Pojawiło się wczoraj ciekawe E32 M30 na czarnych blachach i chyba w kolorze Schwarz. Zna ktoś to auto?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3024896660
Wersja do druku
Pojawiło się wczoraj ciekawe E32 M30 na czarnych blachach i chyba w kolorze Schwarz. Zna ktoś to auto?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3024896660
O kurczę :P Szarpałbym jak Reksio szynkę :D Piękna :D
Było już o niej,tylko cena była lekko wyższa.Nie wiem przypadkiem czy ona już nie zmieniła właściciela
Ale po zakupie tablice trzeba wymienić na białe ;)
Piękne autko.
wyglada okej z wierzchu ale zdjęcia bardzo mało szczegółowe tak naprawdę ale fajna baza o ile ruda nie atakuje
A na ile wyceniają w Urzędzie Skarbowym taki samochód?
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGA71080DA78781
Kod typu GA71
Typ 730I (EUR)
Typoszereg E E32 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.00
Moc 138
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor SCHWARZ (086)
Tapicerka (0226)
Data prod. 1990-09-03
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S209A SPERRDIFFERENTIAL 25% Blokada dyrefencjału
S213A HILL DESCENT CONTROL (HDC) Automatyczna ukł. przeciwpoślizgowy
S219A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry 380 mm
S286A BMW LM RAD/BMW STYLING Obr. BMW, st. le. BMW Styling
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego
S464A SKISACK Worek na narty
S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
Kod
Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn.
S653A BMW BAVARIA C REVERSE II Radio Bavaria C Reverse II
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
jak by ktoś chciał moge na weekendzie oblukać lub dać kontakt na pw do osoby co mogła by na nią popatrzeć
ps.jak z podkarpacia
Tutaj możesz sobie sprawdzić mniej więcej. http://www.rejestracjasamochodu.pl/j...owa-samochodu/
Przy starszych autach pisze sie 950zl! W rubryce uwagi ze pojazd skorodowany,uszkodzony silnik itp. Nikt nie sprawdza i klepie pieczec. 80-40zl na ulicy nie lezy!
dokładnie tak, auta o wartości poniżej 1000zł są zwolnione z opłaty skarbowej.
btw. pare lat temu brat kupił forda granade 82' i zazdwonił do US spytać się co i jak to pani przez telefon powiedziała, ze ona nie ma takiego auta w zadnym katalogu i żeby nawet nie przyjeżdżał ;p
Nie przepadam za e32, ale gdybym miał pieniądz... ta już by stała w moim garażu :o
Właśnie chciałem ją tu wrzucić, ale zostałem uprzedzony ;] Tak sobie właśnie wyobrażałem ideał E32 gdy szukałem auta, tylko M60 bym tam widział. Czarny kolor, czarne tablice, czarne skóry - ideał.
Co do podatku - wyliczają średnią nie patrząc na to co w umowie wpisane raczej.
biora pod uwagę zarówno kwote na umowie jak i średnią z eurotaxu, jeśli wartośc jest niższa o kilka procent to nie robi różnicy co innego jeśli zaniżymy watość na umowie o dwa zera, wtedy albo wpisujemy że auto jest uszkodzene, niekompletne itd. i stąd ta różnica w cenie, w ostateczności może zostać powołany rzeczoznawca który osądzi czy auto rzeczywiście jest warte mniej niż średnia
pierwsze słyszę by cena z umowy była brana w jakimkolwiek przypadku pod uwagę przy obliczaniu podatku w US. Nawet przy kolosalnej różnicy pomiędzy ceną zakupu, a ceną z katalogu podstawą do obliczenia podatku jest katalog z eurotaxu. Kupowałem od znajomego auto za symboliczne 1 zł. przy cenie auta z katalogu 6000 zł i nie był powoływany żaden rzeczoznawca, a podatek płaciłem od kwoty 6000zł.
Było już auto z tymi tablicami omawiane na forum.
