Dzis calkiem przypadkowo podlaczylem swoje e65 pod czytnik kodow obd2 i wyskoczyly mi dwa bledy P0741 i P0491 . Szukalem w internecie i nie znalazlem dokladnego opisu tych bledow . Moze ktos z forumowiczow ma wieksza wiedze na ten temat .
Wersja do druku
Dzis calkiem przypadkowo podlaczylem swoje e65 pod czytnik kodow obd2 i wyskoczyly mi dwa bledy P0741 i P0491 . Szukalem w internecie i nie znalazlem dokladnego opisu tych bledow . Moze ktos z forumowiczow ma wieksza wiedze na ten temat .
Z tego co wyczytalem to cos ze skrzynia biegow . No i cos sie dzieje bo zaczela mi tak zbijac na luz z lekkim szarpnieciem przy dojezdzaniu do swiatel . Mial ktos z was juz podobny problem ?
twarde zbijanie biegów?? mam tak tylko że nie mam błędów. Sam błąd w Twoim przypadku oznacza chyba ślizganie sprzęgła hydrokinetycznego ...??
Albo za maly poziom oleju w asb ... Jutro podlacze jeszcze raz zobacze czy powraca ten blad
Dzis podlaczylem jeszcze raz skaner obd i blad znow jest . Ciekawe czy wymiana oleju poprawila by cos ?
Z tego co widze to wcale taki nie maly 850zl za olej i filtr to kupa kasy.
Bije sie z myslami czy tylko zobaczyc poziom i ewentualnie dolac czy zamawiac zestaw do wymiany oleju . Ja mam dopiero najechane 180 tys ...
To powinno to auto mieć wymieniony ten olej już drugi raz. Zresztą przeszukaj forum bo temat był maglowany i jeżeli chodzi o jakieś tam szarpnięcia przy zmianach biegów to wymiana oleju często pomagała ale oczywiście kontrola stanu tego oleju jest jak najbardziej wskazana.
olej i filtr juz zamowiony . narazie auto stoi bo nie chce zeby cos tam sie zniszczylo.
Zestaw wczoraj wyslany, dzis bedzie u odbiorcy :smile:
I jak po wymianie oleju , filtra poprawiło się coś??
Ciagle czekam na olej :) moze bede mial w przyszlym tygodniu . Chodzi o to ze moj brat jest w polsce i mial mi przywiesc do szwecji ale mu sie urlop przeciaga . I tak czekam i czekam . Jak tylko wymienie , a wymienie zaraz jak dostane to zaraz dam znac jak dziala skrzynia .
P.S dzis mialem okazje sie przejechac kilka kilometrow stoim 7 i tak mocno nie szarpala . Mozna powiedziec ze wogole dopiero pozniej jak juz byla goraca to takie delikatne sarpniecie . Wogole zwrocielem uwage ze ona sarpie przy mniejszych obrotach czym wieksze obroty tym plynniej zmienia .
Aha . Dostawa od Sebka blyskawiczna !!!