Witam,
Panowie kupiłem fajny zestaw foteli w fulll opcji z elektryczną tylną kanapą. Tu mam w zasadzie tylko problem - jak to zamontować???
Jakie powinny być tam moduły i gdzie dokładnie powinny się znajdować???
Wersja do druku
Witam,
Panowie kupiłem fajny zestaw foteli w fulll opcji z elektryczną tylną kanapą. Tu mam w zasadzie tylko problem - jak to zamontować???
Jakie powinny być tam moduły i gdzie dokładnie powinny się znajdować???
Pod fotelami przednimi powinny być moduły. Zobacz w TIS lub ETK, bo są dwa rodzaje: do foteli zwykłych i komfortowych ...
Fajnie gdybyś zrobił jakieś fotki przydałoby się na przyszłość innym :).
Mam narazie krok po kroku fotogalerię z wymiany podłikietników i przednich foteli ( modułów itd ). W poniedziałek zabieram się za boczki. Problem mam z kanapą bo na pewno potrzebuję mieć do niej jakiś moduł a nie mam nic;(
... a to masz tylną kanapę elektryczną ?
A no fakt. Przepraszam. To ja odpadam, bo u siebie nie mam kanapy elektrycznej i nie mam wiedzy w temacie.
A co trzeba zmieniac w boczkach zeby fotele dzialaly? Z moich obserwacji wynika ze boczki sa wrecz identyczne!
A masz do tej kanapy tylną półkę i te "rolety" co idą za kanapą, a dokładnie za tymi jakby fotelami lewym i prawym bo środek między nimi gdzie jest podłokietnik jest nie regulowany?
A co masz do sprzedania czy co??? To przecież elementy nie majęce wpływu na działanie tylko na wykończenie! Mam szare więc będe musiał je przerobić na brąz:)
Nie są identyczne - mają skórę perforowaną i dół obszyty jest skórą - do kompletu w fuul opscji jest to super sprawa;)
Pozdrawiam!
Edytuj posty !
Na działanie elementy te nie mają wpływu ale oparcie w tej kanapie odchyla się i co zostawisz tam dziurę? Dlatego też podszybie jest inne (całe plastykowe) a potem resztę maskują właśnie te rolety za oparciem. Jak nie widziałeś jak to wygląda na żywo to ciężko mi wytłumaczyć. Nie mam w tej chwili swojego auta bo bym ci porobił fotki to było by łatwiej wytłumaczyć
O ale może to pomoże, nr 7 i 8 :http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...L/sA/r2003/m07
Kajciu Ja te rolety do foteli mam komplet - bardziej mam problem z zamontowaniem ich w aucie - tak jakby się nie mieściły- pas srodkowy przeszkadza??. Ja nie mam wersji long czy to mozliwe żeby nie pasowały???
Piszesz że podszybie jest inne ale jak to mozliwe -czym się różni - może jednak masz fotki. przy okazji zrobił byś fotki instalacji elektrycznej i modułów tych foteli. Odczep same siedziska i porób fotki oczywiście jak możesz???
Auto będę miał może pod koniec przyszłego tygodnia, jak serwis kordelasiński je ogarnie, to wtedy mogę ci zrobić fotki ale do rozbierania to się nie biorę bo się na tym nie znam. Ja mam longa a czy występowały takie kanapy z regulacją w zwykłych?
Oczywiście, że tak. Chociażby Bartek760i ma taką kanapę.
Nie no nie wierzę że nikt nie demontował swojej kanapy tylnej elektrycznej - nawet z ciekawości jak to działa;)
Panowie POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja to ewentualnie na tylnej kanapie demontowałem (dekompletowałem) ubranie dziewczynie:car: i to nie tylko z ciekawości:D
kurcze w tamtym tygodniu miałem tapicerke w bagażniku zdemontowaną bo wymieniałem sprężyny gdybym wiedział to foto bym zrobił. ale widziałem przy tylnych fotelach kolo nadkoli po obu stronach jakies modóły chyba sterujące fotelami chyba na 3 wtyczki.
sorki że tak długo ale takie coś mi się udało zrobić
http://images48.fotosik.pl/604/358556f2d05a2359m.jpg
http://images41.fotosik.pl/1950/a6f5feabb968fb7em.jpg
http://images39.fotosik.pl/1948/3cec8edfc9a22c2bm.jpg
Suuuper -dzięki sliczne. Już teraz wiem co i jak. Moduły udało mi się kupić teraz tylko wiązki jakoś muszę wykombinować;) i jak się oparcie mocuje;)
jak będę miał chwile to zrobie foto oparcia od tylu bo mam rozebrane plastyki od słupka.
A po Legnickiej latasz...zatrzymaj sie i porób zdjęcia :P
Byłoby suuper! ja właśnie rozbieram bagażnik - instaluje klapę hydrauliczną;)!!
Mam już wiązkę - tylko teraz muszę jakąś ją wyplątać;)
Odkopię trochę temat,otóż...
