Proszę o opinie , docelowo mają osiąść na wiosnę w e65 .Czy to typowy chinol ? Gwarancja na 3 lata więc źle nie jest.
http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-bm...824765840.html
Wersja do druku
Proszę o opinie , docelowo mają osiąść na wiosnę w e65 .Czy to typowy chinol ? Gwarancja na 3 lata więc źle nie jest.
http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-bm...824765840.html
Chińskie jak wszytskie nowe felgi w tym rozmiarze za te pieniądze....co do gwarancji to jak pokrzywisz to sprzedawca powie ci że wjechałes w dziure i to twoja wina, chyba że masz znajomości u importera tego czegoś to może jak sie 'popsuja' załatwi Ci nowe ale na 100% nie wiem jak to jest z felgami ale kolega pracuje w handlopexie i mówił, że jak przyjeżdża kontener chińskich opon to od razu dorzucaja z 10 kompletów na wymiany gwarancyjne bo nikt tego nie bedzie odsyłał to producenta w chinach i czekal na jego decyzje a propos gwarancji. Ja bym proponował poszukać czegos używanego ale od pewnego, dobrego producenta
Kuszą troszkę zwłaszcza cenowo no i są całkiem ładne , tylko ta jakość może być słabiutka mam tą świadomość ,auto waży trochę i byle dziura i awaria .
Wszystko tez zalezy od tego jak będziesz jeździł, jesli autem dwa razy w miesiącu będziesz jeździł i uważał na wszytskie dziury, progi i krawęzniki to zapewne on samego stania sie nie pogną itd. no ale jesli dużo jeździsz i po dziurawych drogach to niestety ale z doświadczenia wiem że nie da się wszystkich dziur ominąć, a trzeba pamietać że 7 to cięzkie auto i nawet seryjne felgi z balonami mozna pokrzywić na naszych drogach
na samochodach felgi maja rozmiar 21 jak nie 22 cale wiec te co sprzedaje nie bedą tak wygladac, poza tym te felgi są mega cieżkie,
Miałem niedobre zdanie o felgach Chinolach na podstawie czytanych textów. Niedawno znajomy sprzedawał felgi 20'' z oponami do e65/66 za kwotę BARDZO NISKĄ dlatego je zakupiłem. Śmigał na nich jakieś 1.5 roku i były prościutkie dlatego je zabrałem. Nie jestem pewien na 100% czy to produkt chiński czy inny ale w momencie kiedy kupił auto felgi już były więc może miały i z 2-3 lata. Wytrzymałość ich musi być na dobrym poziomie.. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/428b4562fd22.jpg
Mój koleś który z motoryzacją jest bardzo dobrze obeznany miał 16" aluminiowe obręcze Made In China, przy audi A4, 2001 rok chyba 2.5 TDI napewno kombi no i gięły się podczas przejazdu przez tory kolejowe z prędkością 40 km/h :mad:
Ta sama osoba posiadała też 19" podróby M przy E46 Cabrio i były bardzo wytrzymałe,bardzo je chwalił.Koleś który sprzedaje takie właśnie podróby Chińskie opowiedział mi że niektóre nowe felgi prosto z kartonu już były krzywe...Z wytrzymałością nie ma co wróżyć,tanie felgi kuszą ceną,sam nie raz miałem ochotę nabyć takie coś ale jakoś nie kupiłem.
Jutro obadam o ile będzie czynne,również zauważyłem dopiero hehe ,to przez ten mróz -22 oczy zaszły .Ogólnie widzę że opinia na temat tanich felg nie są ostatnie,wezmę je w łapy to zobaczymy ,oryginalne ważą dość sporo, podróby są dużo lżejsze ,wynika to z ilości użytego stopu ,podobnie jak z akumulatorami taki sam z hipermarketu jest lżejszy od tego ze sklepu motoryzacyjnego.
Do e65 takie felgi to tylko rozmiar 21/22 mniejszych bym nie zakładał
Co do jakości - oczywiście wolał bym oryginały ale ciężko dostac a jak już to ceny mega wysokie, nalezy pamiętać że e65 to ciężkie auto i byle felusia może nie wytrzymac ciężaru i stanu pl dróg
Duże ryzyko 21" to już na pewno nie dadzą rady ,opona o profilu 30 nie uchroni felgi za cholere
profil 40 jest optymalny przy 20' i dobrze się jedzie ;) Adasio 21'-22' są lepsze z wyglądu od 20' ale 20' jest lepsze 19'
właśnie chinol jest bardzo ciezki a markowa felga jest lekka!!
Według prawideł profil 45 przeznaczony jest dla 19" i to na przedniej osi tył 40 .Przy 20" przód 40 tył 35 ,przy kołach 21" przód 35 tył 30.Wątpię że licznik km liczy prawidłowo !
Oczywiście miałem napisać profil 40 a nie 45 mój błąd ;)
Cześć Lukasz7
Poniżej zamieszczam ci link do ori ALPINA 20"
http://aluhit.org/pl/107-bmw-20?p=2
Pzdr
KOZI76
No :smile: tutaj można coś wybrać :smile:
Dymać Chinole :p
ceny ja pierdziele,
i jak to są oryginały...... http://aluhit.org/pl/bmw-19/222-oryg...5-19-cali.html
powinno byc, -przemalowane oryginaly
Kupiłem jednak oryginalne słoneczka w idealnym stanie ,więc dymać chinole hehe.
Pamiętajmy że nie wszystkie nie ori czy markowe fele to 'chinole''..
Ja osobiście jeżdze na ori 20 calowych BBS już 4 lata kupiłem używane nie mam z nimi żadnych problemów (dystans 25.000tyś km).Felgi są z 97roku i ani razu się nie skrzywiły ,wcześniej też nikt ich nie naprawiał.Ale miałem kiedyś w Golfie V no name włoskiej produkcji kupiłem je w Norauto w 2004roku i do dzisiaj są proste nie wzruszone a zrobiłem na nich jakieś 200.000tyś przebiegu.Obecnie jeżdzą na Mercedesie W210 mego brata i robią kolejne tysiące km.Przy podróbach to loteria szczególnie chińskich :)
Wiem że ładnie wygląda maszyna na 20' i na 21' ale sprowadza mnie na ziemię polska infrastruktura.Drogi na suwalszczyźnie to tragedia ,jeździłem na 19' i było ok więc postanowiłem że zostanę przy tym rozmiarze, zwłaszcza że w bmw słabą stroną są przekładnie kierownicze ,a 20' i w górą nie służy.
mi sie jezdzi lepiej na 20 niz na 19, ogolnie 19 cali to najgorszy rozmiar jak dla mnie powaga