Od paru dni s³yszê dziwny odg³os. Jak w³±cze auto i mam na "P" wszystko cichutko jak tylko zmienie na "P" od razu tak jak by ciê¿ej chodzi³ .... co to mo¿e byæ ?
Tak po cichu stawiam na ten ³±cznik elastyczny podpory wa³u.
Wersja do druku
Od paru dni s³yszê dziwny odg³os. Jak w³±cze auto i mam na "P" wszystko cichutko jak tylko zmienie na "P" od razu tak jak by ciê¿ej chodzi³ .... co to mo¿e byæ ?
Tak po cichu stawiam na ten ³±cznik elastyczny podpory wa³u.
mi za to huczy (wyje) przy zmianie obrotów. i na postoju i na biegu. najbardziej na niskich obrotach 1-2 ty¶ obrotów. :-?
biore radio g³o¶niej i jade ale bardzo nie lubie jak co¶ mi wyje itd.
ja tak my¶le ¿e jakie¶ ³o¿ysko tylko gdzie ??? na postoju te¿ wyje . na skrzyni jak by ...
co to mo¿e byæ ???
Olejus ale jak wrzucasz bieg na D to slyszysz takie jak by warczenie ciche ? cos w tym stylu ?Cytat:
Zamieszczone przez olejus
w³asnie warczenia nie s³yszê. Mam tak na "P" jest normalnie , zmieniam na "D" oczywiscie hamulec i s³ysze jak by silnik by³ obci±zony (gdyby to prze³o¿yc na gaz to tak jak by z jednego spryskiwacza gazu by³o mniejsze ci¶nienie i robi siê taki ciê¿ki)
a to dziwne ... a wkoncu bawiles sie podmianka cewek ? moze przez to ...
I wogole takie zachowanie masz i na gazie i na benzynie czy nie ?
na gazie i na bajurze ale to nie jest tak mocno odczuwalne ale ja s³yszê wszystkie zmiany.
no domyslalm sie ja tez tak mam u siebie ...
Kurde dziwna sprawa trzeba by posluchac :mrgreen:
moze to konwerter..
za d³ugo nie mia³em problemów ---- standard ----
jaki konwerter ??
Jak odpala³em to te¿ mia³em dziwne dzwiêki ,ale na szczêscie zlokalizowa³em i to te blachy aluminiowe nad wydechami które siê na zaczepach "zdematerializowa³y ".. i trzeba nowe zakupiæ .... :-/
u mnie to na 100% nie blachy ---- to tak jak by przy wrzuceniu na "D" silnik dosta³ za ma³o powietrza.
jesli to konwerter to trzeba skrzynie zdjac..ale to sa tylko przypuszczenia..musisz to gdzies przebadac..
dzisiaj dok³adnie sprawdzi³em ten odg³os.
wrzucam na "D" (hamulec) s³ysze ten d¼wiêk lekko ruszê ju¿ d¼wiêku nie ma czyli tylko wtedy kiedy stojê na "D"
Pocz±tek koñca skrzyni ;-)Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Nie chcialem martwic olejusia ...Cytat:
Zamieszczone przez EVAN CORTEZ
To samo mialem na poczatku ale nie chcialem sie pierwszy wychylac
w poniedzia³ek jade do Stando ¿eby to sprawdzili ... niby usterka sprzêg³a
moze byc ale niekoniecznie...jaki masz przebieg?? napewno da sie to naprawic i niekoniecznie musi byc to cos groznego czytaj kosztownego..jak powiedzialem to moze byc konwerter .. lub jakas inna usteka..
zobacz w jakim stanie masz poduszki silnika i skrzyni