Orientuje się ktoś może, czy montaż/dołożenie nightvision w e65 jest możliwe?
Wersja do druku
Orientuje się ktoś może, czy montaż/dołożenie nightvision w e65 jest możliwe?
jasne ze tak
wszysko mozna dolozyc
troche to bedzie kosztowne
http://allegro.pl/listing.php/search...ght+vision+bmw
plus kodowanie i pewnie jakieś pierdółki w stylu włącznik ...kable...
...a czy do przedliftowego też można zamontować ?
napewno zabawy z tym co niemiara
kamera
kable
modul
wlacznik
kratka plus uchwyt
kodowanie
i moze cos jeszcze znajac zycie wyjdzie w praniu
mysle ze cala zabawa kolo 3tys wyjdzie
a przed czy po lift to niema roznicy w nightvision
trzeba by zapytac WDS o pomoc
Kogoś ogarniętego do kodowania potrzeba wg mnie do tego. Sporo opcji tam jest typu zoom jasność itp. Ale rzecz dobra (często używam).
Ok dzięki za info jutro wybadam koszta w serwisie potrzebnych części:)
co do kodowania to najprostsza akurat sprawa
3 min roboty
serwis??oszalales
uzywka sama kamera na alledrogo to koszt okolo 2tys
"w serwisie potrzebnych części".
wydaje mi się, że czarny745d miał na myśli miejsce gdzie kupuje a nie serwis BMW :)
to cos nowego :)
ja powiem ze rzeczywistosc jest taka jak w tym linku ponizej - czyli opcje sa do niczego i caly ten system w e65 jest do d... i bezuzyteczny.
http://7er.pl/showthread.php/17917-N...ighlight=night
http://www.youtube.com/watch?v=-3uaTyNWcBI fajny bajer..
Bmw nie pisz nieprawdy. Moje problemy z nightvision wynikaly z tego ze ktos mi uderzyl w kamere i byla wygieta w dol! Napisalem to potem w osobnym temacie. Nie bylo nic widac bo kamera lapala tylko asfalt!
Jesli nie widziales na oczy poprawnie dzialajacej kamery nv to nie wprowadzaj czarnefo745d w blad!
Po podgięciu jej do pionu działa jak trzeba.
...rozumię że wsio dziła i mogę sobie montować? :smile:
U mnie działa w 100% sprawnie.
W tamtym temacie co opisywalem problem to nie widziałem na kamerze dosłownie nic. Wg użytkownika bmw tak właśnie działa ten system..
A wg mnie po kilku latach użytkowania, jest to dodatek warty zachodu i pieniędzy.
Jedyne czego mi brakuje to automatycznego rozpoznawania pieszych - w F01 już to wprowadzili.
o co chodzi z tym automatycznym rozpoznawaniem? Trza sobie samemu szukać ?:D
Roobs wszystko widać na filmiku który zapodałem wcześniej...
Chodzi o to, że w F01 komputer sam poznaje że ktoś idzie i ostrzega cię żebyś uważał na tego pieszego. A w E65 musisz sam zerkać na monitorze.
łokejjjj :)
euro_tuned a o co chodzi z "Kurven-Modus", jakiś tryb zakrętowy czy jak to rozumieć? :D
Łapie trochę szerzej w zakrętach, z tym że światła muszą być włączone na "auto". Opcja raczej mało efektywna wg mnie.
W sprawie montażu nightvision dzwoniłem do ASO BMW tam powiedzieli mi że do e65(2001) nie ma takiej opcji tak samo jak montaż lodówki gdzie w chwili obecnej jest rękaw na narty a naj bardziej mnie wkurzyło że nie da rady podłączyć wejścia jack do odtwarzania muzyki z telefonu:(:(:(
Pewnie nie chce im się w to bawić...
Mi tez w ASO powiedzieli że nie da sie przerobić świateł na dzienne i co ? i greg przyjechał i greg zrobił :) Cudotwórca :)
ASO , raz byłem i już więcej tam mnie nie widzieli , ogólnie nie umieli zrobić nic z tego co chciałem ;).