Witam jestem nowym użytkownikiem , mam dwa BMW, jednym z nich jest moja e32 750il diamantschwarz obecnie przerabiam nią na manual .Jestem z okolic wlkp Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam jestem nowym użytkownikiem , mam dwa BMW, jednym z nich jest moja e32 750il diamantschwarz obecnie przerabiam nią na manual .Jestem z okolic wlkp Pozdrawiam
Witamy....:smile:
Powitać:smile:
Cześć, w miarę możliwości pokaż potwora ;)
Wartość
Numer podwozia WBAGC81010DC58393
Kod typu GC81
Typ 750IL (EUR)
Typoszereg E E32 (2)
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M70
Pojemność skokowa 5.00
Moc 220
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Tapicerka (0232)
Data prod. 1991-10-24
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S241A AIRBAG FAHRER/BEIFAHRER Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera
S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie
S293A BMW LM RAD MIT NOTLAUFEIGENSCH BMW LA wheel w flat-running properties
S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa
S317A KOMFORTBETAETIGUNG F. TUEREN Autom. miękkiego zam. pokr. bagażnika
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S339A SHADOW LINE Shadow-Line
S352A DOPPELVERGLASUNG Pod. oszklenie izolacyjne
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S464A SKISACK Worek na narty
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S489A LORDOSENSTUETZE FUER BEIFAHRER Podparcie lędźwi pasażera elektr.
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S496A SITZHEIZUNG FUER FONDSITZE Podgrzewanie fotela tylne
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe
S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza
S655A BMW BAVARIA C BUSINESS Radio Bavaria C Business
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
http://img594.imageshack.us/img594/7995/sdc12832k.jpghttp://images40.fotosik.pl/1991/dffa9d6ac859c628.jpghttp://images44.fotosik.pl/639/63400231e171f354.jpghttp://images40.fotosik.pl/2008/3373db8d15fba560.jpghttp://images35.fotosik.pl/1870/5fdf7858b2dd4262.jpg
witam :) ładnie się zapowiada,napisz coś więcej
Auto kupiłem w Tomaszowie mazowieckim, było opisywane zresztą na tym forum że padaka itp :) Auto skusiło mnie ze względu że jest czarne i ma dobre wyposażenie w przeciwieństwie do innych E32. jak kupiłem miało uszkodzoną skrzynię biegów. Jakiś bamber palił nią pewnie laka na hamulcu. , na drugi dzień wymieniłem skrzynię biegów, dołożyłem fotele z m5 i zająłem się doprowadzeniem silnika do ładu. Ma wymieniony cały osprzęt, ładnie pracuje ,do tego jest założony Eisenmann , W ubiegłym tygodniu auto otrzymało manuala, jednak są niestety małe problemy jescze ,ale niedługo będzie jeździć .
No pięknie, wydech zmiażdżył mi podwieczorek ;> !
Eisenmann w pełnej krasie - bardzo mi się podoba !
Witaj, egzemplarz bardzo ładnie zachowany :) Pod maską sterylnie :)
koniecznie napisz coś więcej o zmianie na manual!
skrzynia pochodzi z m30, zamach i sprzeglo jest zrobione na zamowienie , docisk pochodzi z e46, auto wkreca sie na obroty jak dzikie, niestety jescze nie jezdzi poniewaz są małe problemy ale niedługo juz bedzie jezdzic i napadać na monopolowe
Witam, ładne e32
No no...ładna ta E32...gratulacje...:smile:
A ten Eisenmann to moje marzenie...i ciekaw jestem jak to brzmi w realu...:smile:
Mała namiastka...choć pewnie to nie jest V12...ale przy dobrym subie w domu już mi skórka cierpnie, a co dopiero na żywo....:D
http://www.youtube.com/watch?v=DgcrSHueNLg
Witam na forum ładnie się zbroisz. Rozumiem że jako mieszkaniec Wielkopolski szykujesz się na Zlot i zaprezentujesz na nim swoją rakietę?
zamach też z m30, jednomas czy dwumas, jaka średnica tarczy, kryza dorabiana czy dzwon odcięty z automata? Jesli można wiedzieć:p
Witam w gronie E32, niezły gokart się szykuje :D
dziękuje za opinię . Najchętniej bym pojechał na zlot, tylko taki gdzie można by się pościgać i pokazać możliwości :smile:
zawsze możesz też choć jeden post napisać coś o e36 mimo że to forum 7er.
Witam,
Gratulacje, zaprezentowałeś jedno z ciekawszych e32 na forum od dłuższego czasu.
