Witam !!! jestem tu nowy a oto moje nowe 7er... swiezo z niemca.... a ze nie jestem milionerem to narazie nie koncentrowałem sie na wygladzie....a zamontowałem sekwencje BRC... teraz przyjdzie czas na szybki, alu, i mysle cos zrobic z przodem......
Wersja do druku
Witam !!! jestem tu nowy a oto moje nowe 7er... swiezo z niemca.... a ze nie jestem milionerem to narazie nie koncentrowałem sie na wygladzie....a zamontowałem sekwencje BRC... teraz przyjdzie czas na szybki, alu, i mysle cos zrobic z przodem......
Witamy, witamy :)
Auto ładnie się prezentuje - ale zapodaj trochę wiecej fot + info co tam ciekawego masz na pokładzie.
witamy ... a tył auta importowales z USA ?? :D
Dokładnie, do tej pory, auto prezentuje się bardzo ładnie!Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Aha, jeszcze masz + za psa :) Sam mam Amstaffa, i wiem, jakie to kochane zwierze :)
Tak pozatym, witam serdecznie!
no wiec tak....ona jest z niemca..... taka juz sie trafila z ta klapa... nie wiem czemu.... moze amerykaniec... moze ktos sam sobie zmienil a a amerykanskie blachy zalozylem jak skaczyly mi sie celne.... zanim nie zarejestrowalem.... od taka pamiatka z USA....
a na pokładzie..... xenon, full elektryka, piekna czarna skora, klima, co tam jeszcze??? hmm nie pamietam.....
Narazie wstawiłem sekwencje BRC, zmieniłem drazek srodkowy, olej i filtry oraz klocki teraz bede brał sie za wyglad..... co sadzicie......??
plusy:
- perfekcyjny srodek
-bardzo dobry stan
-silnik bajeczka
-ładny tył auta, malo sptykana tylnia klapa, lampy clear
minusy:
-koła, koła i jeszcze raz koła
-brak czarnych szyb (zajme sie tym na dniach)
- przednie lampy mi sie nie podobaja (wygladaja na stare) i teraz pytanie. Zmieniac je na nowe?? te sa H7 w orginalnym ksenonie, widzialem ładne cleary ale H1 bez xenonu. wywalic lampy z xenonem zeby wstawic bez xenonu ?? cos mi tu nie podchodzi a ceny clearow z xenonem to jakas paranoja po 3 klocki. chyba ze bym wstawił HID'y ale jakos nie jestem do nich przekonany.... mialem w e36 i po miesiacu przekaznik wysiadl...... a i do clearow chromowany grill by pasowal.....
siemaneczko :)
Siemanko, a może byś tak napisał z którego roku jest autko i jaki ma silnik...? ;)
Bo chyba zapomniałeś... ;)
Witam :D
rocznik..... hmmmm.... 94/95 ale nie to sie liczy....lecz stan.... chociaz z kolei troszke ubolewam nad tym jak patrze np na popekane uszczelki naokolo srebnej listwy na drzwiach i szlak mnie trafia ze nie mozna wymienic samej uszczelki lecz cała chromowa listwe za 300 ileś no ale co tam.... a co do silnika to jest w opise.... ot takie 3.0 V8 szkoda ze nie 4.0 :( no ale co tam.... no i automacik..... :)
Witam
tymi popękanymi gumami się nie przejmuj, ja po porostu przestałem na nie patrzeć :D
co do lamp to są ok, mam nadzieje że nie będziesz chciał wstawić jakiś ala wiejski tuning...
jak masz ksenony to zainwestuj w żarówki 6000k lub 8000k i od razu będzie lepiej :)
możesz jeszcze włożyć ringi :)
bo całych lamp chyba nie opłaca się wymieniać, a robić jej fl t za dużo roboty
aha i najpierw pojeździj autem z miesiąc lub dwa i dopiero planuj jakieś kosmetyczne zmiany, bo jak znając życie może coś wyjść mechanicznego (oby nie :))
pozdr.
jezdze juz pare miesiecy zrobilem ponad 5 tys km zaczelo kapac z pompy wody ale juz wszystko zrobione.... czekam na taki plastik na termostacie z niemiec juz tydzien bo jak wyjeli pompe wody to okazalo sie ze jest troszke pekniety i tez zamowilem. co do stanu technicznego brak zastrzezen. z fl tez nie bede sie bawil... szkoda kasy i zachodu....a wlasnie jak wyglada sprawa z ringami ?? musze rozebrac lampy.... nie beda mi pozniej parowac ?? one chyba sa klejone... a jak mam xenon to moge zmienic zarowki na wiecej tys K bez przetwornic ??
jezdze juz pare miesiecy zrobilem ponad 5 tys km zaczelo kapac z pompy wody ale juz wszystko zrobione.... czekam na taki plastik na termostacie z niemiec juz tydzien bo jak wyjeli pompe wody to okazalo sie ze jest troszke pekniety i tez zamowilem. co do stanu technicznego brak zastrzezen. z fl tez nie bede sie bawil... szkoda kasy i zachodu....a wlasnie jak wyglada sprawa z ringami ?? musze rozebrac lampy.... nie beda mi pozniej parowac ?? one chyba sa klejone... a jak mam xenon to moge zmienic zarowki na wiecej tys K bez przetwornic ??
