Dziś widziałem w X5 świecące ringi zamiast świateł dziennych.
Jest to możliwe w E65?
Jeżeli tak to jak to zrobić? Jeżeli nie to dlaczego i czy to można jakoś obejść?
Wersja do druku
Dziś widziałem w X5 świecące ringi zamiast świateł dziennych.
Jest to możliwe w E65?
Jeżeli tak to jak to zrobić? Jeżeli nie to dlaczego i czy to można jakoś obejść?
Rozwiń swoje pytanie, chodzi Ci o te tak mocno świecące ringi na biało-lekko/fioletowo w nowych 2011-2012 BMW?
Nie, chodziło mi normalne ringi - tak się mi wydawało że to normalne ringi
Widziałem też na 5
nie wiem czy to są normalne czy jakieś inne
Zapewne chodziło mu właśnie o te :D
Witam.
Chyba nie da się takiego efektu uzyskać. Zresztą temat był przerabiany to podrzucam. http://7er.pl/showthread.php/21965-Zolte-ringi
nie da sie w e65 uzyskac efektu z x5 inna technologia
Zostaje opcja przekodowania długich albo dołożenie listw LED ;). W Niemczech widziałem już e65/66 z listwami bleee
No faktycznie pomysł z listwami do kitu. Ja mam zakodowane długie na dzienne, ale nie używam :-)
To chyba na postojowych się załącza ... A jak chcesz normalne to dajesz na światła normalne chyba że się mylę ;)?
Właśnie u mnie jest to jakoś skopsane, bo:
"dzienne" świecą się w pozycji "0" i "postój" (przy włączonym zapłonie) - dlatego jak silnik pracuje, to w nocy nie mogę stać na postojowych, bo cały czas świecą "dzienne"
mijania świecą w pozycji "auto" i w pozycji "mijania"
więc nie tak, jak powinny...
może mam uszkodzony czujnik zmierzchu, ale nie ma błędów ...
No właśnie tak jak Sebek pisze...włącza się od razu jak kluczyk będzie...i dla mnie lipa bo nie można jeżdzić bez świateł (żony w nocy nie pośledzę :faint: )
Widocznie jest dużo opcji żeby to poustawiać . Prawidłowo faktycznie jest jak Sebek pisze ale jeśli ktoś wcześniej skopał robote to może być jak u Jaro
Bezi, słyszałem że jak chcesz wiedzieć gdzie jest "twoja' żona to do Olejusa cza dzwonic :D:D:D
Więc po co śledzić :lol:
Odnosnie ringow jako dzienne to kiedys mialem taki pomysl zeby wsadzic zarowki xenonowe zamiast zwyklych lub led do ringow :D
Np w usa tak sie bawia chłopaki
Bo to jest cokół żarówki H8 na ringu.
Mozna pokombinować.Tylko u mnie do kombinacji musze zdeżak ściagać i mi się nie chce.W e60 łatwieszy dostep chyba jest.
Zobaczcie
http://img571.imageshack.us/img571/5500/xenonringi.jpg
By yendrek at 2012-07-31
http://img269.imageshack.us/img269/3016/xenonringi2.jpg
By yendrek at 2012-07-31
http://img560.imageshack.us/img560/2760/xenonringi1.jpg
By yendrek at 2012-07-31
Tylko pytanie czy się z czasem nie stopi coś od temp.??
zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak zdeżak
ojejku jejku ale straszne no...
Poza tym nic nie wnosisz do tematu to po co sie wtracasz Adasio czy ja ci mowie co ty masz robić ? wez wyluzuj chłopie bo życia na pierdoły szkoda...
Mysle ze sie nie stopi bo chłopaki w stanach od dłuższego czasu uzywaja tego rozwiazania, no i xenon slabo grzeje.
dobry pomysł yendrek ale ciekawe czy nie będzie elektronika coś szaleć
wnosze panie kolego kulture i znajomość języka polskiego, ale skoro dla Ciebie to nic, no to nie mam pytań
Ja bym zrobił niezależny system od elektroniki.
Widziałem gdzies takie układy elektroniczne co same włączały swiatła dzienne-nie wiem czy by to zdało egzamin w naszych betkach bo działa to tak że wykrywa ładownie akumulatora(silnik włączony) i światła dzienne.
