20 w dobrej cenie lato się zbliża http://allegro.pl/opony-275-35r20-24...071916313.html
Wersja do druku
20 w dobrej cenie lato się zbliża http://allegro.pl/opony-275-35r20-24...071916313.html
cena za sztukę ...
ze zdjęć nic nie wiadomo i wątpie żeby praktycznie w ciemno ktoś to kupił
czyli 2800 komplet chodzą po 4400-4800 odbiór osobisty w opisie jest napisane więc w ciemno nie bierzesz wiadomo z końca polski nie pojedziesz ale może ktoś ma rzut kamieniem
Nie ma informacji o DOT, wiec bardzo mozliwe, ze te opony sa po prostu stare... Moga miec bierznik jak nowe, ale moga miec 10lat !
Te opony nowe nie są - to pewne. Używana opona tego rozmiaru i w tej cenie to wyząbkowana guma - pewniak. Jak komuś nie przeszkadza hałas i zwiekszone zużycie zawieszenia to można kupić :)
panowie, znam sie na oponach i powiem wam ze i te i te są nowe, tz nie jeżdżone, a data produkcji wiadomo, niewiadoma :-)
bzdury powiadasz, ma teraz na stanie około 340 opon, kazda nowa i nie kazde opony mają pasek,
przykład http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../78/2938967899
jeżeli opona posiadająca 99,99% bieżnika ma być wyząbkowana to ja wysiadam:D rok podany 2011
i jak tu cos sprzedawac w tym kraju??? dajesz dobra niską cene to zaraz ktos "psioczy" ze wadliwa, stara itp
Bo zimówki nie zawsze mają pasek przyjacielu.
Poza tym jakim cudem nowa opona ma być o tyle tańsza od nowej ? Hę ? Niech będzie - pasek czy nie - pies trącał. To na jakiej podstawie jest tańśza ? Bez VAT ? bez gwarancji ? A kto nie daje gwarancji na nowe ? No błagam....
prosze przyjacielu
nowa http://allegro.pl/letnie-debica-furi...086880949.html bez paska
nowa http://allegro.pl/225-45r17-zr-dunlo...086397404.html bez paska
ojej.. nowa http://allegro.pl/bridgestone-potenz...066541530.html BEZ PASKA
a dlaczego tansza?? hmm a moze warsztat wyrobił pewna ilość i dostał w ramach bonusu kilka sztuk gratis? a moze za tyle kupił? a moze ktos zamowil wplacił zaliczke i nie odebrał i teraz cena jest pomniejszona o tą wpłaconą zaliczke? a moze potrzebna jest kasa i sprzedaje sie taniej? a moze były kupione w zestawie z felgami i felgi juz są sprzedane, a moze dostał je ktos w gratisie do nowego auta? lub za 50% ceny , a jak chcesz to ten pan napewno sprzeda ci drozej przyjacielu
to dobre było:D
i dla tego płacisz frycowe:p przez ostatnie 10 lat wszystkie opony kupowałem przez allegro przeważnie używane z 6/7 mm bieżnikiem max 2 letnie i nigdy się nie naciąłem kosztów np. 20 w ogóle nie odczuwam i co sezon mam nowszy komplet opon klasy premium:smile: to samo dotyczy zimówek np. w roku śmigam na alpin a4 z 2011r 7/7.5 mm bieżnika i dałem 800zł za komplet a nie 2400 a 1/1.5mm zużycia nie wpływa na komfort a poczucie bezpieczeństwa bezcenne :D
nowe też trafią się felerne trudne do wyważenia i też zdarzały się wystrzały o co do gwarancji na nowe opony kupione w u dystrybutora lub wulkanizatora nieraz słyszałem o gehennie z jej wyegzekwowaniu :smile:
gdybyś chciał kupic taki opony w moim zakladzie, podał bym ci cene 1100 jak w detalu, pobrał zaliczke i kupił te z allegro (bo wiem ze są nowe) i tobie opierdzielił a ty miał bys pewnosc ze tamto to szajs a twoje są lux muszka nie siada, (bo dałem prawie 2 razy tyle) Opona to nie bułka ze musi być swieża, 2 czy 3 letnia guma jest tak samo sprawna
a tak z ciekowości bartolo to gdzie kupujesz opony?
