Hej wszystkim
czy komuś już ukradli lub próbowali skraść e65?
Pytam, bo dziś rano zastałem moją basię bez wkładu zamka i totalnie otwartą
Wersja do druku
Hej wszystkim
czy komuś już ukradli lub próbowali skraść e65?
Pytam, bo dziś rano zastałem moją basię bez wkładu zamka i totalnie otwartą
Tylko się cieszyć że złodzieł był amatorem i nie podołał odpaleniu 7er.!
ile może kosztować wkład zamka (wraz z montażem i dostosowaniem)?
to chyba kompletna amatorszczyzna bo ponoć wszystko robi sie "drogą" elektroniczna:)
Mozliwe że jakiś złodziejaszek wyszedł po 15 latach i zabrał sie za robote :D:D:D
PS
Jak wymieniałem w E38 to nic nie trzeba było dostosowywać .
witam to tym razem miales farta bo trafiles na goscia ze srubokretem badz ze (sztosem)ogolnie otworzyc kazde auto zajmuje do 5 minut nawet sztosem,chyba ze masz na karte to jakies 2 minuty kompem,a ten zlodziej co chcial ci skubnac 7er to amator gdyz na e 65 potrzebny jest komp i sterownik a to juz koszt okolo 7 tys zl i palisz kazda fure...a jak on ci rozpieprzyl caly zamek to chlopak nie szedl po auto tylko po radio
NIE POWINNO SIĘ PODAWAĆ INFORMACJI PUBLICZNIE ZA POMOCĄ CZEGO I JAK ....To moje zdanie i niekoniecznie musze mieć rację.
Całe szczęście, że nie ukradł ci bydlak siódemki.. Możliwe, że ktoś spłoszył śmiecia.
Tak powinien wyglądać straszak na złodzieja,wyzwalany tylko przy próbie włamania,kradzieże spadłyby do zera:
http://www.youtube.com/watch?v=3qt5KJ4ILMY
a jak wlazl do zlacza to ktos go sploszyl na 100% bo jak mial zlacze juz na wierzchu to tylko podpiac kompa i w droge(a moze go zapomnial zabrac ze soba)(polak potrafi heheheh) tak czy siak masz farta i ostrzezenie ze ktos sie czai na twoje auto.to ze bedziesz wiedzial czym je otworzyc nie znaczy ze to zrobisz...
po 1 ktos musi ci wystrugac tego sztosa ktory w przypadko e 65 posluzy tylko do drzwi czyli 200 zl samo otworzenie drzwi komp do rozruchu to jakies 5000 i w gore zalezy od sprzetu,jednak nie kazdy otworzy samochod nawet majac "sprzet".znalem kiedys zawodowca co dobre sztosy lamal na golfach 2 hehehehh a znam goscia co a 6 srubokretem w 10 sec otworzy...
mnie kiedyś ZAWODOWIEC otworzył Chryslera z zatrzaśniętym rocznym dzieckiem w środku przy pomocy dwóch pincetek w ciągu 3 sekund (koszt 80 zł)
Patrzyłem mu na ręce i tak bym tak nie umiał
jak mogl ci zamek rozwalic? przeciez tam jest taki mechanozm co jak mocniej przekrecisz nieajac odpowiedniego kluczyka to caly bembenek bedzie sie obracal a drzwi nie otworzysz. prosty patent na glupi sróbokręt!
Nowy zamek razem z bębenkiem około 800 zamawianie w BMW czas oczekiwania 2 tygodnie
dorobienie bębenka 500 ale nie ma
albo go wyrwal albo mial wkretarke np boscha i wtedy to sobie miej zamki jakie chcesz dobre wiertlo i rozwiercasz wszystko malutka wkretarka boscha teraz sie miesci w kieszeni wiec to nie problem...a tak jak kolega wyzej pisal patrzyl gosciowi na rece widzial czym sie otwiera i jak sie otwiera,ale sam nie otworzy proste.Bo to sa lata praktyki...pamietajcie o tym nowe auto nowy zamek.....to i nowy patetnt zeby go otworzyc....tak bylo jest i bedzie bo jest z tego kasa i tyle...
