http://www.youtube.com/watch?v=vV93l...eature=related
kolejne serduszko przestało bić.. :(
Wersja do druku
http://www.youtube.com/watch?v=vV93l...eature=related
kolejne serduszko przestało bić.. :(
Przykre, że pacany mają radochę z psucia takiego silnika.
Najciekawsze jest to, że wypluła tłok, ale potem jeszcze trochę gumy spaliła i odjechała kawałek dalej :)
R.I.P e32 M30
Zaraz przypominają mi się chwile jak w moim acschnitzerze wał poszedł na spacer...
Finowie nie są specjalnie rozgarnięci.
Zdrowe m30 nie takie katorgi potrafi przejść,wystarczy zobaczyć jak są łojone driftowozy z m30 pod maską, po kilka godzin non stop,widocznie szalał na klepiącej panewce lub z zużytym sworzniem tłoka i korba wylazła przez blok.
Nie mam prawa jazdy, nigdy nie otwierałem nawet maski w aucie, a pojazdy oglądam jedynie na fotkach w internecie ale...
Panowie... to nie jest tłok tylko korba ze sworzniem i urwaną stopką... :D
A tak na poważnie:
Takie M30 które panowie tak spektakularnie popsuli, widziałem i podpisuję dwoma rękami - z urwaną dźwigienką zaworową wraca posłusznie do domu o własnych siłach z trasy kilkaset km. Widziałem to kilka lat temu, mam świadków, kolega też był w lekkim szoku :D
Jedynie ze słyszenia natomiast znam przypadek, że M30 z dziurą w tłoku dojechało nad morze, następnie grzecznie wróciło przez całą Polskę kolejne 1000 km i to z przyczepką.
Po tym co widzę na tym filmie, jak 735i które zostawiło korbę na asfalcie i nawet nie raczy zgasnąć, nie mam nawet cienia wątpliwości co prawdziwości tej opowieści.
Ale tłuki.Ale m30 to m30:DLegendy się potwierdzają - wiele wytrzyma ale takiego czegoś to ja jeszcze nie widziałem:smile:Co do dzwigienek to znajomy 4 dni śmigał e34 z uwaloną dzwigienką i nic złego się niestało heh
Te auta to auta a teraz sam plastik ... :( Dla tego jak ktos ma e32 e34 itd trzymac nie sprzedawac dbac i cieszyc sie jazda!!!
PS to samo tyczy sie W124 i W140 :)
No własnie przesłałem vramzesowi ten film i twierdze ze silniki m30 sa nie to zapierdzielenie wiem o tym doskonale po swoim :)