Mam do kupna bardzo ładne fotele do swojej e65. Komforty,grzane. U siebie mam grzane "zwykłe" siezenia. Problem jest w tym że sprzedający nie ma do nich modułów. Fotele poliftowe i moje auto też jest po FL.
Może mi ktoś podrzucić co muszę kupić dodatkowo? Za linki do aukcji z allegro, byłbym bardzo wdzięczny!:welcoming: Czy panel sterujący fotelem też trzeba wyminić żeby był w tym dodatkowym przyciskiem?
Czy da się to zakodować inpą?
Panele są inne bo komforty są dodatkowo łamane, regulacja lędźwiowego i mają wysuwane podudzia- A więc sterowanie jest inne- dobry sprzedawca taki komplet sprzedaje razem z podlokietnikiem.
Dudza podeślij mi na pw link do tej aukcji bo zakup fotelu bez modulow może mijac się z celem- wiele jest takich aukcji ze modułów brak z częścią wiazki fotela bo ktoś ją poprostu chamsko odciął!
Dobrze poszukaj, bo na allegro są czarne idealne za 600zł komplet fotele, moduły i przełączniki.
Masz może linka? nie widzę takiego zestawu o którym mówisz.
Tutaj masz, ale teraz zauważyłem że od angola, czyli musisz mate przełożyć chyba, no albo wcale nie podpasują, on tez ma cały komplet z tyłem elektrychnym za 1400zł
http://allegro.pl/fotel-przedni-lewy...5.html#thumb/1
Ale fotele nie są jakieś drogie, trudno to sprzedać a dużo miejsca zajmuję, podzwoń dobrze po szrotach to nawet europe taniej wyrwiesz.
Tak samo jak nie którzy sprzedają L7 głośniki po 800 a inni po 400zł. Trzeba dobrze znaleźć i podzwonić.
Zmieniasz fotele, dajesz swoje moduły od airbagów, kodujesz auto żeby widziało aktywne zagłówki itp...
Tak tylko te fotele z twojej aukcji to szroty. Nie sprzeda ich w komplecie bo montaż tylnej kanapy w elektryczna to koszmar. Poza tym fotele są z przed lifta
Dlaczego od razu szroty?
A czym się różnią fotele od przed lyfta? Ja mam u siebie od polifta 2008rok założone i jakoś nie widzę różnic, moduły z 2008 śmigają w aucie z 2004roku. Tył elektryczny będę u siebie dokładał, tylko muszę dostać szary komplet, jest to prosta sprawa na logike, zasilanie modułów, wpięcie ich w can, wpięcie w can podłokietnika i zasilenie jego i chyba tyle.
Twoją betę to firma pana Marcina doposażyła tak? Szacun, tyle kasy w auto, nie ma drugiej takiej pewnie. Z drugiej strony szkoda że nie masz EDC i DD, bo to dodaję dużo komfortu.
Hehe chciałem dokładać EDC I Do ale stwierdziliśmy obaj że właśnie dość - teraz idziemy w MOC. Z tego co pamiętam tam jest jakaś różnica ale dokładnie nie pamietam- kolega lukassolski przerabial temat
EDC i DD to pikuś przy tym co już tam dołożyłeś hehe.
Jakoś Marcin nie chce tego dokładać;-)
No DD to wcale nie taki pikuś ;)
Tylu nie dokładałem bo kilka osób mówiła ze zbędny gadżet i masa roboty. A co do przodu główna różnica to mata zajętości i kupując fotele z przed lifta do polifta i odwrotnie musimy sie liczyć z tym ze albo wymienimy maty albo założymy emulatory i tyle różnic operacja wyciągnij stare załóż nowe i zakoduj.
Co do foteli z Anglika to bez znaczenia ja mam Anglika a fotele z Europy na szczęście oba w full opcji wiec kierowca nie traci opcji( bo fotel kierowcy nieraz jest bardziej wyposażony a w wersji europejskiej angielski fotel kierowcy będzie u pasażera). Ogólnie trzeba tylko przekodować moduły bo u mnie jak wyłączałem auto to boczki sie składały u pasażera [emoji3]. Po kodowaniu jest ok.
Z tą wtyczką to prawda? Ja do swojego auta 2004rok, kupiłem fotele z auta 745D 2008rok. Bez napinaczy, dałem swoje tylko ten napinacz od komfortu ma czujnik zapinki, a moje nie miały. Wszystkie wtyczki pasowały, tylko musiałem wydokować sprzączkę pasa. Z swojego auta brałem tylko napinacze i moduły airbag, reszta szła z tego 2008rok.
Bierzcie pod uwagę fakt, że komforty mają też aktywne zagłówki.
Na początku po podlaczeniu bez kodowania mialem blad airbagów, potem dokodowalem je i mialem tylko pomaranczowego airbaga to wykodowalem sprzączke pasa i nie ma zadnego błedu, auto widzi zagłówki i wszystko gra.