Mam pytanie do posiadaczy i jednej i drugiej czy wentylowana jest słabsza i bardziej podatna na zadrapania lub inne uszkodzenia od licowej?.Osobiście odnoszę wrażenie że licowa jest trwalsza ,a może to kwestia pielęgnacji ? Proszę o opinię
Wersja do druku
Mam pytanie do posiadaczy i jednej i drugiej czy wentylowana jest słabsza i bardziej podatna na zadrapania lub inne uszkodzenia od licowej?.Osobiście odnoszę wrażenie że licowa jest trwalsza ,a może to kwestia pielęgnacji ? Proszę o opinię
mam wentylowana i wg mnie jest mniej nastawiona na zadrapania i uszkodzenia od licowej no i wentylacja w lecie jest mega przydatna opcja zdecydowanie polecam
Mi sie wydaje ze jednak to kwestia pielegnacji i dbania a skore.
z tego co wiem:
club leder jest delikatny, a "leder Nasca" bardziej solidny i razem z mozliwoscia wentylacij
Ja mam skórę wentylowaną, autko ma blisko 275 tys. przebiegu i nie wiem jakim cudem ale fotele są jak nowe. Poprzedni właściciel musiał mocno dbać.
Stan skór jak i całego środka w dużej mierze zalezy od tego jak ktoś jeździł i kto jeździł, bo zarówno skóry jak i cała reszta jest o wiele bardziej zużyta gdy np. ponad 100kg facet jeździł tylko na krótkich dystansach i zanim pokonał 1000km to 40 czy 50 razy mógł wsiadać, wysiadać i dotykać klamki, rączki i wszytskiego innego, a z kolei w drugim egzamplarzu 50kg kobieta wsiadła raz i przejechała 1000km podczas dwóch tras bez przystanków
Kurde dobrze, że mnie oświeciłeś ;).
Rozumiem, ze rozmawiacie o elektrycznie ventylowanej skorze!? Jezeli tak, to mam pytanie: da sie e65 z 2003r doposazyc w takie fotele? Rozumiem, ze procz fotela trzeba byloby dolozyc guziki i jakos to zaprogramowac!? Jest to wykonalne? Duzo z tym zabawy? Pozdrawiam
Najtrudniej to kupic odpowiednie fotele ja poluje na fotele do mnie i niestety . A wogole sa fotele z wysuwanym podudziem wentylowane i z masazem ?
oczywiscie ze sa bo takie mam
A nowe ile moga kosztowac? To kwestia kilku tysi, czy raczej kilkudziesieciu?
ADASIO a jaki masz kolor moze by do mojej podpasowaly :)
Czarnej to ja nawet bym nie chcial :) Narazie pozostane przy swoich fikolkach . Moze kiedys , a narazie marzne w dupsko .
Doposażyc można zawsze. Ważne zeby kupoić je z modułami i zamontowac przyciski na podłokietniku. Jeżeli masz komforty ale bez masazu i wentylacji to po samej zmianie na inne fotele bedxie wszystko działało tylko wywalac bedzie błąd foteli w komputerze głównym.
Trzeba dołózyc NCS-em wyposażenie i cieszyc się dodatkowym sterowaniem siły grzania z monitora.
Jakubowi chodziło o opcję regulacji grzania z poziomu Idriv'a a nie samej funkcji grzania.
W Idriv regulacja temperatury z mozliwością wygaszenia całkowicie oparcia lub siedziska. Niestety dla tylnych kanap tego nie zauważyłem.
A pytanie nastepujace jakim cudem czy tak musi byc fotele konforty przod tyl narmalna kanapa
przod ma grzanie masaze wentylacje
tyl ma grzanie (skore wentylowana) brak przyciska do wentylacji czy tak musi byc jesli tak gdzie sie zalacza o co kaman ?
MOD EDIT:
Prosiłem wielokrotnie o poprawne pisanie. Wrócisz za tydzień to może zaczniesz pisać poprawnie.
Jeśli z przodu masz fotele wentylowane czyli z dziurkami to z tyłu też masz skórę z dziurkami bez względu na to czy kanapa jest wentylowana czy nie.
Tak było na 100% Jezeli klient zażyczył sobie mieć przednie fotele wentylowane to nie musiał wybierać również tylnej kanapy wentylowanej.
Żeby tylna kanap była wentylowana mus być regulowana elektrycznie i składać się z 6 części. Zwykła kanap składa się z 4 chociaż ma perforację i grzanie.
Jest to całkiem normalna rzecz że tylna kanapa ma tylko grzanie i elektryczne zagłówki chociaż ma perforację ;)
Jest tak jak piszecie. Myslalem ze chodzi o to ze z tylu jest nie perforowana kanapa. ;)