-
Nie BMW lecz Audi, po ponad roku :)
-
no fajnie, a jakieś zdjęcia ? :D
-
-
Stary masz ponad 780 postów i nie wiesz , że sie edytuje posty tylko wstawiasz jedno pod drugim zdjęcia :p nosz wstyd, auto ładne.
-
Jak wrażenia z jazdy? Kiedyś tez miałem dylemat A8 czy 7, ale zacząłem czytać na forum A8 i tam każdy kto miał bmw bardzo sobie chwalił prowadzenie i zawieszenie w beemce w porównaniu z A8 i zdecydowałem :)
-
No fura obleci, ale szału nie ma...:p Bo jednak to jest inny styl niż BMW, a do E32 to się nawet nie umywa....z wyglądu oczywiście....;)!!
Mimo to skoro taka była decyzja, to życzę zadowolenia z tego "władcy pierścieni"....:D
-
Powiem tak, jeździłem swoim V12 sporo, i po sprzedaży, zastanawiałem się nad E38 lift, i właśnie D2 lift. Jeździłem 740 e38 2000.r. to auto tak jak e32, jest straszną kanapą, wygodne, aż za bardzo, wygląda też starzej od Audi. Do A8 przekonało mnie zawieszenie, też kanapa, ale bardziej sportowa, no i przedewszystkim Quattro i stylistyka :) quattro w zimie to meeega sprawa, na drodze śniegu po kolana, a tu tylko esp mruga, i auto ciągnie dalej jak szalone do przodu :)
-
auto ładne ale to tylko AUDI :(
-
Zacna fura panie,ja teraz myślę nad D3 z dużym grillem :smile:
-
Ahh D3 do tego 4.2 tdi, podobno nie ma lepszego silnika do tego auta :)
-
Gratuluje, piękna sztuka. Pewnie już nie raz sie mijaliśmy w Chojnowie ale teraz juz wiem ze to Twoje autko więc pójdzie graba w górę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
prezE32s
No 4.2 ale benzyna :smile:
-
-
Raczej mpi, w sumie to który lepszy?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
prezE32s
Dokładnie, takie same osiągi, lepsze odczuwanie przyśpieszenia przez wyższy moment oraz niższe spalanie. Czego chcieć więcej :) Martwiłbym się tylko o turbinki.
-
Jak chcesz gaz to tylko mpi, jak nie to fsi :) ale mpi dużo mniej awaryjny :)
-
A8 ;)!! Ile miałem przymiarek do tego flagowego wypasa :D:D:D Furka fajna,taki LUX dupowozik.
I co teraz ? Masz juz konto na 'audi klub" ?
-
Jeździłem S8 D2 FL i D2 2.5 tdi ogólnie autka super ale kiepskie zawieszenie z przodu(w sensie mało wytrzymałe na naszych drogach) no i skrzynia biegów automat to porażka(sypiący się konwenter i pękająca płyta zaworowa) .W s8 i2,5 tdi ten sam problem ,mój brat też miał s8 i to samo.Słabe skrzynie to wielki minus tego auta -nawet po remoncie to już nie to samo.Ja swoją eską zrobiłem 180 tys.km i jak sprzedawałem miała nalatane około 400tkm i już 2 skrzynia i raz robiona(koszt około 4,5tys.zł).
Powodzenia :) ja wróciłem do BMW:)
-
JaA8 mam już ponad rok, i narazie żadnych problemów :) wystawiłem narazie na otomoto, bo chciałbym spróbować MB W220, ale jak się nie sprzeda to dalej będę nią jeździł :) zawiecha fakt, krucha ale narazie po remoncie daje radę. A skrzynia chodzi bdb pomimo 210000 przebiegu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
prezE32s
wystawiłem narazie na otomoto, bo chciałbym spróbować MB W220,
Ja w w220 będę właśnie kończył przygodę,jaki chcesz kupić model ? S500?
-
Zadowolony byłeś Dzuda z Benz-a??
-
Zastanawiam się nad S320cdi lub s500 tylko chciałbym go w gazie, a nie wiem jak mercedesowskie motory znoszą lpg. Ciągnie mnie też do s400cdi ale one podobno strasznie awaryjne są :)
-
z tego co słyszałem to w 400cdi pada często skrzynia, bo nie wytrzymuje momentu.
-
Tak wiem, dlatego S400 odpuszczam
-
Witam, posiadalem s320 cdi w220, spalanie w miescie okolo 11-11,5 litra. trasa natomiast przy stalej predkosci ( zle warunki drogowe ) 90km/h komputer pokazywal okolice 7 litrow. Sklanialbym sie w strone tego silnika i moge go polecic, jednak musisz sie przejechac i zobaczyc co Ci pasuje... Moment obrotowy jest niezly okolo 500Nm daje rade na prawie 2 tonowe auto, wystarczy do dynamicznego poruszania sie i calkiem nie drogi w eksploatacji! Komofort sprawia ze tym autem sie poprostu plynie!
-
Zgadza się.
320 cdi - trwały motor, trwała skrzynia, przyzwoite spalanie. Dbać o jakość paliwa + częsta wymiana filtrów.
500 benz - pracuje na gazie dobrze, skrzynia też ok, spalanie przeliczając na PLN-y zbliżone do 320 cdi
Innych raczej nie polecam.
Odnośnie napraw - zależy co dla kogo znaczy drogo. Są pewne mankamenty i niestety niektóre części nadają się tylko orginalne (czyt. droższe niż przeciętne)
Komfort jest ale w zakrętach nie zachowuje się tak dobrze jak E38.