Szukając auta dla kumpla trafiłem na dobrą ofertę:
http://otomoto.pl/bmw-328-2-8-full-o...C27273274.html
może ktoś skorzysta bo pewnie szybko zniknie a kumpel dopiero za 2msc będzie miał $
Wersja do druku
Szukając auta dla kumpla trafiłem na dobrą ofertę:
http://otomoto.pl/bmw-328-2-8-full-o...C27273274.html
może ktoś skorzysta bo pewnie szybko zniknie a kumpel dopiero za 2msc będzie miał $
Czy ja wiem czy to taka okazja.Kumpel chce sprzedać 330i,stan idealny! Ks serwisowa,205t km,jak wsiadasz do auta to pachnie jeszcze nowością.Czarna z czarną skóra,koła 17 itd. Miesiąc w kraju.Po pełnym serwisie ok 3 000zl dał za wszystko. Chce za nią 18t zł i zainteresowanie praktycznie żadne,i teraz porównam z tą wyżej.
Kolor-nawet nie ma co dyskutować że cosmosshwartz jest 100x ładniejszy. Silnik m54 o wiele lepszy niż m52. Środek tej niebieskiej zaniedbany(dywaniki,kierownica w fatalnym stanie,brak plastików,gałka i stożek to już osobna bajka) to wszystko świadczy o niechlujnym poprzednim właścicielu. Kolejna sprawa to kwota. Cena 10t wydaje się ok.Do tego dolicz rej ok 3tys. Pierwszy serwis (oleje,świece itd),pomalować zderzak ( o ile tylko zderzak) + doprowadzić auto do porządku i robi się jakieś 16tys.Patrząc na kierownice (wnioskuje że te dokumenty nie bez powodu leżą na siedzeniu kierowcy ) licznik mocno cofnięty.Tak jak napisałem że kumpel ma 205t km i kiera,siedzenie kierowcy nie daje żadnych oznak zużycia. Teraz pytanie. Czy wolałbyś,średnio zadbane 2,8 w średnim kolorze,na chińskich felgach za ok 16tys czy super zadbane czarne 3.0 z książką itp itd za 2-2,5tys drożej?
Jak dla mnie to średnia okazja:smile:
Za taką kasę to się kupuje ładne E36 328 i to też nie zawsze.
...albo bardzo ładne E30 :]
Dzuda poka tą 330i masz jakieś foto?
20900 to nie 18k, poza tym to golas i ma czarny środek. a i 10k do rejestracji to nie jest porównywalne z tamtą - przeciez cena za tą 328i jest zaje**sta... nawet żeby w nią trzeba było dołożyć.
Kumpel szuka auta do 15tys-18tys (uwzględniając zagazowanie)
Jest to cena wyjściowa jak można się domyśleć. Miałem brać od niego to za 18k ale stwierdziłem że w e46 jakoś się nie czuję.
I nie wiem dlaczego ciągle liczysz tylko te 10tys.Gdzie opłaty?Rej?Pierwszy seriws i doprowadzenie auta do stanu używalności... Spodziewasz się że kupisz ją za 10000zl i to koniec wydatków?
Spodziewam się że pewnie się wyrobi w 15tys. ;) a takie jest założenie.
Po co dywagować o czymś czego się nie widziało? Wstawiłem to żeby ktoś sobie pojechał obejrzał jak ma ochote, ja tym nie jechałem. Zapowiada się wg. mnie dobrze dlatego się podzieliłem :)
Kolejna sprawa to pewnie to auto ma handlarz. Pomyśl teraz sobie ile on za nią musiał dać 5-6tys? Myślisz że za granica ludzie oddają dobre auta za takie grosze? Nie sądzę....
330stka fajniutka, musi dupę urywać w tej budzie ten silnik co?
Dzuda nigdy nie ogarniesz praw rynku aut uzywanych twój kolega nie może sprzedać 330i za 18, a mój miesiąc temu sprzedał za 20kzł 330i co prawda coupe, ale angola(i wcale tego nie ukrywał) z nie w pełni sprawnym silnikiem i kiedys miała przejechany cały bok, także daleko jej było do ideału ;p po prostu trzeba trafić kupca. Ta za 10kzł to nie pojechalbym nawet oglądać ze względu na cene, ponieważ jest za niska i na pewno auto rozczaruje na miejscu jak rozczarowują E32 za 3 tysie czy E38 za 8 tysi.
Jaworess, tak taka 330i w manualu jedzie na poziomie 740/750 E38 czyli juz całkiem fajnie sie odpycha
''Każda potwora znajdzie swego amatora'' tyczy się również aut ;)
"NAGŁOŚNIENIE HARMAN/KARDON!" chyba atrapa nagłośnienia... ale co tam wystarczy wymienić osłonkę głośnika i już klient łyknie:D
Gdzie się podział mały kawałeczek plastiku z kolumny kierowniczej?
Stożek całkiem ładnie się prezentuje...
Dałbym max 9tys za nią w tym stanie bo ileż to jeszcze rzeczy ze zdjęcia nie widać...
+ 3 na opłaty, małe graty i 15 wyjdzie:)
Moge się wypowiedzieć na temat opłat:
tłumacz: 130 zł
opłata skarbowa:17 zł
Akcyza: myślę minimum trzeba wpisać 1500 euro x 18,6%= około 1100 zł
tablice próbne, żeby zajechać na przegład (konieczne) 62 zł
Recykling 500 zł
zwolnienie z opłaty skarbowej 170 zł
przegląd 100 zł
rejestracja 256 zł
no i oczywiście ubezpieczenie OC uwzględniając zniżki to około 300 zł na pół roku
Co daje nam orientacyjnie minimum 2600 zł
Do tego na dzień dobry oleje filtry zderzak minimum 1000 zł
Osobiście sprawdziłbym auto i jak ok to brał za 9000/9500PLN :)
Dokładniej sprawdziłbym również całą dokumentację, aby nie było problemów przy rejestracji.
Nie no wiadome,lepiej kupić dojechanego kondona z navi niż na prawdę ładny samochód bez niej. Ale masz myślenie :suicide:
Jeśli patrzysz już tak za wyposażeniem to ja bym np jej nie kupił bo nie ma podgrzewanych siedzeń.Uważam że jest to większy minus niż brak navi
Co do koloru wnętrza to popatrz jeszcze raz na to dojechane jasne wnętrze i wypowiedz się raz jeszcze.... hehe
Blisko 1100 wyświetleń i ta "straszna okazja" nie może się sprzedać. Zgadzam się z Piotrkiem,nawet by mi się jej nie chciało jechać oglądać
Ogólnie to nie okres na sprzedawanie aut... E46 z pierwszego linku nie jest zła ale takie przeróbki na stożek działają na mnie odpychająco i to MOCNO .. 330i na Tak ale multifunkcja do dołożenia na 100% to jest to czego akurat w moim aucie nie może brakować ! ;)
Witam,
A może ktoś coś więcej napisać o tej 330i?
Szukam 740 w manualu ale to graniczy z cudem i może tak by E46 330i (aktualnie E46 M47)