanicy zakladaja ta rurke odwrotnie i wtedu strumien oleju nie leci tam gdzie trzeba co skutkuje natychmiastowym zuzyciem walka .
http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/01...e/IM000029.JPG
Bardzo dobry opis :) ,polecam samodzielną regulację zaworów,jest to bardzo proste,najlepiej pierwszy raz pod okiem doświadczonego mechanika(o ile się zgodzi ;D ).Szczelinomierz można kupić już za mniej niż 10 zł !!!!!!Już po pierwszej regulacji nam się zwróci i jeszcze zostanie kilkadziesiąt złotych w kieszeni,które musielibyśmy dać mechanikowi.
to ja jeszcze dopiszę od siebie że:
-żeby się nie machnąć można ustawiać zawory pokolei, trochę więcej kręcenia ale mamy pewność że żadnego nie omineliśmy
- ja osobiście poluzowuje nakrętkę, wkładam szczelinomierz, dociskam jakimś śrubokrętem albo czymś podobnym to cudo do szczelinomierza, skręcam, wyjmuje szczelinomierz, wkładam ponownie żeby zobaczyć czy ok, a potem dla bezpieczeństwa próbuje włożyć 0.35 czy nie jest za luźne
i tak każdy pokolei, potem dla pewności lecę z wkładaniem szczelinomierza jeszcze raz all
i załatwione
pozdro
Ustawiam zawory wg. danych podnaych w AutoData i nigdy nie bylo zadnego problemu. A tak na marginesie to istotnie dzwigienki (koniki) zaworowe sa identyczne w obu silnikach, natomiast walki sa juz inne. Nie roznia sie znacznie i "na oko" nie widac roznicy. Sam bylem kiedys przekonany ze sa identyczne ale sprawdzalem po numerze czesci i rzeczywiscie sa to dwa typy, z tego co sie zorientowalem to M30B35 ma nieco inny czas otwarcia zaworu niz M30B30.Cytat:
Zamieszczone przez marek1132
Zgadza sie mam 750 ale rowniez mam warsztat samochodowy i relacja bedzie na podstawie regulacji w samochodzie klijenta.Cytat:
Zamieszczone przez ŁukaszS
Podziękował wszystkim którzy udzielili się w moim temacie odnośnie regulacji zaworów w e32.Silniczek teraz z wyregulowanymi zaworkami na przerwę 0,25 ciasne 0,30 fajnie pracuje.Ale przy następnej regulacji będę musiał wymienić te mimośrody którymi reguluje się przerwe ponieważ moje są już wyrobione i mają lekkie wgniecenia i przez co nie ustawie dokładnie przerwy.Po mojej regulacji silnik trzymał wysokie obroty 1500rpm ponieważ osoba która maiła BETKE wsześniej tak dowaliła zawory że przerwy nie było a jak już była to bardzo mała 0,05-0,10 ale na tym usawieniu auto nie zrobiło dużego przebiegu naszczęście.To mogło być przyczyną strzelania na gazie zimową porą.Wyregulowałem jeszcze potęcjometr przepustnicy (TPS) i teraz na zimnym silniku ma 1000rpm a na ciepłym 900rpm.
Osoba która ma troszkę czasu lepiej niech sama sobie je wyreguluje po pierwsze zaoszczędzi 100zł a po drugie będzie miała pewność ze są wyregulowane.A niema nic lepszego od fajnie pracującego silnika w bmw efekty są zajebiaszcze.
Witam , może odświeże temat :)
"735 Pawel" kiedy możemy sie spodziewać relacji z regulacji na forum ??:)
Pozdrawiam wszystkich maniaków 7er :)
Wiem, że to starszawy już temat ale warto pamiętać by w dobrą stronę kręcić wałem :o przy tej regulacji. U mnie w 525 12V jest to kierunek zgodny z ruchem wskazówek zegara, w innych nie wiem :foch:
W ''kręceniu'' pomaga też wykręcenie świec zapłonowych.
Pozdrawiam :papa:
Witam. Odświeżam temat ponieważ temat istnieje a nie chce zakładać nowego tematu a zresztą w mojej E32 730i jest klekot na pierwszym i drugim zaworze. Rozmawiałem z znajomym i powiedział żebym ustawił luzy na 0.3 jak i ssący tak i wydechowy ale wspomniał że jako mam instalacje LPG to innczaje powinienem ustawić i teraz moje pytanie jak powinny być ustawione luzy przy instalacji gazowej. Czy to nie ma różnicy ?
Pozdrawiam.
Ustawia się 0,3 nie zależnie od instalacji paliwowej. Różnica polega na częstej kontroli luzu.
Istnieje ciekawy wątek na temat luzu:
http://7er.pl/showthread.php/10426-m...-w-silniku-M30
Dzięki Seba za pomoc ;)) No to poniedzieli do znajomego jadę i będzie mi ustawiał i zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieje że będzie git. By mi ustawił wczoraj ale nie wiedział jaka szczelina powinna być na sącym i wydechowym w BMW. A nie równo chodzi na pierwszym i drógim zaworze.
ja polecam regulację wg tematu zacytowanego przez Sebana. Po ustawieniu w moim, klekoczącym silniku luzów na wałku na 0,23 silnik znacząco się wyciszył :)
ja nie wiem, po regulacji przez mechanikow sam chcialem ustawic bo cykanie wystepuje i sprawdzilem luz na kazdym 0.3 i na walku 0.25 i nadal cos cyka nie wiem czy tak ma byc czy co jest nie tak ?
A w jaki sposob mozna uslyszec wyciagniety lancuch bo jego podejrzewam o halas tylo nie wiem jaki odglos takowy wydaje.
Wyciągnięty łańcuch wydaje dźwięk podobny , do klekotu "na czole silnika" zwłaszcza na niższych obrotach. W skrajnych przypadkach, dźwięk ten przypomina mniej więcej tłuczenie się łańcucha o pokrywę.
no to tak jak myslalem na 99% to jest winowajca. a jakie sa minusy/zagrozenia rozciagnietego lancucha oprocz halasu i lekkiego falowania obrotow, moze sie zerwac ?
Moze sie zerwac. Jak bys wymienial to trzeba wszystko wymieniac z kolami i slizgami oraz napinaczem.
to wiem bo dostalem pelen kosztorys ale niestety aktualnie nie posiadam takiego budzetu i musi 7er jezdzic jeszcze na tym ze dwa/trzy miesiace. a oprocz kompletnego rozrzadu warto jest jeszcze cos wymienic przy okazji ? dodam ze przy wymianie rozrzadu wymienione zostana : uszczelki pokryw, uszcelniacze walu, slizgi, napinacz, kola, lancuchy (lancuch rozrzadu, lancuch pompy oleju).
A jaki ten koszt łańcucha wraz z kołami?
calosc 1600zl z czego 1000zl czesci i 600zl robocizna.
sporo siana trzeba miec naprawde pewny i zdrowy Engine żeby taką operacje wykonać
Ją mogę się pozbyć swoich podzespołów tanio rozkłada właśnie silnik i łańcuch jak i sligi są w dobrym stanie