Witam czy ktoś z was wymieniał kolektor ssący w e32 m30 ? czy jest jakoś ciężko? żeby to samemu zrobić ? może ma ktoś jakiś schemat ?
Bo chce wymienić całą listwę wtryskową razem z kolektorem ssącym
Wersja do druku
Witam czy ktoś z was wymieniał kolektor ssący w e32 m30 ? czy jest jakoś ciężko? żeby to samemu zrobić ? może ma ktoś jakiś schemat ?
Bo chce wymienić całą listwę wtryskową razem z kolektorem ssącym
A po co ten kolektor chcesz zmieniać? Listwa listwą ale jak nie łapie lewego powietrza to zmiana nic nie da.
Zmiana listwy tak na prawdę to kilka minut,z kolektorem jest już gorzej. A jak to możliwe że nie masz oznaczenia?
Pokaż to bo mnie ciekawi ;) Wymiana nie jest trudna, ale jest troche bawienia dobrze było by zakupić nowe uszczelki pod kolektor 3zł sztuka z febi no wiadomo x6 listwa jak b,ędzie ta co z kolektorem to ok jak nie to delikatnie odciągaj ją z wtryskami uprzednio odkręcająć śruby trzymające listwę do kolektora przy wkładaniu wtrysków w kolektor posmaruj dobrze oringi olejkiem i poprostu wciśnij.
Pokazał byś zdjęcie kolektora jeśli możesz
Ale tego starego czy nowego ?
http://i49.tinypic.com/2d1766p.jpg stary kolektor bez napisu
Ten kolektor ma chyba poprostu wytarty odlew ;p
Pod maską gaz zwyklorz?
w tym przypadku wymiana kolektora to glupota:) myslisz ze srubki/nakretki na dole tak latwo wyjda jak CI sie wydaje?:D oj naprawde daruj sobie wymiane kolektora i wymien tlkyo listwe:) - moja mala rada:) mniej xxxx w strone auta poleci na bank:)
sorki Evan ale no musialem jakos dosadnie to powiedziec:) a tak by sie to skonczylo:) pzodro!
Hm no ok zobaczymy w sobote bo będe miał garaż wolny dopiero a widziałem nie jest takie złe dojście chyba to lepiej mechanikowi dam
lepiej sam wymien listwe - doswiadczenie plus satysfakcja!:) kolektor zostaw...:) ktos widocznie zeszlifowal napis z kolektora jak byly afery z przekladkami silnikow i zeby nie bylo w razie kontroli lipy:P
na wymiane silnika mam fakture w roku 2010 był zmieniany w Niemieckiej Hettingen miał przebieg 217 tyś i nie wiem czemu zeszlifowali ten napis
a w dowodzie jaki masz wbity silnik? taki jak w aucie siedzi?
Ale gaz nawet estetycznie wyglada :D niektóre zwykloki mają takie pasudne szlauchy pozakładane. A tu wąż do ściany grodziowej i mniej go widać.
Kolektor pewnie masz 3.5 tylko ze bez napisu. nie musisz go wymieniac ale tez nie ma jakiegos szału jeśli chodzi o poziom trudności do niektórych śrub jest słaby dostęp i potrzebny przegób ale robiłem juz to kilka razy i nie ma tam nic kłopotliwego.
sam sobie odpowiedziales dlaczego masz zeszlifowany napis:) 3.5 - wieksze oplaty :) chociaz niby powyzej 2.0 juz takie same... w kazdym razie tym jest to spowodowane:)
no kolektor to KAWAL ALUMINUM w ktorym nie ma co sie psuc... wic naprawde mysle ze jak on sobie siedzi to go nie ruszac i wymienic tlyko listwe:) bo wymiana samego kolektora nie pomorze w niczym.. ani szybsze auto nie bedzie ani nie ebdzie chodzilo rowniej.. po prostu duzo nerwow i energii psu w tylek:) wymieniaj tylko listwe! tak bym zorbil ja:)
Dobra zobaczymy jak będzie chodzić bo ona kiedys długo na benzynie nie chodziła i sie stare wtryski zapiekły moczenie w nitro itp troche pomogło ale przebiera jak v8
no jak nie chodzila w ogole na benzynie to sie nie dziwie... wymien filt paliwa jeszcze:)
A juz po wymianie nowa pompa paliwa nowy filtr i teraz pora na wtryski
Może sonda lambada jeszcze być.
chodzić chodziła ale ile jej paliła to szkoda gadać
Strasznie przebierała zobaczymy w sobotę po wymianie wtrysków ;) na pewno będzie lepiej
walnięta sonda to albo za bogata albo za uboga mieszanka w obu przypadkach równo chodzić nie będzie. Dodatkowo na mieszance ubogiej wypadają zapłony.
W sobote dodam foto relacje :P i pierwsze odpalenie :P
Gdyby coś było nie tak to wyjmij listwe z wtryskami i zobacz jak rozpylają, jak coś to mam na sprzedaż swoje wtryski z bemy bez gazu.
http://i45.tinypic.com/5l76o8.jpg Wtryski wymienione znaczy sie cała listwa tak jak mówiłeś bo naprawdę jak bym kolektor wymianiał to bym do głowy dostał 2 razy pompka zassała i bum troszke faluje ale tylko wina sondy pod komputerem jest martwa przebiera ale dużo lepiej sie wręca na obroty i lepiej odpala :)
http://i49.tinypic.com/30mvifl.jpg
To teraz odepnij wtyczkę od sondy i zobacz Powinna pracować lepiej przynajmniej powinna równo po nagrzaniu.
Wtyczka okrągła nisko szukaj pod parownikiem pod kolektorem, przy bloku rozpina się ją przekręcają wtyczkę.