Może wy będziecie wiedziec co może byc przyczyną bardzo słabych świateł w e32? W nocy muszę jechac na halogenach lub długich.
Dodam, że napięcie jest takie jakie byc powinno. Czy może byc to wina wypalonego odbłyśnika?
Wersja do druku
Może wy będziecie wiedziec co może byc przyczyną bardzo słabych świateł w e32? W nocy muszę jechac na halogenach lub długich.
Dodam, że napięcie jest takie jakie byc powinno. Czy może byc to wina wypalonego odbłyśnika?
wysokość dobra?szkła nie wypiaskowane za mocno i czysta soczewka?
no i chyba właśnie poniżej sobie sam odpowiedziałeś :) ja miałem mocno wypiaskowane,lampy przerobione na ala BH z nowymi szkłami i wyczyszczona soczewka i dzień do nocy z mocą świecenia.... ;)
Wysokośc jest dobra, szkła lekko przyciemnione spray'em (już mi się nie podobają, więc czekam aż mi przyjdą nowe szkła i krzyże) a soczewka wydaje się czysta, więc nie wiem gdzie leży problem.
Przyciemnione są również szkła świateł wewnętrznych czyli "długich" i one normalnie i mocno świecą.
W e32 normalne światła słabo świecą ,a co dopiero przyciemnione :)
Dodam, że ja też miałem słabe światła mijania i wszystko było ok z wyjątkiem tego, że słabo świecą. Nie były malowane... Mam wrażenie, że te nowe auta mają takie mocne światła jak długie w e32 :D
W E32 słabo świeci Hella :( Bo odłyśnik jest zmęczony długie świecą jak marzenie. Jak ktoś nie będzie przerabiał na bh i czyścił to można poprostu kupić nowe wkłady lamp mijania i już nie są drogie a świecić będzie bez porównania lepiej.
nie do końca się zgadzam.W mojej był problem i ze starymi lampami ale i z płytką pod maską .Po prostu tam gdzie są miejsca na nóżki przekaźników lut się wytopił .Po zalutowaniu(zwykłą lutownicą-czas 5 min) efekt bez zarzutu .Po trzaśnięciu przełącznikiem aż biało przede mną .Może i u cieie pomoże ?
Z lewej strony pod maską przy grodzi jest miejsce z wkładanymi modułami.Nie mogę znaleźć zdjęcia.Słychać jak przekażniki działają jak zmieniasz światła na długie. .Wypniesz cały moduł potem go otworzysz i będą 4 przekaźniki 2 po lewej i 2 po prawej odwróć płytkę i obejrzyj.
Mogę jutro wsadzić zdjęcie bo dziś nie dam rady .
Moduł świateł LCM. Jednakże prawdą jest, że światła e32 nie mają się nijak do nowoczesnych. Wyczyściłem odbłyśniki i jest kolosalna różnica, dobre żarówki i ustawienie i da się jeździć, ale niesmak pozostaje.
U mnie świecą bez zarzutu ze standardowymi żarówkami.Na pewno lampy nowych modeli są o niebo lepsze-to fakt.
A ja mam dziwne wrażenie, że u mnie cała prawa strona świeci słabiej (mijania, drogowe i halogen). Co tu może być przyczyną?
Zgadza się ;] Była puknięta z lewej strony. Z tym że lampy nie są nowe, bo w wyglądzie różnicy nie ma, jedynie mam wrażenie że świecą mocniej.
Ja od siebie polecam poza czyszczeniem soczewki i odblysnika kupic komplet dobrych żarówek, co prawda koszt 4szt to co najmniej 100zl ale różnica jest zauważalna
Ja u siebie zmienilem lampy na nowe. Podczas sekcji starych okazalo sie ze odblysniki byly tak wypalone ze szok. Teraz noweczki plus ustawienie na stacji i widze gdzie i jak jade :) Pozdrawiam
ale te nówki jakiej firmy??? bo oryginał 1600zł/reflektor a depo ponoć po 2-3 latach się wypala
mam u siebie przednie kierunki DEPO i po ich jakości oraz staranności wykonania, na pewno nie kupiłbym nic bardziej skoplikowanego niż kierunkowskaz z tej firmy ;p
Mam taką 850 tkę jakby co
Ja o lampach przednich firmy DEPO słyszałem same niepochlebne opinie. Sam miałem w jednej Omedze - dosłownie świeczki. Czytałem już na różnych forach, że puki są nowe jest ok, ale odbłyśniki matowieją i ciemnieją bardzo szybko. Nie wiem jak to jest w BMW, ale nie sądzę, że jako producent zamienników akurat do BMW się bardziej przyłożyli. Sama konstrukcja i spasowanie lampy bez zastrzeżeń.
Zamiast kupować nowe odbłyśniki można oddać je do regeneracji. Często zabieg ten daje lepszy i trwalszy efekt niż nowe odbłyśniki.
