.......Witam jaki kupic najlepiej akumulator do mojej malej V12......i jeszcze jedno pytanko czy po zalozeniu nowego musze cos programowac itp.....
Wersja do druku
.......Witam jaki kupic najlepiej akumulator do mojej malej V12......i jeszcze jedno pytanko czy po zalozeniu nowego musze cos programowac itp.....
http://www.realoem.com/bmw/showparts...13&hg=61&fg=30
u mnie poprzedni właściciel włożył 95Ah :) myślę, że od samego wyjęcia akumulatora nic nie powinno się stać, żeby komputer się zresetował trzeba przecież złączyć klemy i przekręcić zapłon, ale może ktoś ma większą wiedze i wypowie się w tym temacie gdyż sam jeszcze nie miałem przyjemności wymiany :)
95Ah to chyba troszke za maly mysle o 100Ah lub 110......
wiadomo - im większy tym lepszy ale mi 95 wystarcza w zupełności ;) pamiętaj też, żeby miał odpowiedni prąd rozruchowy i żeby nie zalegał długo na magazynie - podobno długie leżakowanie nie służy akumulatorom także warto rzucić w sklepie okiem na datę produkcji ;)
Jeśli chodzi o odpięcie aku to niczym to nie grozi. Ja po odpięciu musiałem tylko poustawiać datę i godzinę. No i oczywiście wyzerowały się wskazania kompa typu spalanie, przebieg, prędkość.
Panowie! Sama pojemnosc to jeszcze nie wszystko! Wazny jest jeszcze prad rozruchu aby w zimie sie nie zdziwic, ze naladowany Aku nie zakreci!Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
Co do pojemnosci tez nie ma pelnej dowolnosci! Nasze Beemki maja od groma wyposazenia i za maly Aku bedzie szybko sie rozladowywal (np przy jezdzie po miescie na krotkich odcinkach), a z koleji za duzy bedzie permanentnie niedoladowany poniewaz alternator zasilajac urzadzenia pokladowe nie doladuje aku do konca ( alternator jest dobrany do ilosci uzadzen i ich poboru pradu). Aku wyliczony jest prawie na styk. Niedoladowany akumulator szybko sie zuzywa poniewaz wytracaja sie wtedy z elektrolitu siarczany i osiadaja na ogniwach zmniejszajac ich skutecznosc.
Jezeli nie mamy pewnosci co do parametrow Aku to trzeba pojechac do sklepu, ktrory profesjonalnie zajmuje sie sprzedaza Aku. Tam maja katalogi i ustala jaki potrzebujesz. Nawet jek cena bedzie malo atrakcyjna to przynajmniej bedziesz wiedzial jakiego szukasz. :papa: :papa:
No iwdze ze gdy pisalem posta ktos mnie ubiegl! DOdam jednak, ze Aku moze stac na magazymie dlugo jezeli go ktos bedzie podladowywal! :papa:
....za boscha 100Ah zaspiewali mi 600zeta taniej chyba nie kupie.....
ja w swojej e38 ostatnio w ciągu 4 dni 4 razy odłączałem aku - jakoś tak wypadło i nic się nie dzieje :D
ja też mam małe pytanie więc podłączę się do tematu
co do tego prądu rozruchowego to jaki powinien być w e38 730d
bo jak na razie jeździłem na 95Ah 900A Centry potem włożyłem setkę Sznajdera ale chyba 700A
i mi szybko pada bo coś mam z elektryką zje... ale to nie ważne
według instrukcji powinien być 110Ah ale nie piszą jaki prąd rozruchowy?
czy 700A to za mało, bo z tego by wynikało że nawet 900 nie uciągnie?
chyba mnie czeka wymiana więc lepiej się wcześniej wyedukować :)
pozdr.
A może dałby radę ktoś kto ma wiedze na ten temat zrobić jakąś zbiorczą informację w stylu: silnik - aku (pojemność i prąd rozruchu). Wtedy każdy przy wymianie aku by sobie zerknął i nie było by wątpliwości.
jak najbardziej jestem za.....Cytat:
Zamieszczone przez Damias
ja też jestem za a nawet przeciw :D
teraz tylko jeden ktory sie na tym zna i zrobilby tabele...silnik i jaki akus do niego........Cytat:
Zamieszczone przez Saillupus
Czy czasami tych informacji, jaki powinien być akumulator do jakiego modelu silnika nie ma w instrukcji obsługi ? :roll: Pamiętam, że w E34 była takowa podana ;)
jest tylko wielkość aku
ale nie ma prądu rozruchowego ;/
Co do tabeli to nie koniecznie jest tak ze silnik = akumulator. Baterie w ASO dobiera sie do wyposazenia i to konkretnie po numerze VIN, wiec raczej to nie zadziala.
Co do wymiany - mala podpowiedz.
