Poszukuje e38 z motorem V8 i natrafiłem na takie ogłoszenie
http://moto.allegro.pl/bmw-e38-735-i2755300252.html
z tyłu jest naklejka stronki 7er. . zna któs z was to auto??????/
Wersja do druku
Poszukuje e38 z motorem V8 i natrafiłem na takie ogłoszenie
http://moto.allegro.pl/bmw-e38-735-i2755300252.html
z tyłu jest naklejka stronki 7er. . zna któs z was to auto??????/
jak dla mnie gradobicie, chlew i śmietnik
chlew to raczej widac ze brudne. nie wiem jak fotele bo nie ma zdjęć. pod maska zgadza sie dramat. ale z tym gradobiciem to nie wiem jak to wypatrzyłes bo fotki sa tak ciemne że nic prawie nie widać. Myślałem ze to auto jest kogoś z forum .......
opony to ma chyba od golfa
Może kiedyś było z forum ale w takim stanie jak jest teraz to wątpię żeby należało do kogoś z 'nas'.
właśnie cena jest dość niska i chyba wiadomo dlaczego. Co do kół to wygląda to co najmniej śmiesznie aż nie pasuja do tego auta. Powiem tyle- szukam V8 e38 już od 2-3 miesięcy i znalezienie wogóle przyzwoitego graniczy z cudem. Albo takie jak to , albo np. nie palący cylinder od 1 roku o czym gościa uświadomiłem( i oczywiście już nie odpalił ), albo igła i po oględzinach okazuje się ze dramat pomaskowany, albo panie wszystko igła można podpinać pod komputer i po podpieciu wywala milion błedów np. uwalona skrzynia czujniki i motor nierowno pracuje po skasowaniu adaptacji, albo po dzwonie. I tu w zasadzie nie ważna jest cena bo byłem oglądać już kilka sztuk w róznej rozpietości cenowej i wcale nie jest powiedziane że jak wysoka cena to auto igła. więc zacząłem rozglądać sie za czymś z niższej pólki cenowej żeby ewentualnie doprowadzić to do ładu i składu ale i to chyba się nie uda i pewno się skończy zakup V8 e38 na niczym bo już mnie szlak trafia i trzeba będzie albo latać e39 albo zmienić poszukiwania na A8 bo to też jest jakaś opcja. Zrobiłem 2 tys km w poszukiwaniu i nic
Rejestracja KNS, Jazowsko to jest jakieś 30 km od mnie. Ale ze zdjęć widzę, że to będzie niezły kapeć. Koła są faktycznie małe, coś urwana coś zrobione, czegoś brak, wyposażenie nie szałowe a cena powinna być co najmniej o piątkę niższa.
mam jutro dostać więcej zdjęć zrobionych w dzień a nie w nocy prawe. mam vin wiec sobie rozkodowałem i tragedii z tym wyposarzeniem nie ma -ale moglo by być wiecej. Brak PDC, rolety z tylu elektrycznej oraz foteli komfort to troche lipa za to jest podsufitka czarna, shadowline a zobaczymy jak jutro dostane fotki
Może niektórzy nie przykładają wagi do czystości komory silnika ale takiego syfu bym nie pokazał... Można próbować odratować to autko czemu nie ale troszkę pracy będzie już na pierwszy rzut oka widać. Co do małych oponek tu następny mistrz : http://moto.allegro.pl/bmw-e38-3-5-v8-i2758671423.html
szczerze mówiąc patrząc na te zdjęcia to bym nawet do gościa nie zadzwonił(szkoda na telefon)!
ludzie auto za 11 tys a wy sie spodziewacie ze bedzie jak z salonu . Ja rok temu za podobne pieniadze kupilem opla tigre z 97 . Za te pieniadze mam ideal ale nie 7 er co jest 5 klas wyzej w klasie auta .
tak jak napisałem wyżej. Znalezienie e38V8 zaczyna graniczyć z cudem. Oglądałem juz nawet auta za 25tys i też była mina więc chyba lepiej kupić za 11 i zrobic z niego auto. Wcale nie jest powiedziane że jak za auto zapłacisz 2x więcej niż np to to bedzie ono igła czy tez do jazdy. po rozmowie z wlascicielem ( on ma to auto 2 lata) dostałem wiecej zdjęc to powiem wam ze jak na 11 tys to i tak źle nie wygląda. auto miało na pewno jakś mała przygode z przodu bo nie ma zderzaka ze spryskiwaczami. do wymiany jest podobno wyswietlacz od radia i navi gdyz mu uwalilo regulator napiecia i poszedl wyswietlacz. miał napiecie ladowania 18V. co do wyposazenia to jest całkiem niezłe po rozkodowaniu. ciakawi mnie silnik ten 3.5 bo wolałbym 4.4 jak on sie spisuje. czy jest duża róznica miedzy nimi.
Numer podwozia WBAGF41090DK36316
Kod typu GF41
Typ 735I (EUR)
Typoszereg E E38 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M62
Pojemność skokowa 3.50
Moc 170
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)
Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)
Data prod. 1997-11-17
S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.
S316A AUTOMATISCHE HECKKLAPPENBETAETIGUNG Autom. uruchamianie tylnej klapy
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S339A SHADOW LINE Shadow-Line
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego
S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących
S457A KONTURSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel kontur. el. z pamięcią
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional
S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt
S780A M LM RAEDER PARALLELSPEICHE Obr. BMW, st. le. M spr. rów.
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa
S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki
S202A STEPTRONIC Steptronic
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera
S262A KOPFAIRBAG Czołowa poduszka pow. ITS
S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów
S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem
S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop
S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią
S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni
S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S602A BORDMONITOR MIT TV Monitor pokładowy z TV
Powiem ci tak, dobrze jest kupić, coś tanio i sobie zrobić wtedy wiesz co masz wymienione i wiesz, że masz z tym spokój. Jednak powiem ci, że to ma cienką granicę. Ja tak kupiłem rozbitka i od 2 lat nie mogę z nim dojść do ładu bo co chwila wychodzi coś nowego, poza tym włącza ci się funkcja pedanta i chcesz wszystko na tip top, samochód zaczyna cię wnerwiać i masz ochotę go spalić, bo co chwila, ci coś skrzypi, coś ci piska, co chwile coś naprawiasz, a auto stoi 90% czasu u mechnika, który wiecznie nie ma czasu, lub zbywa cię bo ma już dojść ciebie i twojego trupa.
Syndrom pedanta przeżywa wiele użytkowników seri 7 przez co mnożą się życiowe rozterki ;d Ale myślę że to normalne Seria 7 jest piękna i nie dziwi fakt że właściciele chcą by ich auta były jak nowe.
Ale granica rzeczywiście jest cieńka między dobrym samochodem za dobre pieniądze który potrzebuje wymiany widocznych rzeczy i na tym koniec są też auta niespodzianki które nigdy nie mają dość napraw i wtedy pożytku ani radości już nie ma z takiej fury :(