Witajcie. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę tego Castrola, ale oryginalnego w opakowaniach 5L importowanego z pewnego źródła?
Jeśli było to nie linczować. :smile:
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witajcie. Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę tego Castrola, ale oryginalnego w opakowaniach 5L importowanego z pewnego źródła?
Jeśli było to nie linczować. :smile:
Pozdrawiam
Nie popadajmy w paranoje... Jedź do jakiegoś lepszego sklepu i tam zakup olej. Jak by wszyscy walili olej z ' biedronki' do opakowania castrola to większość aut już by stała...
Ciężko powiedzieć...Nie masz żadnych zaprzyjaźnionych zakładów w okolicy?? Ja zawsze brałem u kumpla na serwisie i zero problemów z olejami. Jak juz jestes taki uparty to zamów sobie u Sebka olej on ma z pewnego źródła w de.
Od wielu lat biorę z Foty. Nie było problemów, do teraz.
Sebek ma Castrola?
Taki uparty na castrola jesteś ;)? może Liqui Moly albo motul?
Nie, mam tylko niemieckie marki.
Addinol, Meguin, Ravenol, ROWE itd.
Dostaje oleje prosto od producentów - bez pośredników.
Osobiście zalewam od dłuższego czasu swoje auto Addinolem.
Ale jesli potrzebujesz koniecznie Castrola z DE to moge takze zalatwic - napisz tylko jaki konkretnie.
nie ''tylko'' a ''aż'' ;) Sebastian ja też pewnie za jakiś czas odezwe się do Ciebie ws. tego Addinola ! Jaka cena z 5l.?
Hehe . Ja tam wale wszystko co mi w rece wejdzie od 10w40 do 5w30 a juz marka to mi wogole nie robi . Moze jak uszczelnie silnik i zrobie uszczelniacze to zaleje cos normalnego . A narazie Mix ;)
Wiesz,może jestem trochę przesadny,ale lubię jak mam w aucie wszystko tip top.
Raz do roku robię bardzo długą trasę i to procentuje.
Na co dzień też bez problemów.
Po prostu mam czas i to mnie cieszy.
Tez mialem e38 i podniecalem sie nieprzecietnie , ale to auto mi sie nie odplacalo . Mam e65 robie tylko co musze na najtanszych czesciach zamiennikach i smigam . A jak ma sie cos zesrac to i tak sie zesra , nawet jak bys mial najlepszy olej na swiecie .
Czy ten filtr, to nie był Filtron przypadkiem ? Miałem taki przypadek, że przy wymianie serwisantowi rozprysł się w rękach zużyty filtr, jak porcelana. Aż strach pomyśleć, co by było, gdyby się to stało, gdy filtr był jeszcze w środku.
A co do Castrola, to masz oryginalny z Niemiec na allegro, chociaż ja wolałbym każdy inny, niż tej marki.
Koledzy bardzo chwalą Motula, czy Valvoline, czemu upierasz się na Castrola ?
No to ja też coś wtrącę.Olej ważna sprawa,jak miałem Warszawę to był wskaźnik ciśnienia oleju.Zalana Polskim olejem trzymała ciśnienie do 1000km.Znajomy miał dystrybucję olejów Schell,zalałem Schella i było dużo lepiej,ciśnienie malało ale nie tak szybko.Kiedyś później miałem Omegę 2.0 8V a fascynacja olejami Schell-a trwała.Podczas jazdy 140km/h słychać było jak klekotał rozrząd.Gadałem z innym kolesiem który powiedział że oleje Schell są do maszyn do szycia...A do silników są Mobil,Castrol.Zalałem Mobila bo był tańszy i jak ręką odjął,jedna wycieczka do Niemiec nigdy już popychaczy nie słyszałem.Tylko dobre oleje leje do moich aut,Castrol to dobry pomysł.Jeszcze jedno.... technics nie chciałbym po tobie auta....
