http://otomoto.pl/bmw-735-ideal-czar...C26881117.html
ale bezwypadek w ogłoszeniu jak wół stoi a wątpię, żeby pasjonat tył wymieniał bo tak ....
Wersja do druku
http://otomoto.pl/bmw-735-ideal-czar...C26881117.html
ale bezwypadek w ogłoszeniu jak wół stoi a wątpię, żeby pasjonat tył wymieniał bo tak ....
a to tak trudno ogarnac lift tylu w E65?
hydrogen..? :D mocne!
to jest 750il w wersji krótkiej z silnikiem 3,6 :D
klapa tylko poliftowa więc to żaden ''dokladany lift''....koszt nieporównywalny do zrobienia małego lifta przodka ;)
podobnie jak w E38, lampy listwa i mamy lift a z przodem juz troche gorzej ;)
Niekoniecznie musi byc po dzwonie, moze ktos kupil klape na tył, bo takie polaczenie mu sie lepiej podobalo...
Może to ja mam tylko takie doświadczenia ale nie spotkałem się jeszcze, żeby wszelkie niezgadzające się poliftowe/przedliftowe elementy w autach były montowane gdyż właściciel miał taką fanaberię, zawsze był dzwon. Nie twierdzę, że dzwon skreśla auto, szczególnie, że nie musiało być mocno ale ja bym się skłaniał ku wypadkowości auta. W każdym razie przymiotnik bezwypadkowy mi tu jakoś śmierdzi :) Tak czy siak jechać oglądać jak komuś się podoba tylko oględziny zaczynać z tyłu :P
W kazdej e38 która mialem wymienialem lampy na krysztalki z tylu - zabieg dosc prosty, a wg mnie dosc mocno odswiezał tył auta....a zadna nie mialem najmniejszego dzwona ;)
Tylko że kupienie i wymienienie lamp za kilka stówek to znacznie wymaga mniej wkładu pracy, co za tym idzie pieniędzy oraz czasu. - Sam bym wymienił na sto procent lampy na FL gdybym miał E38 przed liftem, ale w E65 "od tak" nigdy bym nie zmieniał klapy, ale i tak jak wiemy sama klapa nie wystarczy bo lampy też trzeba wymienić (a jak ktoś tego nie zrobił to naprawdę musi wyglądać to katastrofalnie) bo przed list świeci inaczej a po lift inaczej (zresztą co ja komu tłumaczę :P) :)
P.S strasznie sobie cenie ludzi którzy mają np. 750iL/Li albo jeszcze lepiej 760Li/i i w żadnym stopniu się z tym nie afiszują, ten silnik nie mają dla lansu tylko dla siebie (chodzi o oznaczenie z tyłu o które zapewne proszą w salonie żeby nie było), a jak ktoś jeszcze nie dość że ma zwykłe 735i to jeszcze naklejki nie zdjął 750Li przy zakupie tej klapy.
A najgorzej to kiedy w ogóle mają diesla który klekocze na kilkaset metrów i widnieje napis np. M5 / 750i / S500 i tak dalej i tak dalej... :)
zgadza sie kultura pracy jest wysoka, w koncu to rzedowe 6 cylindrowki, najepiej wywazone silniki, ale nie ma opcji aby nie odroznic diesla od benzyny(lub lpg g:D), no chyba ze ktos jest kompletnym laikiem...
Arman - a jak ja mialem E34 535i i z tylu znaczek 518i, to co to oznacza wg Ciebie? :P
I jeszcze znaczek z e38 ;)
Panowie, moment, moment - co do tego klekotu to nie miałem na myśli silników BMW, bo np. 3.0d od BMW to chyba jedne z lepszych silników wysokoprężnych jakie spotkało motoryzacje - sam miałem 730d E38 i silnik był normalnie BOSKI, elastyczność, moment obrotowy oraz oczywiście kultura pracy na najwyższym poziomie. A to że "klekoczą" to była zwykła przenośnia bo przecież nie trudno odróżnić diesla od benzyny, a kiedy słyszymy tego diesla a z tyłu widzimy znaczek "mocnej benzyny" to nie wygląda fajnie.
BRABUS - jeśli tak miałeś przyjacielu to wielki szacunek ;)
Widziałem np. jak ktoś miał na M5 E39 napis na klapie : "516i :)" (dokładnie z uśmiechem tak jak napisałem) - to takie małe szczegóły a jednak świadczą o człowieku w jakimś stopniu ;) - dodam jeszcze to M5 było kiedyś na allegro.
Ja natomiast nie jestem z siebie dumny bo jak miałem : BMW 745i E65 to napis musiałem mieć, czyli wstyd się przyznać ale z tej strony to skromny nie umiałem być - ale każdy chyba z tego kiedyś wyrasta ;)
Do e65 są coraz tańsze graty i one same też . Jak ktoś pojedzie i sprawdzi dlaczego taka wersja powstała to niech opisze tu.
Narazie wróżenie z fusów dało 2 strony pisania głupot ....
Tak sobie ogladam to za graty na polift musze miec z 15 tys zl . Nie powiem ze sam bym takiej przekladli nie zrobil bo z checia bym zrobil ale dac 15 tys to przeciez polowa normlnego e65 . Lepiej sprzedac i kupic juz polift .
P.s e65 nawet w przed liftem nie mozna nazwac ze nadaje sie do muzeum .
Powodowalo to znaczne zainteresowanie mlodziezy w bolidach typu Civic ze stoshkiem i rura wielkosci rynny itd, po czym zostawali daleko w tyle i mysleli - o matko, ale to 518 jezdzi:D
Ty juz miales sie czym pochwalic, to i sie chwaliles ;)
Co do auta, to kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie, wiec czy to glupoty to bym nie powiedzial.
W e38 jest sporo tanszy lift - za 15k nigdy bym sie nie zdecydowal na polift E65, bo w dowodzie i tak bedzie to caly czas przedlift :P
320d klekocze
piszemy tu o 6 cylindrach ;)
E tam nie ma co się spinać ja miałem e 38 przed liftem i powoli zrobiłem po lifcie wynikało to z braku gotówki nie mogłem na raz wywalić i dołożyć aby kupić po lifcie i zaznaczam nie było żadnego dzwona teraz zamierzam dołożyć xenon tylko trzeba magika co samopoziomowanie ogarnie.
Taki kaprys ale został osiągnięty pewnie taniej było by kupić gotowca ale tu wszystko chodzi o czas i kase.
owszem, kultura pracy 4 cyl. diesli pozostawia wiele do zyczenia, czy to BMW czy to grupa VW. Nawet ta nieszczesna v6 od VW pracuje juz calkiem ladnie.
Co do lifta - jak najbardziej, a druga sprawa to sie wie co sie ma, a czesto jest tak ze to poliftowe przedlifty sa w lepszym stanie od oryginalnych poliftow...Szczegolnie jesli chodzi o blache niestety...
spoko, spoko, ja i tak uważam że 4 cylindry w bmw to porażka, no chyba że z drugiej strony silnika będą kolejne 4:D