http://www.youtube.com/watch?v=qzhxNwDnhPg
Ciekawa kierownica z airbagiem w 5 minucie....
Wersja do druku
http://www.youtube.com/watch?v=qzhxNwDnhPg
Ciekawa kierownica z airbagiem w 5 minucie....
Ta kiera pochodzi z E23/24 oraz jak się okazuje z wczesnych wersji E32.
5er E28 na koncowce produkcji tez mogly miec ten Airbag. Jednak nie wiedzialem, ze uzyli go jeszcze w E32- myslalem ze od poczatku byl ten nowszy. A to niespodzianka ;)
http://www.e28.de/e28.de/pic/gast/raphael/524td_1_6.jpg
Okropna ta kiera :p Chciałbym takie e32 prosto z igły.... :cool:
radia takiego chyba nigdy nie widzialem i jeszcze prawe ramie wycieraczki jest wygiete a chyba my mamy proste
Popłakałem się przy oglądaniu tego filmu bo wiem jakie szczęście daje ponad 20 letnie ulepione E32 które ma pełno wad i widać że jest zmęczone.
A mieć takie nowe dbać o nie od samego począrku i to jeszcze w wybranej przez siebie opcji ograniczając się przez dłuugi czas do zwykłej wymiany filtrów i oleju i tankowania bez napraw i remontów tego nie da sie opisać bo określenie tego wykracza poza uczucia słowa i mysli.
Boli tym bardziej że nie chodzi tylko o E32 a o auta z tamtych czasów których jest coraz mniej nowych nigdy już takich nie będzie a i te stare niedługo mogą zostać zapomniane.
Pocieszała by nadzieja gdyby jeszcze produkowali E32 pokrzepiające by było że jeszcze jest można kupić a że finansowo nie osiągalne to nic bo zawsze myśl że można by sprzedać dom i je mieć by dawała siłe do walki z codziennością.
tez bym sporo dał za taka nówke sztukę
choć tak szczerze kto komu broni rozebrac bude poprawic jej wady wycynkowac od nowa pomalowac zamówic nowe wnętrze potem silnik do kapitalki tak samo skrzynia i w zassadzie nówka sztuka ale koszty z 50-80k?????
Ponoć mercedes jest w stanie przyjąć zamówienie na nowe w123,gdzieś wyczytałem,że składa się ich kilka sztuk rocznie,może z e32 jest podobnie.
W123 Ce coś wspaniałego bardzo bym chciał takiego bardzo podobają mi się te okrągłe kratki nawiewów, z E32 wątpie że robią :P
50-80k no tak może i wymalujesz ją i coś porobić ale to nie jest to samo pozostało by tyle elementów jeszcze co są stare takie mechanizmy szyb guziki przyciski okablowanie.
E32 jest skomplikowanym samochodem pełno detali i ozdób dać do piaskowania to nawet licząc że wszystko udało by się rozebrać to potem nie wiem czy by wystarczyło ochoty na złożenie tego.
Samo przygotowanie pod malowanie to kupa roboty w tym przypadku ile jest chromów przy drzwiach uszzelek i listew.
Tak patrząc na ibize widze jakie to ubogie najzwyklejsze drzwi bez widocznych uszczelek i obramówek. Wystarczyło by ją odkleić gazetami przy szkle i juz malować. A nawet jeśli by chodziło rozebrać wnętrze to tam wiele poza fotelami nie ma.
Rosjanie nie wiem chyba to wynika z oszczędności ale łada 2107 jest nie jako fajnym wozem i czy to rocznik 8x czy 2008 jest taka sama i można ją cały czas nabyć to jest naprawdę fajne dla ludzi co się lubują w takich pojazdach bo na allegro była taka z 2008 za bodajże 7 tyś. no to nowa ile bedzie kosztować 28-30? a gdyby chcieć tą starą remontować to by wyszła więcej niż nowa...
Dżuda co mi tam napisałeś?
10:39, 10:53 - TRXy, czy 17" BBS fabrycznie?
Ja w 4:19 zauważyłem dziwny licznik, Prędkość do 240km ale za to bak na 100l chwile później na ujęciu pokazującym działanie CCM jest już kolejny licznik tutaj do 260km/h
Bezi,ja tego nie robię specjalnie.Sam wiesz :)