Jak sie przymierzacie do wymiany, to przed rozlaczeniem klem z tylu na akumulatorze podalczcie sobie z przodu pod maska do zaciskow + i - zwyklymi kablami rozruchowymi inny akumulator np. inny samochod. Podlaczacie sie kablami z przodu, z tylu myk baterie wymieniamy i jest po sprawie. Jest w ten sposob ciaglosc zasilania i nic z pamieci nie stracicie. Taki myk ;)
co stakiego znalazlem na allegro
http://moto.allegro.pl/item423871432..._2008_rok.html
Wygląda dobrze :) Cena chyba też w miarę.
gosciu mnie zapewnial ze idealny do mojego zobaczymy wlasnie go zamowilem....
Cześć,
postanowiłem odświeżyć nieco temat. Było ciepło było ok, przyszły przymrozki aku się
radośnie zesr.. Miałem pewne podejrzenia co do ładowania i poboru prądu na spoczynku
ale to na ostatnim spocie wigilijnym w Klinice udało się temat wyjaśnić. Parametry w
normie. Wynikła więc kwestia nowego aku. Do odbioru czeka na mnie Varta Silver
Dynamic 110Ah (500 PLN) ale w międzyczasie sylwki K i 7 zarzucili temat żelówek.
I tu moja wątpliwość, podsumowując wszystkie wypowiedzi w temacie wygląda na to,
że żelówki są zdecydowanie lepsze, trwalsze ale... jakie parametry dobrać..? Jaką
pojemność i co z wartościami prądu rozruchowego?
Na alle... są albo 90 Ah albo 120Ah. 110-tek brak...
Poniżej w linkach dwie opcje:
Varta Silver Dynamic 110Ah
i
BMW żel 90Ah
Będę wdzięczny za wszystkie opinie/sugestie bo temat jest mocno palący ;D
Żel jest przede wszystkim trwalszy na rozładowanie.
Dobrą opcją są też akumulatory AGM(suchy kwas).
Ostatnio spotkałem się z takim w UPS'ie(firmy Quand).
Oba rodzaje aku wymagają innych prostowników niż zwykły kwas, ale najczęściej mają większy prąd rozruchowy i wyższą trwałość(przy poprawnym użytkowaniu).
Co do pojemności, to założenie 120Ah na pewno nie zaszkodzi niczemu. Altek powinien dać sobie radę z naładowaniem aku.
Koledzy,
prośba o jakąś podpowiedz, szczególnie fachowców i osób które mają jakieś pojęcie na temat.
Napiszcie proszę którą opcję byście wybrali (z posta powyżej) bo bunia uziemiona, a jutro
chciałbym zamówić nowy aku...
Z góry senkju :D
Jak nie jeździsz w terenie, gdzie istnieje ryzyko rozlania aku(joke :P ) to bierz AGM'a. Akumulatory te mają nieco wyższy prąd zwarciowy niż zwykły aku, poza tym są trwalsze, trzeba tylko o nie dbać. Rozładowane do zera z tego co wiem, nie mogą być ładowane zwykłym prostownikiem, a wymagają ładowania impulsowego jak dobrze pamiętam.
Do normalnego użytkownania myślę, że nawet centra standard o właściwej pojemności(110Ah w twoim przypadku) też sobie da radę.
Kupując futurę, masz dodatkowo pakiet asistance, a więc jak padnie aku, to dzwonisz do nich i w każdym miejscu w kraju przyjeżdżają i uruchamiają samochód(jeśli trzeba to wymieniają aku na miejscu)
wszystko zależy od tego jak dobry aku. jest Ci potrzebny??
rozsądnym wyborem jest ta Varta o której pisałeś czyli Varta silver 110AH, ale jest jedno ale:)
każda beta wyłącza prawie wszystkie odbiorniki w aucie po upływie około 15 minut, czyli w tym czasie aku. jest rozładowywany, im więcej gaszeń w ciągu dnia tym bardziej będzie rozładowywany, a jak znam beemki to napięcie ładowania u Ciebie nie przekracza 14 V, i w takim przypadku polecam technologie AGM bądź pełną żelówke ale tu już koszta są wysokie, jak dla mnie:)
1) Varta Ultra Dynamic (95-110) AH tech. AGM koszt około 900 zł
2) Banner Running j-w około 800 zł
3) Optima 75 AH yellow top tech. żelowy około 1400 zł
Czy warto- na to pytanie musisz sam sobie odpowiedzieć:)
wygląda solidnie niestety odpada ze względu na wysokość, napisałem do gościa z aukcjiCytat:
Zamieszczone przez wm
czy nie ma dostępu do żelówek BMW 110Ah.Obawiam się, że ta 90-ka może być po prostu
za mała :?