ja też jestem za tym żeby nie pisać co, gdzie i czym bo to jak ''sranie w swoje gniazdo''....-przepraszam za określenie!;)
ludziska czytaja ( niekoniecznie forumowicze) i uczą się jak walić Wasze siedem7 :cool:
chcialbys...czy wy naprawde myslicie ze to jest takie proste????to nie maluch ze wkladasz 1 zl pomiedzy bezpieczniki lamiesz blokade i jedziesz...niejedn wziolby taki przyzad w rece i by niewiedzial wogole co to jest...wiec watpie ze z neta sie nauczysz skroic komus fure,pozatym musisz miec fundusze na inwestycje,wiec albo robi to jakas grupa,lub koles siedzacy w tym od lat wiec to raczej on ciebie moze nauczyc,a nie ty jego i to jeszcze przez neta
dokładnie jest tak jak piszesz ale na czymś trzeba się uczyć i nie chciał bym aby to było moje auto tak jak było może w przypadku autora tematu..
Niech moderatorzy usuwają te posty bo przecież nie da się czytać jak ludzie tutaj piszą jak ukraść E65, dramat.
forumowicz otrzymał konkretne info co zrobić co do samego wkładu, natomiast wystarczy zamontować dodatkowe zabezpieczenie. Jesli to nie pomoze to niestety...
Miłosierne prawo zabrania razić 'zawodowców' prądem, gazem itd. po otworzeniu przez nich samochodu, te elementy tnące co bylo montowane dla 'zawodowców' i odpalane z siedzenia by uprzyjemnic im odjazd skradzionym samochodem też opisano jako nielegalne...pozostaje ubezpieczenie....'zawodowiec' moze wszystko, nawet dziecko moze zawodowcowi wypaść ze 'śliskiego' kocyka jakos niefortunnie i wszystko w porządku...
podsumowanie szkód
wkładka zamka
zamek porysowany
porysowane drzwi kierowcy oraz tylne lewe
na razie nic więcej nie widzę - jutro oględziny ubezpieczyciela
hehe nie to nie ja...ja mieszkam w holandi... zreszta kto umie ten umie i tyle...radze wykupic dobre ubezpieczenie i dobra brame garazowa do garazu,pamietaj o alarmie badz staraj sie stawiac pod monitoringiem autko:-)moze odstraszy ich to...zreszta w duzych miastach te auta gina na potenge a policja jak zwykle bezradna heheheh...albo sprobuj sobie zainstalowac mala kamerke na podczerwien sterowana z twojego kompa...a inny oatent mialem tak w e 30 odlaczaj kable z aku:-)
Polecam nadajnik GPS...
Autko można zabezpieczyć jeszcze hamulcami, niedaleko mnie gość ma warsztat i montuje blokady na hamulce, po zapięciu blokady wciska się hamulec i auto dęba stoi. Jest tego jeden minus, jakiś Jeep 6.2L ledwo jechał na zapiętej blokadzie no ale niestety jechał, w mieście ktoś się może by zainteresował gdyby złodziej w nocy jechał na czerwonych tarczach hamulcowych a już na pewno niebiescy ale jak jest niedaleko las to na lawetę wciągną i po aucie. Mimo wszystko warto bo to jedynie 800zł z montażem. Dodatkowo wsadził bym gdzieś do auta telefon na Androidzie z wykupionym pakietem internetowym za 20zł miesięcznie żeby pokazywało mi na Google Maps dokładną lokalizację auta
A tak to wygląda:
Załącznik 4804Załącznik 4805
dlubal dlubal az wydlubal,a masz ten bembenek od zamka???czy zniknal???
bębenek wsiąkł
jeśli bębenek wsiąkł to czy przypadkiem nie pójdzie dorobić wg. niego klucza??? Zresztą pewnie podczas tej operacji tak go sfatygował że pewnie nie...
nie nie juz nie dorobisz...ale widze tez ze sporo podrapal wokol klamki wiec moze narzedzie mu utknelo w bebenku stad jego brak