Witam.
Chciałbym we własnym zakresie założyć odcięcie rozrusznika w celu zabezpieczenia samochodu przed kradzieżą. Jak to zrobić najprościej?
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Witam.
Chciałbym we własnym zakresie założyć odcięcie rozrusznika w celu zabezpieczenia samochodu przed kradzieżą. Jak to zrobić najprościej?
Pozdrawiam.
Wiadomość wysłałem na PW, aby nie ułatwiać osobom postronnym. :)
AdamBMW podeślesz mi tez na PW info.W 3 miałem ale gość mi wstawiał,a w 7er wolałbym sam.Pozdr
Wysłałem ci dokładnie to samo, akurat masz V8.Cytat:
Zamieszczone przez phdream
A do nie V8 też jest może jakaś ciekawa możliwość? :)
W kazdym jest tak samo :) nie ma roznicy jaki motor :D
ja tam mam swój patent...i nie jeden spec łapnął zdziwko...wszystko gra chodzi..a kurde nie pali:))
easy
najlepiej jest poprowadzic kabelek od cewki w fotel, blisko "kochones" wtedy niech odpala ;)
chlopaki poproszę taką instrukcjię bo moja loszka pod blokiem fajter34@vp.pl z gory dzięki i pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
poza tobą wiele osób ma tak zrobione
Czy nowy też może prosić info na PW jak zmontować odcięcie :)
zadaj pytanie , dam odpowiedz moze byc na pw
no chyba ze chcesz publicznie :)
Zadałem już pytanie. Czy macie jakiś patent na własne odcięcie zapłonu lub rozrusznika ;)
też bym prosił na pw mam 730d
pozdrawiam :cool:
koledzy bylemostatnio na kompie i dowiedzialem sie ze nie mam immo bilaiser i tak mysle jakieś zabezpiecze. slyszalem ze dobrze jest odpalic i wyciagac bezpieczniki , patrzec przy ktorych gasnie, znalezc kilka i zrobic wylacznik. skoro macie cis sprawdzonego to tez prosze na email jak mozna
Takie zabezpieczenia typu wyjac bezpiecznik robilo sie w aucie typu Fiat Panda, a nie w aucie gdzie sterowniki komunikuja sie i auto sie usypia...
Napisz maila do AdamBMW to pewnie Ci odpisze. Sadze ze dogadacie sie ;)
Koledzy ja mam patent : a mianowicie wyciągam z auta kierownice i biorę ją pod pache Mało który złodziej ma przy sobie kierownice od E38, żeby mógł odjechać ! HE HE :hah: :roll: :hihi: To żart, ale tak na poważnie jak sie uwezmą na Twoje auto to żaden patent nie pomoże tylko opóźni ich odjazd !
wiesz co najlepsze trafiles bo on wlasnie pandą jezdzi ;D ale mniejsz z tym no cos rzeba wykombinowac
Panowie jaja sobie robicie?? :D Przeciez takie "zabezpieczenie" ;D ominie nawet dziecko jedym drucikiem...Cytat:
Zamieszczone przez Krystian
Wymyslcie cos konkretnego... ;)
Fakt faktem jak ja maja zabrac to przyjedzie laweta poleja oleju pod koła i jej nie ma ale to dopiero za 2 razem tak zrobią dlatego lepiej miec odciecie zeby sobie na początek nie dali rady. Ja montuje takie sprytne urzadzenie które sie nazywa multiblok mozna je uruchomic np przed dotkniecie palcem jakiegos metalowego elementu w aucie juz jak zastosujesz selenoid mozesz np uruchomic przejezdzajac magnesem obok miejsca w ktorym sie znajduje. Jak odetniesz rozrusznik to zapala auto spod niego glupim srubokretem pompe paliwa mozna odpalic pod tylna kanapa. Możesz np odciac wtryski poniewaz zasilane sa jednym kablem i wtedy ciezej jest to ominac jak nie wiadomo gdzie szukac. Jak chcesz sie tym zajac moge przesłac schematy do e38.
Ooo wkoncu ktos konkretnie pisze ;) 100żu masz 110% racji!!Cytat:
Zamieszczone przez 100żu
Odcinki rozrusznika gdzie kleme + masz extra pod maska wyprowadzona mozna sobie wsadzic w ... gitare ;D
Witam.
Jako że wcześniej nie miałem czasu i warunków na zabawę z zabezpieczeniem, dopiero dzisiaj się za to zabrałem. Kupiłem multiblok, zapezbieczenie założę zgodnie ze wskazówkami AdamaBMW, jednak mam jeszcze jedno pytanie. Skąd najprościej wziąć plusa (remote), który pojawia się po przekręceniu kluczyka w stacyjce? Najlepiej, gdyby był w komorze na bezpieczniki i komputery silnika oraz skrzyni (pod maską po stronie pasażera). Czekam na cenne wskazówki.
Pozdrawiam.