No i jest wszystko tak jak mówisz i płacąc ten podatek odd 6000zł niejako zgadzasz się z tym że jest tyle warte to auto....Jakbyś się uparł, że zapłaciłeś 1zł i od takiej kwoty chcesz zapłacić podatek to musiałbyś w jakiś sposób udowodnić to że twój egzemplarz jest warty 1zł a nie 6000zł i wtedy mógłbyś Ty wynająć rzeczoznawce albo byłby z urzędu tego nie wiem na 100% i oceniłby ile jest warte to auto
Znam ten samochód razem z vramzesem stał on w Bralinie w Komisie 2 lata nikt go nie chciał kupic cena była 11 tyś potem 8 no i teraz widze ze 6 ale to nie szkodzi auto było cale malowane na nowo bo schodził klar w środku bardzo zadbane tak że polecam :)
Nie wszystko złoto co się świeci Ładne E32 to skarb i nie ma co liczyć że ta co już ładnie na zdjęciach wyszła na żywo nim będzie :). Jedyna ładna E32 na czarnych która się sprzedała ostatnio to zielone 750 long które większość zna ale i ona nie obyła się bez wkładu. :)
Ja gościa widzę co sobotę jeżdżę do ,, Koleżanki" i zawsze jest czysta ma przebieg ponad 400 tyś ale silniczek chodzi malina wiem ze całego uszczelniali
Lepsze pewne 400k przebiegu niż 6 razy kręcone 200...
Czym się różni Daniel od Jelenia? Daniel kręci licznik w E32 a Jeleń wierzy w przebieg. Nawet się nie ma co wygłupiać z takim przebiegiem małym w krążowniku, Chociaż jest ten + że cofnięcie jest problematyczne i 50% może i jest wiarygodne.
W US mają gdzieś to co sobie wpiszesz na umowie. Otwierają eurotax i płacisz tyle ile im się podoba.
On ma książkę serwisowa ona była kupowana w Polsce salon
Kurcze, już nie piszcie ciągle o tych odkręcanych przebiegach. Kilkanaście lat temu mało było magików w Polsce, żeby odkręcić przebieg w liczniku elelktronicznym, a dziś jak chciałem odkręcić u siebie, bo zaraz będzie 296kkm i wytłumaczyłem paru "korektorom" jaki system i pamięci, to powiedzieli, że spóźniłem się o jakieś 10 lat.
Nie potrzeba zrobić 500 tyś, żeby się wszystko w silniku telepało, wystarczy zapomnieć o serwisie przez 300 tyś i najważniejsze, że przez 20 lat. Co innego 300 tyś w aucie z 2005 bez serwisu, a co innego u nas. Czas robi swoje.
Wystarczy, że silnik będzie pracował na bogato lub ubogo przez kilka lat i już ciężko będzie wrócić do ideału. A o to w magicznych e32 z gazem lub nawet bez nie ciężko.
Ostatnio w teście po 100kkm w autoświecie czy czymś podobnym pokazali Yarisa dwuletniego z rozebranym silnikiem, gdzie chodził na bogato, a układ korbowy wraz z cylindrami wyglądał jakby w silniku w ogóle oleju nie było, tak sobie paliwko wymywało olej.
mi już idzie 350 tyś i silniczek pracuje pięknie :)
przecież mówiłeś Mateusz że to jest ta od Kordiana?ja widzę że to jest ta od Kordiana :) to jest samochód po dzwonie :) poza tym jak ją oglądałem daaaawno temu ( jakieś 4-5 lat temu ) na kolana nie rzucała.....jeśli ktoś chce obejrzę ją w stanie obecnym :) może się mylę i zainwestowali w nią 15 tyś PLN i naprawdę jest godna uwagi :)
taaaak zainwestowali 15 i oddają za 5 :)))))
Oni mają jeszcze jedną czarną ale tamta jest po dzwonie nie wiem mozena by sie do nich przejechać :)
przejrzałem jeszcze raz fotki :) 100% jest to ta co oglądałem daawno temu :) chętnie pojadę obejrzeć :) widać że coś było robione w niej lakierniczo,brak zaślepek w drzwiach i odblasku okrągłego :rolleyes: nie ma naklejki na szybie więc nie przerejestrowana,ze poszła parę wiosek dalej nie musiał przerejestrować :D z czystej ciekawości obejrzę i opiszę co i jak :)
reasumujac, auto jest warte zeby jechac 400 km i ogladac? jest po dzwonie czy tylko odswiezali klar, bo sie pogubilem
http://otomoto.pl/bmw-735-il-okazja-C29309725.html
Stan nie najlepszy ale long i właściciel od 16 lat, jeżeli prawda.
Z przebiegiem też raczej nie kręcił :)
trochę ją zeziera ruda od tyłu....brak foto wnętrza...
No fakt, trochę rdzy do roboty jest :)
600tys km na 3.5 w longu- ale KAT :D