Pewnie lepiej kupic od dziadka 100 letniego z niemiec ;)
He he dobre.Nie chodzi tu o przekomarzanie się,swoim wywodem uzmysłowiłeś mi że po prostu nie chciałbym od Ciebie auta.Od dziadka też nie za bardzo...Na pocieszenie przyznam że od takiego kierowcy jak ja też nie chciałbym kupić auta...Leję dobry olej,nie szczędzę siana na auto ale kat ze mnie nie ujowy :p
Nie koniecznie,ale od ludzi którzy mają np.pasję motoryzacyjną i dbają o auta.
A ta firma jest komuś znana? Jakieś doświadczenia?
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3130546530
Trochę ma tych pozytywów ;) Ogólnie od takich sprzedających nie bał bym sie kupić.. ( chodzi o podróby)
A w jaki sposób taki kupujący ma się zorientować czy kupuje oryginał czy podróbe ? ! W dzisiejszych popapranych czasach jak podrabia się wszystko i wszędzie.Skoro Sebek ma bezpośrednio od producenta to nad czym się zastanawiać ? Ja z allegro oleju bym nie kupił,ale to jest twój wybór.
Jajca jak berety z tym olejem macie . A na stacji benzynowej kupic nie mozna ?
Skoro oficjalnie mówi się nawet w TV że są różnice w produktach na rynek PL i na np. DE to zapewne oleje też się różnią.
Różnią się i to bardzo. Tak jak proszki do prania. Niby te same w Niemczech, a jakoś lepiej piorą i pachną ;-)
W przypadku Castrola, który jako jedyny z firm tego typu nie posiada nawet własnej rafinerii to szczególnie bolesne, bo nie wiadomo z czyich usług korzysta w Polsce. Można równie dobrze Lotos lać. A i tak Lotos będzie wyprodukowany ze świeżych komponentów, a nie z oczyszczonych.
A co tak naprawde zlego jest w Lotosie ? Taki sam olej jak ten castrol .
ja tam mimo wszystko wole zapłacić więcej i mieć castrola niż tego lotosa
A mnie ten temat troche śmieszy :D
Bo idąc Waszym tokiem myślenia wszystko co w Polsce jest jest złe, do d.. i nie warto tego kupować, zatem najlepiej po olej, płyn hydrauliczny czy nawet choinke zapachowa jechać do DE albo innego kraju zachodniego - ludzie opanujcie się!
Popadacie w taką paranoje że nie widzicie że Wasze auta maja po 10, 15 czy 20 lat i nawet jak byście w nie wlali olej prosto z rafineri w Katarze to i tak nie pomoże mu to za wiele.
Ja olej leje Mobil1 kupowany w PL od lat i do poprzedniej e38 i teraz do e65 wcześniej do innych aut i nie mam kłopotów ani nie myśle o ścigiaganiu go z DE czy innego Luksemburga.
a ja wam na to tak :D
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-g.ak/...46865027_n.jpg
ja kupiłem taki olej http://liquimoly.sklep.pl/pl/p/MoS2-...uper-10W-40-/1 i widzę po przejechanych paru tysiącach, że pod deklem czysto i jakoś mniej smrodzi od dnia w którym wymieniłem. Kupiłem w sklepie, w Polsce.
Kolejny temat typu "blondynka vs brunetka"...Panowie o co tu się spierać? Ja też leje castrola ale nie twierdzę że inne oleje są złe. Każdy ma inne zdanie,to samo się tyczy marki samochodu itp Ktoś woli bmw a ktoś fiata i spierać można się do woli. Ja w castrola kupuję na focie,mam tam kolegę który robi mi dobre ceny :)
Adasio dobrze prawi
Ja do prosiaka leje wszystko :D
E sensie każda marka aby 5W40 było....mi bierze olej 1L/100km więc i tak mam zawsze świeży :D
Widzisz,można czasem przeoczyć,ale u Ciebie wywołuje to nad wyraz wielkie zdziwienie.
Po czym tak sądzisz z tą podnietą? że jest książka prowadzona? We wszystkich moich autach tak miałem i mam.
I to moja sprawa. Jeśli tak to sobie tłumaczysz to gratuluję przemyśleń :p