-
zatrzasniety bagaznik
Witam szukalem ale nic nie znalazlem konkretnego mianowicie chodzi o to ze nie moge otworzyc bagaznika zawsze otwieralem go z kluczyka bo central nie dziala a teraz nie chce sie otworzyc. Dodam ze wczesniej przy otwieraniu kluczyk w pewnym momencie przeskakiwal pod sam koniec obr kluczyka a teraz chodzi gladko bez oporu. Przez tylna kanape nie wejde bo mam butle gazu. Wiec moje pytanie czy jest jakis patent zeby otworzyc bagaznik?
-
krec kluczykiem w zamku i jednoczesnie go wciskaj moze pusci pewnie sie zapadka wyrobila. pomalu krec od jednej skrajnej pozycji do drugiej i jednoczesnie wsiskaj co chwile zamek
-
.........i dociskaj klapę,powinno zadziałać.
-
Spróbuj jeszcze odciągnąć zamek i wtedy kręć kluczykiem nie naciskając go. Mi tak się udało. (Narzeczona twierdzi, że coś zboczonego napisałem :confused:)
-
Poproś złodzieja lub kogoś co się zajmuje awaryjnym otwieraniem aut.
Są dwie opcje. Jedna to otworzenie przez ślusarza a inna metoda inwazyjna.
-
nie dzialaja zadne opcje niestety mam wrazenie ze cos tam sie urwalo jak by jakies ciegno czy cos takiego
macie jakies inne patenty?
-
Została Ci metoda inwazyjna. Kup sobie już wkładkę bo i tak Ci się przyda.
-
nasmaruj dobrze zamek i jak masz to sproboj innym kluczykiem tez tak miałem i wkoncu po jakims czasie otworzyłem jak ci sie uda to odrazu rozebrac zamek i wyczyscic go
-
sory nie doczytałem do konca twojego problemu mogł bys głosnik zdemontowac tylni i połke tylnia długi drut zerwac osłone tylnią i probowac przesunac ciegno od zamka do siłownika centralnego ale szybciej bedzie chyba to rozwiercic
-
i co mu da zdj głośnika i półki ? zapomniałeś że za kanapa i pod pułką jest blacha a głośniki są w obudowie
-
Duży młotek i po zabiegu. Szukaj wkładki.
-
a faktycznie pomyliło mi sie sorki z innym autem