Dzisiaj byłem na hamowni, wynik może nie taki jak seria, ale zadowalający jak na 20letni staż
http://images35.fotosik.pl/1875/61e358f876fba2d0.jpg
Fajna "ściana" Nm w momencie :D dla większości 20 paro letnich trądów nie osiągalna nawet przy dwu krotności tego czasu :D
Myślę że nie masz się czym przejmować, problemu o którym pisałeś w wątku swapu skrzyni na manual, raczej nie widać w wyniku przekazywanym na koła.
Z pewnością jesteś w stanie trochę jeszcze odzyskać lecząc M70 osprzętowo, tyle że wymaga to konkretnych nakładów.
nie, to był tylko problem przejściowy, obecnie auto jezdzi tak jak powinno, sprzęgło ułożyło tak jak się należy :) zastanawiam się jeszcze nad programem dla EML, ciekawe czy mozna by zmienic jakos charakterystyke tych przepustnic na bardziej agresywne
Szkoda że nie napisałeś w wątku, że problem był ze sprzęgłem - tak jak sugerowałem.
Pomaganie na odległość to fikcja, wystarczyło przeczucie że przy tak "składanym" sprzęgle, może to generować problemy, wystarczą milimetry, mimo że tarcza jest wzmacniana - a w niektórych przypadkach - właśnie dlatego że jest spiekowa.
EML zostawić w oryginale, możesz pokusić się o kalibrację przepustnic we własnym zakresie, po resecie, to nic nie kosztuje.
Swap M70 w e30 o którym pisałeś, nie ma tego postawionego na 2 x motronikach z M20 przypadkiem?
najwiekszy problem byl z wyregulowaniem tej łapy , zeby sprzęgło działało tak jak powinno. ogolnie reasumując to w mieście lekka porażka , jednak i tak jestem zadowolony , nie ma porównania do automatu, Przepaść ! ciekawy jestem czy na forum wiekszosc jest zwolennikow automatow i jak popiera to
jesli chodzi o tamten projekt to z tego co wiem to tam jest komputer sterujący EMU a nie z m20 motronik
Witam, skąd dokładnie jesteś? Chętnie bym obejrzał Twoje autko, może jakiś spocik by się zrobiło :P
ciekawy projekt z chęci ą bym z Toba sprawdził te mozliwości, zwłaszcza, że wykres sugeruje ciekawy egzemplarz jazda mogłaby byc ciekawa
Możesz napisac jakie masz długości poszczególnych biegów????
Skąd jesteś dokładnie???? Może jakas roleczka by wpadła????
Buła zapowiada sie bardzo fajnie:-) Ciekaw jestem,kto w TM sie takim do tej pory toczył.nie przypominam sobie nikogo kto urzędowałby takim 7er.Kupiłeś od jakiegoś szczawia? konkretnie z Tomaszwa,czy może z okolic tego miasta?
bezpośrednio z Tomaszowa .Ja tylko nią urzęduje, bo wcześniej gdy nią kupiłem taka nie była,
Zdzira, bardzo chętnie jestem z Poznania zapraszam :cool::cool:
heheh to dla odmiany ja zapraszam do siebie :)
A tak po sprawiedliwości zdałoby sie wybrac punkt w połowie trasy bo z jakiej paki ja mam walnąc 220 kilometrów na ściga a Ty podlecisz 5 kilosów :P
Np kościan smigiel to sa punkty w mniej więcej połowie drogi
Nie widzę problemu, Przyjedzie jescze Forest 330 i kowal m3 wiec szykuje się lepsza ustawka .
no ale z nimi to dopiero gdzies za 3 tygodnie a mozna by szybciej mini spota zrobić w okolicy połowy drogi strasznie jestem ciekaw innego e-32 swapowanego na manuala i nie chodzi tylko o osiągi :)
Hehe...no ładne, ale prawie identyczne jak u mnie....:p
całkowicie przyzwoicie na tym kole ;)
Koło może i dobre, ale opony się kończą.
Jak na 300 konne, 2 tonowe auto w manualu, dobrze mieć cokolwiek lepszego.
Mnie 4 "w miare" nowe opony uratowały już kilka razy, zwłaszcza przy hamowaniu ~160 przez pana który nie uznaje kierunkowskazów.
Tyle że po zmianie skrzyni zdarza mi się jeździć szybciej, auto odmulone po tylu latach sprzyja ciśnięciu.
no fakt... jednak jescze na ten sezon je zostawię, auto jest odmulone cały czas, bo jeżdzę nim praktycznie na codzień i ciśnięcie jest bardzo często, jednak czasami zastanawiam się już, jak by sprawowało się tutaj m73.