Natomiast po włączeniu świateł mijania wykrywa spadek napięcia i wyłącza dzienne.
Natomiast zamiast świateł pozycyjnych trzeba by było jakieś ledy wkomponować żeby dzienne po zmroku nie oślepiały.
No chyba żeby nie oślepiały te dzienne.
Adasio wnosi i to bardzo dużo, ortografia to podstawa..
Pisząc zdeżak tylko upewniasz w swoim przekonaniu tych którzy twierdzą, że BMW jeżdżą dresy..
Dres to było uogólnienie ilorazu inteligencji, ale nieistotne, skupmy się na temacie.
W dresie du.a szczypie jak się siedzi na skórzanych fotelach :D dżinsy leprze :p
Dedukcja:
Czyli tak zwani "dresiarze tylko auta bez skóry czyli e65 odpada :D"
Były przecież E65 nie w skórze..
Ostatnio na allegro taką widziałem, zarazem był to pierwszy i jak narazie ostatni raz jak widziałem e65 bez skóry :)
http://img826.imageshack.us/img826/2325/c253772098.jpg
PANOWIE - temat jest o ringach a nie o siedzeniach w welurze w e65!!!
Niewiedza jednego usera nie powinna powodować robienia OT w tym temacie
szczerze nie widziałem...
gdzieś już była debata na temat wnetrza e65 i ktoś znalazł zdjęcie jednej bez skóry.
taką znalezc ciezko bardzo.
zreszta tylko OT sie z tego robi
jak cie razi moja gramatyka czy ortografia to nieczytaj.
nikogo nie zmuszam
napiszcie cos konstruktywnego w sprawie ringow lepiej
O wlasnie tez ta widzilem z allegro.jedyna
pozatym jakos ja najwiecej pisze w temacie pomyslow jak to zrobic
Adosio zejdz ze mnie czep sie kogos innego,wiedze mam calkiem spora to o skórze tak dla żartów napisałem.
Witam wszystkich
rozwiązałem problem ( może inaczej niż się mi widziało)
Po prostu mi przez kompa włączyli światła długie na 30% mocy i świecą jako dzienne, zobaczymy do pierwszej kontroli :D
prebek nie masz co się bać ,wielu już tak jeżdzi i jest ok :)
ja mam zalozone listwy led:D,co jak co wies, ale robote robią:D
auto jest b.widoczne na drodze.
ale do rzeczy, ostatnio w sieci widzialem zarowki, h7 led canbus, wiec jak by je zlozyl i zaprogramowal na dzienne to bylby taka jasna poświata jak w ksenonie, czyli wyglądalo by to fajnie,anie tak lipnie żółtawo.
problem w tym ze to sa drogowe chyba na 70 procent, i ciekawe czy te 70procent mocy zapali ta zarowke led, moze ktos wie bo nie chce tracić na marne 2x60pln,
ale pomysl chyba ok?
Ja sprawdzałem tezarówki LED. Mam zakodowane światła drogowe na niepełną moc i LED'y świecą. Mam tylko niestety żarówki, które powodują błąd komputera, więc nie wkładałem na stałe. Posiadają ponad 100 ledów smd. Przy kupnie trzeba dokładnie zmierzyć "suwakiem" otwór w lampie, bo te moje ledwo się mieszczą. Trzeba wybrać naprawdę mocne, żeby fajnie wyglądało. Ale świecą.
A ja kompletnie nie rozumiem w czym problem ? A nie mozecie wstawic sobie w ringi ledow 10 w . Ostatnio widzialem e65 z takimi markerami i myslalem ze mi oczy wypali w dzien . Wogole nie ma roznicy miedzy innymi ledami . Zakodowac to tak zeby w trybie auto zapalaly sie ledy od razu a wylaczaly po wlaczeniu swiatel mijania.
Fajnie byłoby, ale u nas raczej takiego efektu nie uzyskamy. Musielibyśmy wymienić ringi na takie, które są oświetlane z dwóch stron. Takie, jak np w E60.
W e60 sa identyczne ringi jak w e65. Efekt po zalozeniu 10w led wystarczajacy nq swiatla dzienne.