Dzisiaj rozebrałem moje lampy i o to co ujrzałem:
http://imageshack.us/photo/my-images/850/img1633e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/708/img1627uc.jpg/
Mam dylemat, kupowac na allegro takie lampy czy oddac te do regeneracji. (a zależy mi na czasie, bo jestem bez samochodu)
Kup Boscha z metalowym odbłyśnikiem i więcej nie będziesz miał takich problemów.
http://moto.allegro.pl/lampy-przedni...974994801.html te są coś warte?
Może komuś tutaj pomoge - ojciec oddał ostatnio caly samochód gdzieś do regeneracji kloszy. Firma załatwiła temat kompleosowo bo oddał cały samochód, wymontowali klosze, zregenerowali odbłyśniki, zregenerowali same klosze (pewnie polerka) itp. Z efektu jest bardzo zadowolony a zapłacił coś koło 100zł za stronę.
Nie chcę też rzucać "ostatecznymi" jako że to nie ja regenerowałem i nie mój samochód. Wiem tylko że jest MEGA zadowolony i jeżeli zajdzie potrzeba moge zdobyc namiary.
Firma znajduje się na ślasku.
A nie wiesz jak długo musiał czekac na samochód?
Aa i czy przez ksenony też się mogły te odbłyśniki tak wypalic? Bo miałem przez nie całe dwa tygodnie założone.
Ok w takim razie podaję jak sprawa wygląda bo dzwoniłem przed chwilą do ojca i wyjaśnił mi parę kwestii. Więc:
1. firma o której mówiłem:
http://pvlpolska.pl/
Ale te 100zł to jest od REFLEKTORA (właściwie od odbłyśnika). W e39 ojciec zapłacił za regenerację lampy blisko 450zł (włacznie z kloszem).
jednak nie był tak zadowolony jak tutaj:
2. http://www.regeneracja-reflektorow.p...hp?idz=kontakt
Firma wcześniej była w bytomiu.
Pobodno robią mimo wszystko lepiej (w poprzednich autach robił u nich) i rzekomo także taniej.
Ogólnie z obu firm jest mega zadowolony i nie ma nim nic do zarzucenia, ale jednak (jakimś cudem) twierdzi że firma nr 2 jest lepsza (ale do nich trzeba zawieźć same klosze podczas gdy firma nr 1 współpracuje z zakładem "obok", który przeprowadza demontaż/montaż).
Sorry za wprowadzenie w błąd, serio nie wiedziałem że "100 zł od klosza" oznacza "100 zł od ŹRÓDŁA ŚWIATŁA" i dodatkowa opłata jeszcze za sam klosz. Generalnie koszt około 400 zł ale lampa lepsza od nowej bo nie lakierują odbłyśników tylko metalizują czy coś w ten deseń
P.S. mogę tylko napisać że jeśli mój ojciec twierdzi że ktoś robi coś dobrze to dam sobie głowę uciąć że tak jest :)
100zł to tragedia nie jest bo zazwyczaj robisz 2 odbłyśniki w e-32 od świateł mijania a szkła to sobie można za 100zł kpić komplet 4 nowych
Już kupiłem same wkłady z odbłyśnikiem, firma jakaś TYC ale odbłyśnik nie jest plastikowy, a lampki święcą o niebo lepiej, niż poprzednie :)
Koledzy, od jakiegos czasu ja tez walczę z problememami dotyczącymi swiateł mijania. Wymienilem w koncu cale refkeltory, poniewaz diagnosta mowil ze prawa strona swieci bardzo slabo. Ale nawet po zalozeniu nowych reflektorow problem nie minal. Na nowych zarowkach philips blue vision prawa strona jest za slaba, ale tak samo jak nawet podpialem xenon, lewa strona swieci ok a prawa na trzech testowanych zarnikach swieci slabiej albo od razu na rozowo. Czy stawiac na walniety lkm czy cos jeszcze moze byc przyczyna? Sprawdzalem bezpieczniki, styki, wszystkie inne swiatla dzialaja normalnie i komp nie wywala bledow. Tzn jak kupilem to z rok sie tam cos pokazywalo ale samo przestalo. Pozdrawiam
co to znaczy dałeś nowe światła??? nowe używane z allegro???
ja regenerowałem juz lampy w moim e32 i jestem zadowolony z zabiegu ładnie świecą
Nowe lampy ze sklepu, od producenta zapakowane fabrycznie, wiec wykluczam ze to wina odblysnika czy soczewki, raczej jakis problem z elektryką..
Sprawdź na wtyczce napięcie i będziesz wiedział.
Zimne luty w module LKM do świateł. Tam są przekaźniki świateł mijania.
Sprawdzilem lkm ale byl w porządku, zmierzyłem ładowanie i okazało się żę alternator za słabo ładował. Po naprawie lampy swieca jak trzeba.