witam... co powiecie o przerobce przodu na wersje po fl ?? jakie koszta mniej wiecej.... ? co z blotnikami ?? trzeba zmieniac ?? czy mozna zmienic same lampy bez kierunkow ?? bo strasznie mi sie podobaja po fl... i do tego grill w chromie......
Wersja do druku
witam... co powiecie o przerobce przodu na wersje po fl ?? jakie koszta mniej wiecej.... ? co z blotnikami ?? trzeba zmieniac ?? czy mozna zmienic same lampy bez kierunkow ?? bo strasznie mi sie podobaja po fl... i do tego grill w chromie......
juz bylo...wystarczy troche poszukac
http://forum.7er.pl/zmiana-przednich...lift-vt299.htm
sa 2 wersje przerobki, poczytaj caly post.
Pozdr.
Zmieniac same lmapy bez blotnika i kierunkow i progow to .. Nie ebde sie wyrazac , albo robic calosc albo wogole ..
GTo tak jak bys robil swapa silnika na V12 5,4 i podlaczyl tylko 6 cylindrow bo strasznie CI sie podoba wielkosc motoru ;D
hehe dobre...... ale nie myl kur****stwa z konsternacja.....( bo podobnie brzmi.... ) hehe "ZART"
a tak na powaznie to chodzi mi raczej o zaoszczedzenie troszke.... ale masz racje.... jak sie bawic to sie bawic...... i lipnie by to wygladalo... powroce do tematu za iles tam... bo narazie fundusze na to nie wystarcza......
a jak by tak rozebrac lampy i przepolerowac te szkla w srodku ?? dalo by to cos ?? to moze odrazu bym sobie ringi założył....
a co powiecie o tym ??
http://allegro.pl/item403326368_lamp..._promocja.html
...nic dla mnie. oryginalne lampy musza byc. ja kupilem moje po facelifcie o niewiele drozej. tylko trzeba szukac.
Pozdr.
lipa nie ???
straszna :)
Lampy po lifcie to koszty 2tys to taki majatek ? sprzedasz swoje ori xenon przed liftem za 1000zl
i juz nie wielka dokladka ..
Na moja cene lamp nie patrz bo sprzedawalem noweczki :)
czasami zdarzaja sie po fl za dobre $$ szukaj lamp, potem pomysl nad blotnikami..i zbierz wszystko do kupy i juz..
albo zrob tak ze wnetrza lamp po lifcie a zewnatrz takie jak masz..widzialem to pare razy i naprawde ladnie ;)
Podam Ci na moim przykładzie koszt liftu.
Lampy z kierunkami 1500 - 900 za stare lampy =600 zł
Progi - ok 1000 zł w ASO - nówki
Przeróbka błotników + lakierowanie+montaż progów jakieś 900zł
wychodzi ok 2500zł ( o kurwwwww :D )
Ale progi możesz znaleść na allegro za jakieś 600-700zł kpl
ale zobacz jak auto wyglada..jak odmlodnialo.. poprostu bajka ;)
po zrobieniu lifta auto odmłodnieje o 5lat . Poważnie. Poza tym po lifcie jest o wiele ładniejsze :D
No i jeszcze ten czarne nerki i skórzana gałka ;D ;D ;D
wnetrza lamp po lifcie a z zewnatrz takie jak mam ?? tzn jak ?? w miejsce starych lamp wkladam te nowe z moim starym szklem czy jak ?? a ogladalem na allegro lampy po lifcie bez xenonu to moge przelozyc do nich moje xenony czy nie ?? czy musze kupic lampy przystosowane do xenonu...
Inne są lampy i musisz nowe kupić po FL-u .Kupujesz błotniki bo po FL-u (sa mniejsze kierunki ) i "pełne" progi bo nie mają mocowań na lewarek(co za tym idzie i lewarek :D ) i lampy z tyłu kryształki i cały lift .. ;D
7ka jak to jest bo nie kumam ... a tak napisales....i 2 moje pyt. - ogladalem na allegro lampy po lifcie bez xenonu to moge przelozyc do nich moje xenony czy nie ?? czy musze kupic lampy przystosowane do xenonu...
Sa bez soczewek wiec bedzie swiecic do du**
A chcac zalozyc soczewke musisz przerobic cale wnetrze typu chociażby odblysnik
Tak samo potem nie bedziesz miec w tych ebz xenonu samopoziomowania ?
Tak na marginesie to o ile pamiętam Sebek z rok temu opisywał ( z fotkami) jak przerobił przód na PF. Funkcja szukaj jest na górze :)
zastanawiam sie czy wymiana samych kloszy cos da...... ale najwiekszym problemem jest to ze te szkla w srodku sa zolte... i dziwnie duzo osob wmawia mi ze tak jest w oryginale..... w co nie wierze... ale nie wiem czy polerka cos da.......
Wyjmij wyczyść i zobaczysz efekt ... napewno będzie lepiej ..... :D
a no tak...obejrzyj film a dokladnie od 6:57 ;) http://www.youtube.com/watch?v=_qURON8ALvMCytat:
Zamieszczone przez tomek_mazury