Ale to TY byś za nie ręczył i udzielił na nie gwarancji i gdybyś miał warsztat gdzie przyjadę, kupię opony jako nowe, założycie i wywazycie w cenie i będzie blisko to bym przyjechał i kupił i rzeczywiście nie interesowało by mnie czy Ty je nabyłeś z allegro. Ale czy to ma aż takie znaczenie ? Ograniczam w ten sposób ryzyko do minimum :)
Może i nie bułka, ale na każdym samochodzie chociażby bieżnik sie inaczej zużywa.
Wszystko od czego zależy moje bezpieczeństwo kupuję lokalnie u sprzedawcy, tak żebym miał blisko i szybko z załatwieniem kwestii gwarancyjnych. Tym bardziej że ostatnio prawie wszystko jest chińskie :)
nie, gwarancji udziela producent a nie ja! Ja moge tylko takie opony przyjąć, odesłać i tyle ale gwarancji na opony nie udzialam bo ja ich nie produkuje,
Ale tak policz, tu na allegro 100% nowa opona tansza o 500zl na sztuce, kupujesz 4 szt przeplacasz 2tys zl, nawet jak ci jedna opona okaże sie wadliwa, dokupujesz nawet w normalnej cenie a i tak masz 8 stowek taniej
Ale dajesz gwarancję na sprzedawany towar, kupującego nie interesuje gdzie to potem wysyłasz gdy przyjmujesz reklamację.
"nawet jeśli opona okaże się wadliwa", jak przeżyjesz to kupisz sobie nawet trzy sztuki :D ja dziękuję :)
W takim przypadku towar odsyłany jest do producenta i czekasz 14dni na odp.Jeśli Ci nie uznają to piszesz odwołanie.Sprzedający ma to gdzieś:-) .Jestem sprzedawcą części samochodowych.Myślisz że ktoś się przejmuje jak przychodzi ktoś z reklamacją np. piasty koła?Wołam kolegę od reklamacji a on spisuje wszystko to co jest wymagane i tyle.Dziękuję- dowidzenia w ciągu 14dni damy odp i jest wysyłane do centrali.Najlepsi piszą po 3-4 odwołania a firma jako sprzedający jest tylko skrzynką kontaktową:-)
wysłane z Note2/tapatalk
Doskonale wiem jak to działa bo sam też nie podbijam karty w fabryce azbestu, i własnie dla tego wolę kupić u lokalnego sprawdzonego sprzedawcy. Cóż wychodzę z założenia że na oponach (i jak już pisałem całej reszcie, od której zależy moje i mojej rodziny bezpieczeństwo) się nie oszczędza.
Bardzo dużo kupuję przez allegro i przez internet, często się zdarzają problemy a to się potem przeciąga w czasie - to wkurzające :)
Z tego co sie oriemtuje to Sprzedający a nie Producent odpowiada za dany towar.
Tzn: ja oddaje tobie jako Gwarantowi wadliwy towar i Sprzedawac ma 14dni na załatwienie/lub nie. Czy producent zdąży czy nie / czy uzna czy nie mnie to nie interesuje.
Odwołanie od decyzji pisze do Sprzedawacy nie Producenta. Jeżeli Sprzedawac nie da odpowiedzi w ciągu 14 dni (bo np producent nie zdążył ) to Reklamacja/gwarancja jest rozpatrywana jako pozytywna.
Ale może sie mylę.
Nie mylisz się, to sprzedawca jest ostatnim ogniwem i to on odpowiada bezpośrednio przed kupującym. Oczywiste jest że producent rozpatruje reklamacje ale kupującego to mało obchodzi akurat.
Sprzedawca ma 14dni na ustosunkowanie się do żądania klienta. Tak pisze prawo, w obronie swoich praw nie bede tłumaczył co to znaczy, ale ci powiem ze możesz czekac i 6 miesiecy na swoją "reklamowaną" opone a ja nie mam obowiazku ci niec oddawac.......