Witajcie.
Czym się różni zewnętrzna klamka przedliftowa od poliftowej ?
Przychodzi mi na myśl podświetlenie ...
pzdr
Wersja do druku
Witajcie.
Czym się różni zewnętrzna klamka przedliftowa od poliftowej ?
Przychodzi mi na myśl podświetlenie ...
pzdr
napewno chromem z zewnatrz
Adasio -
chrom nie ma nic do liftu czy przedliftu tylko do opcji comfort access.
przed liftem jest światłowód a po dioda
z tego co mi sie o uszy odbilo to jest calkiem inne mocowanie
zarowka w pre lift jest niby gdzies w srodku dzwi i swiatlo idzie tak jak w ringach
w polift jest dioda mocowana na klamce, to wiem napewno bo rozbieralem polifta z CA
No dokładnie, u mnie w przedlifcie jest taka czarna bańka, w której znajduje się żarówka z odbłyśnikiem. Identyczna, jak w ringach. Faktycznie jest ona umiejscowiona mniej więcej po środku drzwi, a światło podawane jest do klamki po światłowodzie. W sumie fajne roziwązanie, bo jest łatwy dostęp do żarówki.
Np w Audi A8 miałem białe ledy bezpośrednio w klamce, więc żeby je naprawić, trzeba było wymontować klamkę i ją rozebrać. W piątek wymienię te żarówki i dam znać czy fajnie to wygląda.
swiaca na bialo
pewnie mozna zrobic retrofita
musial bys tylko kupic 4 lampki zamontowac na klamce i pociagnac 2 kable od tej banki w dzwiach
jak chcesz pstrykne zdjecie to zobaczysz jak to wyglada
No chętnie Kolego, jeśli nie sprawi Ci to kłopotu,
jakie lampki masz na myśli ?
No i dziś miałem trochę czasu, więc zdjąłem boczek i zmieniłem żarówkę na led. Mimo, że nowa ma 8 ledów i świeci jasno, to jakoś nie chce dostatecznie podświetlić klamki. Ledwie widać nawet w ciemności. Żarówka oryginalna ma moc 10W, więc poszukam jeszcze ledów o takiej samej mocy i wtedy zobaczę.
prosze bardzo
http://i50.tinypic.com/1g0lj.jpg
part number 6937229
Bardzo Ci dziękuję, chyba nie obejdzie się bez wymiany klamek na poliftowe.
Niema sprawy
Ja Ci jestem wdzieczny za Softa
pozdr
No to super, że pomogłem. Dziś jeszcze zamieszczę zdjęcie tylnych drzwi odnośnie demontażu rolety.
Wtrącę się :).
Mam auto przed liftowe i w każdej klamce są po dwie diodki i świecą na biało nie żółto. To chyba kolor oświetlenia nie ma nic wspólnego z liftem czy przed liftem ;).
Wydaje mi się, że ma. W przedlifcie klamki oświetlają żarówki, a w polifcie diody
tak jak wczesniej w poscie pisalismy dioda byla w polifcie a zarowka w przed
masz przeciez zdjecie do porownania u gory
Może się na coś w końcu przydam.Do mojej EX E65 lift kupiłem klamkę przed liftem i majsterek przełożyl tylko podświetlanie,klamka się niczym nie różniła,wersja schadow.
No to ciekawe. Może się skuszę. Najpierw jednak musiałbym wyjąć klamkę i zobaczyć jak to wygląda. Przeraża mnie tylko konieczność ponownego rozkręcania drzwi...
nietrzeba nic rozkrecac zeby wyjac klamke
zobacz sobie w TIS jak sie ja wyciaga
musisz se zrobic taki haczyk
troche zabawy na poczatku jest z tym ale lepsze to niz rozkrecanie boczkow
jak dojdziesz do wprawy to w minute wyciagniesz klamke
Na pierwszy rzut oka instrukcja z TISu jest niezrozumiala ale dasz rade.
Haczyk wsadzasz w drzwi po sciagnieciu takiego plastikowego korka z boku drzwi.
no dokladnie ne poczatku bylo ciezko
przyda tez sie latarka nieduza
Jak to ? Klamkę można wyciągnąć od zewnątrz auta ?
no przeciez o tym piszemy
zawsze mozesz boczek sciagac jak wolisz :)
To fajnie, ale chyba i tak będę musiał ściągnąć boczek w celu pociągnięcia kabla do starej żarówki ...
... ło panie, taniej będzie kupić całe kompletne klamki, niż ten moduł oświetlenia ...
"modul oswietlenia" masz na mysli te cos co na zdjeciu zamiescilem?
Tak, to mam na myśli. Tak się to nazywa wg ET-ki Póki co, temat odpuszczam. Zabieram się za zawieszenie, bo coś się ostatnio rozklekotało, a mechanik twierdzi, że wszystko w porządku, he he