Witam
Sam ostatnio przerabiałem ten temat w moim E39. W twoim przypadku kupił bym tą 90Ah żelową, bo sam taką mam i sprawuje się świetnie !! Większej pojemności jak 90Ah na żelu BMW nie produkuje. Co do sprawności to myślę, że taka żelówka spokojnie zastąpi 110Ah zwykłe. Przykładowo w nowym 730D z full wyposażeniem za ok. 400 000 zł siedzi właśnie ten akumulator. Dodatkowo w ETK masz informację: Zaleca się zastosowanie BMW 90Ah w technologii żelowej zamiast 110Ah w technologii zwykłej.
Myślę, że te informacje ułatwią Ci podjęcie decyzji.
Pozdrawiam
bmw nigdy nie był producentem akumulatorów, od dawien dawna dostawcą jest Varta, więc jeżeli szukasz oryginału to tylko Varta, i odpowiednim będzie 95 AH ultra dynamic, trochę tańszy będzie banner w tej samej technologii, i ta pojemność w zupełności wystarczy.
http://www.varta-automotive.pl/index...lang=pl&range=
Marcin i WM dzięki za odpowiedź. Pomogliście :D
Witajcie.. Panowie mam problem.. aku mi całkiem się zjebał.. :/ mam oryginalny 95 ah moje beema 728i.. chciałbym sie poradzic.. jaki aku dobrać,.. ? pozdro :)
instrukcja obsługi bmw seria 7 podaje, że:
"akumulator 728i/L - 12V, 80Ah"
Czy wsadzisz 90ah, 92, 95 czy 100 to będzie dobrze :) Miałem u siebie 8-letni :shock: ori 110ah i w końcu padł. Teraz mam 90 lub 95 (nie pamiętam) i jest oki. Także kup coś z tego zakresu i już. A producent to już kwestia gustu. Było troche o różnych producentach na forum więc coś sobie wybierzesz ;)Cytat:
Zamieszczone przez bialydaro
a wiec Panowie kupiłem:
Model: Centra Futura CA852
Napięcie: 12 V
Pojemność: 85Ah
Prąd rozruchowy: 800 A (EN)
Wymiary (dł./szer./wys.): 315 x 175 x 175 mm
Zacisk: prawy +
Gwarancja: 3 lata
Centra Assistance: 2 lata
Śmiga jak talala zobaczymy jak dlugo.. :) Pozdrawiam
Całkiem, całkiem, myślę że będzie dobry ale... Poczekamy zobaczymy ;)Cytat:
Zamieszczone przez bialydaro
Nie oszukujmy się.
Baterie powyżej 90 Ah są to duże baterie i nie ma wielkiej różnicy czy ma 95 czy może 100Ah. To tylko pojemność która i tak jest naprawdę duża.
Istotny jest prąd rozruchowy szczególnie ważny w dieslu a 800A to już na pewno wystarczająco
Z nowych akku BMW polecam baterie typu AGM zwane żelowymi (czarne obudowy). Sam mam taką i jestem zadowolony, a poprzednia sprzedała się z samochodem i nadal słuzy :) Niestety sporo kosztuje, ale stresów zadnych nie ma. A dodam, że często rano włączam z pilota webasto a fajnie się wsiada co ciepłego samochodu ;D
Tyle, że żel i AGM to nie to samo ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
BTW. Kumpla 100Ah aku ma prąd zwarciowy na poziomie 4500A :P
a co to za aku?? ten 4500A, żelówki nie mają takiego prądu.
AGM firmy Hollywood. Przygotowany pod zawody dB ;)Cytat:
Zamieszczone przez wm
Witam Panowie! Miałem dziś (po raz pierwszy) takie zdarzenie, że w czasie jazdy zaświeciła mi się lampka od akumulatora(ta czerwona pod zegarem paliwa). Oznacza to, że aku niedoładowany...? Po przejechaniu 2-3 km. zgasła i jest ok. Bateria jest nowa (zakupiona w lipcu 09r. - 100ah), w czasie ciężkich mrozów auto odpalało bez problemu, nigdy ta lampka nie zapalała się. Dodam tylko, że dziś auto stało przed domem ze 3-4 godziny nie zamknięte, czy wtedy może pobierać tak dużo prądu żeby tak nadwyrężyć aku...? (zakładam, że drzwi były domknięte, nie świeciły się lampki w środku...).
Sorry za lamerskie pytanie, ale czy to jakieś dziwy, czy jest tego jakaś konkretna przyczyna?
Ja myslę że pada Ci juz alternator ale trzeba to sprawdzić.
Jeśli zostawiłes na długi czas z zapalonymi lampkami ale bez klucza w stacyjce to i tak samochód się uśpi i same zgasną.
Jeśli alternator działa prawidłowo a po prostu rozładowałeś baterię lampkami to naładuj ją czy to prostownikiem czy zwyczajnie jeżdżąc :)
Dzięki Sylwek7 za odpowiedź. A propos ewentualnych problemów z alternatorem... (odpukać!) jak sprawdzić, czy daje prawidłowy prąd, i ile powinny wynosić prawidłowe parametry napięcia z alternatora?
Z góry dzięki!