witam
co powiecie o tym ???
http://allegro.pl/item395210382_nowe...x120_8x18.html
Lepiej szukaj ori .....
odpuść sobie :)
szukaj nawet używanych ori, można dostać za podobne pieniądze w pięknym stanie i masz pewność że wytrzyma :)
co do lamp
żeby założyć ringi musisz je rozkleić, ale patrząc po kolegach z forum to nikomu nic nie paruje :)
a na oryginalnych przetwornicach możesz dać na pewno 8000k, ja takie miałem i było ok
więcej nie wiem, niech się wypowie ktoś kto ma :), ale też powinno działać
pozdr.
no wlasnie tez sie tego boje.... ale "podobno" made in germany
wiecej nie chce 8000 starczy bo te moje oryginalne jak sie je zapali robia sie nie bieskie i pochwili bieleja.... a jak sa juz jakis czas wlaczone to wygladaja prawie jak zwykle zarowki tylko jak jade to widze ze sa mocniejsze ale szalu nie ma jezeli chodzi o kolor xenonu....a co do alu to jak sa orginalne to bardzo drogie... lub poprostu brzydkie..... chcialbym alpiny ale troche beda dla mnie przy drogie i gdzie takie dostac a te od m5 mi sie podobaja z tym ze to podrubka.....
Hehe, jaki tam amerykaniec... ;D Taki sam jak i mój ;)Cytat:
Zamieszczone przez tomek_mazury
Specyfikacja jest na stówę niemiecka (co VIN na pewno potwierdzi), przecież poza tylną blendą nie ma ani jednego nie-europejskiego elementu. Po prostu - ktoś sobie zmienił, teraz w Niemczech to dość popularne.
witanko:)
Easy
najprawdopodobniej tak... tylko nie wiem dlaczego mam spory problem z zamowieniem czesci bo to jest 94 a drazek srodkowy od 94 mi nie pasowal... ale uwaga... od 95 bez problemu... i tak samo z filtrem oleju.....
Witam ;) fajna sztuka :D
Witam :D
a mam pytanko - jakiegos zlotu na mazurach nie planujecie w wakacje ?? lub inne - gdzie i kiedy planujecie :) bo wybrał bym sie z miłą checia....
nad morzem cos bedzie, to juz nie daleko bedziesz mial :D
witam kolege z mazur!A dokladniej skad jestes.moze kiedys zrobimy 2osbowy spocik.pozdr ;)
ok.... zawsze blizej.... mam nadzieje ze nie swinoujscie hehe :)
a dokladniej to spod szczytna.....
a tak przy okazji.... ogladalem fotki twojej beemki... zmieniles jej lampy na pe po fl.... i jak ?? napisz cos wiecej... ile kosztowala impreza.... widze ze blotniki zostawiles.... jak to wyglada w rzeczywistosci.... bo tez myslalem nad tym.... a co z xenonem ?? przelozyles ?? czy nie miales w swojej .....
te lampy co sa na zdjeciach to porazka.Juz mam ori,bez xenonu,ale mysle nad przetwornicami.Te lampy to bylo chinskie gowno"engel eyes"nie warto!!Ori 100 razy lepsze.W zmiane lamp po fl tez ne warto inwestowac(chyba ze masz za duzo hajsu.Jak chcesz to sie kiedys mozemy spotkac to ci pokaze jak tamte lamoy wygladaly.Ja jestem z okolic olsztyna.
bede niedlugo w olsztynie na regulacji gazu to mi pokazesz. a skad dokladnie jestes ?
Witam
Witaj, odnośnie klapy na kwadrat blachę proponuję zamiane dam Tobie moja stan ideal + 2 tys zł a ty mi dasz Twoją dojadę. Propozycja prosze rozważyć
mi to rybka.... ale swojej raczej nie oddam bo nie bedzie mi sie chcialo bawic w lakierowanie twojej... zebys jeszcze mial w kolorze.... ale moglbym taka zalatwic ze stanow....
a co powiecie o 540i ?? zastanawiam sie nad sprzedaza swojej lub zamiana na takowy model....... moze wybijecie mi ten pomysl z głowy....
Podjedź do Wawki to Ci wybije ten pomysł z głowy :D Chcesz zamienić e38 na e39? Prosze Cię nie rób scen ;)
Pozdrawiam
mniejsze a wiekszy silnik..... az tak zle ???
a zamienilbys e39 na e46? to to samo...
Jeśli zależy Ci tylko na stosunku mocy silnika do masy pojazdu to ok. Ale e38 to e38 :) Tu nie tylko liczy się moc ale kultura i wygoda jazdy. E39 jeździ sporo na drogach a e38 jednak wyróżnia się z tłumu.
Poza tym to forum 7er więc chyba nikt Tu nie będzie Ci doradzał piąteczki :) Aczkolwiek ładny samochód to jest:)
a co powiesz o mojej ??
A o co pytasz?
co powiesz o mojej 7. a co do zamiany to nie prosze o opinie lepsze ladniejsze itp itd i wiem ze to forum 7er ale moze ktos mial e39 a ja osobiscie uwazam ze to za duze auto dla mnie a robie ponad 5 tys miesiecznie i nie napisalem ze jestem zdecydowany tylko przyszla mi taka mysl do glowy.....